Är FC Köpenhamn ett bra val av Alexander Kacaniklic? Det är bara en av frågorna vi ställer oss i veckans poddavsnitt.

Torbjörn Dencker och Martin Pringle fick besök av Markus Tilly och Zecira Musovic. Foto: Regina Lund

Torbjörn Dencker och Martin Pringle fick besök av Markus Tilly och Zecira Musovic. Foto: Regina Lund

FC Rosengård har match samma kväll som vi träffar tränaren Markus Tilly och målvakten Zecira Musovic i podden som vi spelar in på The Tivoli den här veckan. Vi får veta att tyska stjärnan Anja Mittag styr musiken i omklädningsrummet (med tysk umpa umpa?).

Har den förra Stattenamålvakten Zecira någon ritual i omklädningsrummet före matcherna?? Martin Pringle – som ersätter Jocke Persson som sidekick till Torbjörn Dencker – berättar om hur han alltid tog på sig högerskon först. I dag vet han inte om han tar på sig höger eller vänster först.

Martin Pringle avslöjar sina tre höjdare i karriären. En av de är när han startade derbyt mellan Benfica och Porto inför knappt 100 000 personer på läktarna.
Markus Tilly har tagit steget från division 3 till superettan med ÄFF och den finns så klart med på hans topp 3. Zecira Musovic minns gärna debuten i damallsvenskan förra året. Dencker slipper dra sina framgångar….

Vi pratar så klart en hel del om Marta och vad det innebär att ha en så stor stjärna i sitt lag.

Lyssna på podcasten här (klicka till vänster i filen):

Är det skillnad på dam- och herrfotboll? Givetvis.
– Skillnaden är mycket mindre än många tror. Det som skiljer är fysiken. De bästa i vårt lag har bättre teknik än många jag sett i superettan, säger Markus Tilly.

Vi pratar om landskamperna som väntar för Hamréns landslag, men tar som vanligt steget hela vägen ner i det nv-skånska seriesystemet.

Om Eket är ute och cyklar i derbyt mot Råå i helgen vet vi inte. Lagledaren Hasse Kringstad var i alla fall ute och cyklade på Öland när vi ringde upp honom i podden.

Markus Tilly tittar då och då in på Pär Hansson och ser serieledaren Vejby spela i division 4. Tränaren Ingemar Queckfeldt skickar en hälsning/fråga på telefon till Tilly om vad han anser om den raka och enkla fotboll som spelas där.
– Det finns ett lite större tryck på oss från sponsorer att spela roligare fotboll än vad kanske Vejbys sponsorer tycker, menar Tilly.

Varför har vi inte världens bästa liga för damfotboll i Sverige längre? Vad hände? Vi ringer upp live till förbundskapten Pia Sundhage.
Martin Pringle har själv varit tränare i Kopparberg för några år sedan. Tillsammans med Markus Tilly pumpar de på med frågor i värsta Janne Josefsson-stil om framtiden för både landslaget men framför allt för svensk klubblagsfotboll. Vad måste till för att det ska lyfta? Ett mycket intressant samtal med den svenska förbundskaptenen avslutar den sista kvarten på programmet.
– Vi är duktiga på att hitta talanger i svensk damfotboll, men de förblir talanger…, säger Sundhage.

Och hur följer man upp vad de miljoner används till som pumpas in i svensk talangutveckling på damsidan?
– Felet man gör är väl att man hellre sätter sig och diskuterar än att ställa sig ute på träningsplanen, säger Markus Tilly.
– En klockren kommentar. Det behövs lite verkstad, säger Pia Sundhage.

Har du missat de 22 första avsnitten? Klicka nedan!

DEL 1: Vi pratar HIF, superettan, division 2 och internationell fotboll med gästerna Mattias Lindström och Niklas Hermansson. Vi ringer upp Burim Nikqi i Höganäs, Emil Salomonsson i IFK Göteborg med flera.

DEl 2: Hittarps klubbchef Mattias Hallberg och HIF:s Christoffer Andersson är med och snackar HIF, superettan, division 3 och internationellt – och så ringer vi upp Markus Holgersson, Mikael Storken Andersson med flera. 

DEL 3: Robert Pivac – en fotbollsprofil som många känner till – var en bra fotbollsspelare på sin tid och på senare tid också assisterande tränare till Roar Hansen under tiden i Högaborg. Jesper Johansson är vår andra gäst som precis landat efter att ha upplevt Romderbyt på plats.

DEL 4: Jocke Persson tvingar HIF:s Daniel Andersson berätta om sin ”dansk” när han provspelade för Malmö FF en gång i tiden. Och hur var det med hans enda landskamp egentligen?
– Det var en lång herre på topp den gången… Zlatan heter han.

DEL 5: Jesper Jansson gästar podden och snackar HIF och minnen från Stabaek då han hade en inneboende brasse i källaren. Det dyker upp namn som Peter Gerhardsson, Walid Atta, Henrik Larsson, May Mahlangu, Emil Krafth, Matt Pyzdrowski, Moustafa Zeidan, Alfred Finnbogason, Roman Kienast, Samuel Aziz, Faton Trstena och många fler.

DEL 6: Patrik ”Sundet” Sundström har kallats Sveriges bästa passningsfot. Vi landar med podcasten på Harlyckan där både ”Sundet” och Jocke Persson började sin bana. Hör ”Sundet” berätta om det klassiska 3-3-derbyt på Malmö Stadion där han stod för HIF:s 2-0-mål. Vi snickrar ihop en lista över de tio bästa högaborgsspelarna genom tiderna och tar hjälp av Kenneth Karlsson.

DEL 7: Andreas Landgren i HIF, Fredrik Ymer på sajten Allt om HIF och Falkenbergs målvakt Otto Martler vänder ut och in på allsvenskan och kommenterar och protesterar mot Torbjörn Denckers tips. Vi ringer upp Hasse Eklund, Peo Ljung, Jesg Gustafsson och Peter Gerhardsson!

DEL 8: Torbjörn Dencker, Vejbytränaren Ingemar Queckfeldt och ÄFF:s sportchef Stavros ”Stavve” Papadopolous pratar om huligandådet i Helsingborg och det ska tippas seriesegrare hela vägen ner i division 4. Och så ringer vi upp spelare i Hittarp och Eskilsminne.

DEL 9: HIF-mittfältaren Abbe Khalili berättar om de prestigefyllda matcherna hemma på gården på Närlunda. Eskils anfallare Niklas Hermansson drar paralleller med sin uppväxt ute i Klippan och Vedby. Vi ringer vi upp Emma Ernst i Stattena och Lina Jepsen i Eskilsminne som båda hävdar att deras lag är bäst i stan.

DEL 10: Höganästränaren Burim Nikqi gästar Dencker & Persson. Vi ringer bl a upp Fortunas tränare Jonas Dahlgren om jättelöftet Benjamin Tannus som 14 år gammal gjort A-lagsdebut. Vi kollar med Moustafa Zeidan om hur det blir att lämna Högaborg.

DEL 11: Martin Pringle gästar podden och berättar hur det gick till när höjdare från Benfica kom hem till hans lägenhet på Norra Stenbocksgatan. När han gicktill den portugisiska storklubben blev HIF 10 miljoner kronor rikare – den största affären i HIF:s karriär.

DEL 12: Andreas Kovacs var en tuff spelare under sin aktiva karriär. Sen dömde han 65 allsvenska matcher och en del internationellt och numera coachar han Billesholms GIF i femman. I programmet vittnar HIF-tränaren Roar Hansen om en tackling från Kovacs som var början på slutet på Hansens spelarkarriär.

DEL 13: Moustafa Zeidan är gäst i programmet och berättar om hemligheten bakom framgångarna i Högaborg. Även Magnus Jönsson, sportchef i Råå IF, är med i studion och förklarar bland annat de uteblivna framgångarna. Vi pratar med Roar Hansen och Achnioti Jönsson inför mötet med Malmö. Och mycket mycket mer.

DEL 14: Johan Orrenius från Offside och lokala fotbollsprofilen Ronny Norell bjuder på underhållning där vi bjuds på serbiskt lantvin och där vi ringer upp Mohammed Bekkaoui i Bosna, Mattias Bengtsson i Skälderviken och Mattias Adelstam i HIF Akademi.

DEL 15: Torbjörn Dencker och ÄFF-tränaren Jocke Persson bjuder in förre HIF-backen Markus Holgersson som precis avslutat en kort karriär i Wigan. Han hoppas få klart med ny klubb innan augusti. Jocke Persson slänger fram ett kontraktsförslag mitt i sändningen.

DEL 16: Anton Kinnander och Junes Barny är gäster när Alltid Fullsatts podcast rullar in på 16:e avsnittet. Vi diskuterar offsideregeln där Jocke Persson kräver den gamla hederliga regeln tillbaka. Och som vanligt ringer vi upp lokala profiler.

DEL 17: Sparkade tränare, floppar och toppar inför VM, semestrande HIF-spelare. Ämnena är många när Jocke Persson och Torbjörn Dencker bjuder in mittbacken Mackan Nilsson och anfallaren Rasmus Jönsson som får tippa VM och prata om sin fotbollsframtid 

DEL 18: Martin Pringle får axla sidekick-rollen i stället när vi bjuder in Roger Bengtsson från Radiosporten och Sven-Bertil Bergström, tränare i Västra Karup. Vi ringer upp bl a Andreas Granqvist som snart drar tillbaka till Ryssland igen och så kollar vi läget med HAIS-tränaren Peter Ahlberg.

DEL 19: Jordan Larsson är ett av ämnena i programmet där bl a Jocke Persson pratar om lånet från HIF som inte fick speltid och som nu ska spela i HIF Akademi. Vi ringer Faton Trstena i Norge och matchhjälten Christoffer Levi på Julivallen som gärna vill bli crediterad för två mål i segermatchen mot Höganäs.

DEL 20: Niklas Hermansson axlar Jocke Perssons mantel och hänger med Dencker på presskonferens. Ni får höra islänningen som pratar klockren danska och vi tar in Holgersson i sändningen som vi ber avslöja något om Victor eftersom de spelade tillsammans i New York RedBulls.
– Det är en liten vilde, en Lantz-typ som är stenhård i närkamperna, konstaterar Holger.

DEL 21: HIF är i stort fokus denna vecka när vi pratar med en minkfarmare och tvättäkta sillastrybare inför matchen mot Mjällby och får det senaste av Roar Hansen i HIF-lägret. Paul Myllenberg och Marcus Eriander är gäster. Vi pratar mycket om hur det gick till när Paul fick kicken och han får också frågan om styrelsens ansvar i det hela.

DEL 22: HIF-kompisarna Darijan Bojanic och Emil Krafth gästar programmet där den förste slår fast: ”Det har inte blivit en enda kebab sedan jag flyttade till Helsingborg. Kanske en hawaii-pizza”:
Öppnar sig chansen för Emil i Hamréns trupp? Ljudet på mobiltelefonen var på under programmet…

SPONSRA
Du vet väl att du kan sponsra vår podcast? Se här!

BLI MEDLEM
Teckna medlemsskap på Alltid Fullsatt och ta del av våra erbjudanden! Mer info här! (edit)

Share →

14 Responses to Podden: Är det okej att spela rak fotboll?

 1. […] DEL 23: FC Rosengård har match samma kväll som vi träffar tränaren Markus Tilly och målvakten … […]

 2. […] DEL 23: FC Rosengård har match samma kväll som vi träffar tränaren Markus Tilly och målvakten … […]

 3. […] DEL 23: FC Rosengård har match samma kväll som vi träffar tränaren Markus Tilly och målvakten … […]

 4. […] DEL 23: FC Rosengård har match samma kväll som vi träffar tränaren Markus Tilly och målvakten … […]

 5. […] DEL 23: FC Rosengård har match samma kväll som vi träffar tränaren Markus Tilly och målvakten … […]

 6. […] DEL 23: FC Rosengård har match samma kväll som vi träffar tränaren Markus Tilly och målvakten … […]

 7. […] DEL 23: FC Rosengård har match samma kväll som vi träffar tränaren Markus Tilly och målvakten … […]

 8. […] DEL 23: FC Rosengård har match samma kväll som vi träffar tränaren Markus Tilly och målvakten … […]

 9. […] DEL 23: FC Rosengård har match samma kväll som vi träffar tränaren Markus Tilly och målvakten … […]

 10. […] DEL 23: FC Rosengård har match samma kväll som vi träffar tränaren Markus Tilly och målvakten … […]

 11. […] DEL 23: FC Rosengård har match samma kväll som vi träffar tränaren Markus Tilly och målvakten … […]

 12. […] DEL 23: FC Rosengård har match samma kväll som vi träffar tränaren Markus Tilly och målvakten … […]

 13. […] DEL 23: FC Rosengård har match samma kväll som vi träffar tränaren Markus Tilly och målvakten … […]

 14. […] DEL 23: FC Rosengård har match samma kväll som vi träffar tränaren Markus Tilly och målvakten … […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *