Vänta, är det inte Eskilsminnes målvakt som sitter på en gräsklippare på Laröds IP? Jo då, bilden ljuger inte. Han är ny på jobbet och trots att han har en annan klubb som arbetsgivare så är han bestämd på vilken plan som är bäst i Helsingborg. Foto: Torbjörn Dencker

Vänta, är det inte Eskilsminnes målvakt som sitter på en gräsklippare på Laröds IP? Jo då, bilden ljuger inte. Han är ny på jobbet och trots att han har en annan klubb som arbetsgivare så är han bestämd på vilken plan som är bäst i Helsingborg. Foto: Torbjörn Dencker

Han ratades av HIF för tre år sedan. Nu har Pontus Löfvenmark spikat igen Eskilsminnes mål och är stor del i att laget är på väg upp i division 1 igen.

Plötsligt sitter Pontus Löfvenmark på en gräsklippare på Laröds IP – och det är klart men undrar vad Eskilsminnes målvakt gör hos en konkurrent – även om det skiljer en division.
– Jag hade fem veckors semester från mitt gamla jobb på ett lager, och så såg jag den här annonsen så sökte jag och sen fick jag jobbet, säger 20-åringen.

Vad lockade med denna tjänsten?
– Att få jobba ute och på en fotbollsanläggning. Det är också en tjänst på 50-75 procent vilket passar mig bra så jag inte jobbar ihjäl mig, säger han med ett leende.

Att det är en förtäckt värvarflirt av målvakten tror han inte.
– Ha ha, nej det vet jag inte. Det får de väl säga i så fall, ännu så länge har jag inte hört något.

Nä, Pontus Löfvenmark trivs bra i Eskilsminne där han fått chansen – och tagit den – i år. Inlånade Johan Brattberg från Falkenberg lånades in i början av säsongen men efter för många insläppta mål kom chansen för Pontus efter fyra omgångar. Sedan dess har han inte lämnat sin post och stått de 13 senaste matcherna – och släppt in tio mål.
– Jag är mycket nöjd med det. Från början blev jag väl överraskad att jag fick chansen men nu kör jag bara på. Johan är tillbaka i Falkenberg, eller han är nog utlånad till Ullared, så nu är det jag och Werner (Marcus). Vi har kul ihop och det är en bra grupp i gruppen. Och så har vi en bra målvaktstränare i Thomas Kozma.

Eskilsminne har släppt in minst mål i serien trots att det läckte i inledningen av säsongen. Anledningen?
– Försvarsspelet är nog det som varit bäst i år om man jämför med det offensiva. Jag är väldigt nöjd med framför allt backlinjen. Jag spelade inte så mycket förra året så jag har inte så mycket att jämföra med, säger den 185 centimeter långe målvakten.

Eskilsminne har en match mindre spelad på grund av den uppskjutna matchen mot HIF Akademi. En seger där och man är uppe i serieledning. Närmast väntar Höganäs BK borta i derby på lördag. Vårens möte slutade med en 2-0-seger för Eskils.
– Vi har ett bra utgångsläge och det har vi snackat om. Matchen på lördag ska bli kul för det är alltid kul med derbyn, men i slutändan är det bara tre poäng som räknas oavsett vilken match det är.

Vad ser du för match framför dig?
– Jag har inte sett mycket av Höganäs i år så jag vet faktiskt inte hur de spelar, men jag hoppas att vi kan vara bollförande. Att vi kan göra det vi tränat på och förhoppningsvis gör vi mål. Vi vill rulla boll och vill äga den.

Målvaktshandskar eller arbetshandskar. Pontus trivs med båda delar och en av uppsidorna med nya jobbet är att han kan träna ännu mer på egen hand för att bli starkare som målvakt. Foto: Torbjörn Dencker

Målvaktshandskar eller arbetshandskar. Pontus trivs med båda delar och en av uppsidorna med nya jobbet är att han kan träna ännu mer på egen hand för att bli starkare som målvakt. Foto: Torbjörn Dencker

Pontus Löfvenmark kom från Rydebäck till HIF som tioåring.
– Vi hade två tjejer i laget också och den ena var Johanna Ejdelind som gjorde succé sen med allsvenskan och landslaget. Pontus Kronvall, som spelar i Fortuna nu, var också med i det laget.

I HIF stannade han tills året han fyllde 17 år. Där spelade han med bland andra Elias Andersson, Jesper Lundborg, Anton Kinnander, Jon Birkfeldt, Niklas Jönsson och ”Jonte” Olsson (nu i Hittarp) för att nämna några.
– Jag slutade innan vi gick upp till U17.

Varför?
– Om jag ska vara helt ärlig så blev jag faktiskt kickad. Vi var en stor grupp -96:or som skulle gå ihop med -95:orna och bilda U17 och då hade de för många målvakter och det fanns inte plats. Då var det Anton Olsson (-97) och Ludvig Rhodin som fick chansen.

Istället för HIF blev det alltså Eskilsminne där han varit i tre år nu.
– Nu är det bara A-laget som gäller och jag ångrar inte mitt val. Jag trivs jättebra i Eskils. De två första åren spelade jag matcher med U19 och tränade med A-laget.

Kontraktet med Eskilsminne sträcker sig till december 2017.
– Det är fokus på det nu och sen får man ta det därefter.

Telefonen har inte börjat ringa?
– Ha ha, nej det är lugnt på den fronten.

Vad har du för ambitioner?
– Att spela på större arenor och tjäna pengar på fotbollen.

Allsvenskan?
– Ja, eller utomlands. Jag satsar stenhårt och det är därför jag tog den här tjänsten i Laröd eftersom det inte är hundra procent vilket gör att jag kan träna extra utöver jobbet och den vanliga träningen. Jag håller till på Aktiverum.

Vad har du blivit starkare på?
– Framför allt spänst och explosivitet. Det har jag jobbat mycket på i vinter.

Arenachefen Hans Gribbling på Laröds IP har fått en ny kollega. När Max Mölder lämnade HIK Drift för att bara vara tränare och utbildare i klubben öppnade sig möjligheten för Pontus Löfvenmark. Foto: Torbjörn Dencker

Arenachefen Hans Gribbling på Laröds IP har fått en ny kollega sedan tre veckor tillbaka. När Max Mölder lämnade HIK Drift för att uteslutande vara tränare och utbildare i klubben öppnade sig möjligheten för Pontus Löfvenmark. Foto: Torbjörn Dencker

Pontus Löfvenmark hoppar upp på gräsklipparen som ska göra jobbet med den plan där Hittarp och Vejby springer ut i superviktig match i division 3 på fredagskvällen.

Vi avslutar med en samvetsfråga – och här kommer svaret snabbt:
Vem har finast gräsmatta, Harlyckan eller Laröds IP?
– Harlyckan! Vi tränar ju inte på A-planen förutom dagen före match så den är rätt orörd. Men denna i Laröd är fin med tanke på att de alltid tränar på den också.

torbjorn_dencker

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

One Response to Pontus klippte till när jobbet dök upp hos grannklubben

  1. Tommy Nilsson skriver:

    Härligt Pontus,
    Kör hårt, tror stenhårt på dig.
    /Tommy fd MV tränare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *