När Andreas Linde presenterades som en av tre målvakter i förbundskapten Håkan Ericsons trupp till U21-EM i Tjeckien hade Rydebäckssonen bara fått vara med i en enda matchtrupp i norska Molde, dit han flyttade från HIF i vintras.

Sen satt Linde på bänken i U21-EM och kunde sedermera titulera sig som europamästare.

Efter det åkte han tillbaka till vardagen i lilla Molde.

Reservlaget igen? Nej, 21-åringen (som firar 22 somrar på fredag) har faktiskt fått ett uppsving efter (bänk)succén i U21-EM.

När Molde började kvala till Champions League mot FC Pyunik från Armenien i förra veckan fick Linde vara med på bänken och se sina norska lagkamrater vinna med 5–0.

Efter den betryggande segern fick Linde – med nummer 26 på ryggen – förtroendet i kvällens (tisdagskvällen alltså) returmöte i Armenien. I 73 minuter höll han nollan, men i 74:e gjorde Pyuniks Zaven Badoyan matchens enda mål.

Det blev alltså förlust, men ändå avancemang.

Och Linde fick både göra tävlingsdebut i Molde-tröjan och sitt första framträdande på den europeiska klubblagsscenen.

Det ska sägas att en stor anledning till att Linde har klivit fram i Moldes målvaktshierarki är den tidigare förstemålvakten Ørjan Nylands flytt till Bundesligaklubben Ingolstadt tidigare i juli.

Om du klickar på bilden nedan kan du se en intervju med Linde på Moldes officiella hemsida efter hans insats i Champions League-kvalet:

Linde_Print

//Persson.

eric_persson

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *