Fortuna FF har de senaste åren fått leva med epitetet ”Helsingborgs poppigaste lag” hur mycket man än försöker borsta bort stämpeln och bli lite hårdare. Inför den här säsongen har vi sett mindre av poppigheten och även mindre aktivitet på Twitter av Fortuna-profilerna. Vi beslutade oss för att ta en sittning med Mr Fortuna i form av sportchefen Ted Olsson för att reda ut litegrann vad som händer nere på Örby Ängar och även diskutera sportchefens alla resor till Sydamerika det senaste halvåret.

Ted Olsson - sportchef i Fortuna FF.

Ted Olsson – sportchef i Fortuna FF.

Vi börjar med att prata om hur säsongsinledningen varit för Fortuna FF som efter sex omgångar står på 9 poäng med tre segrar och tre förluster och parkerar på en femte plats. Vad säger sportchef Olsson om det här?

–  Säsongsinledningen har väl varit tveksam om jag får va ärlig. Tre förluster kan ibland accepteras om du stöter på riktigt bra lag, men så har verkligen inte varit fallet. Denna division 5 serie (den västra serien) är en otrolig inbjudan till serieseger faktiskt. Med våra prestationer i år så skall vi vara väldigt lyckliga att vi inte hamnat i Helsingborgs-femman som ser betydligt tuffare ut. Sett till motståndarlagen i serien så förvånas jag om vi ändå inte hittar Fortuna på övre halvan med Ramlösa som säkra seriesegrare vid säsongens slut. Vi lider av tappet efter Casper Seger och Oliver Åkerman, där vi inte har lyckats ersätta dem med den kvalité som vi önskat, konstaterar Ted.

Inför säsongen så var det en del trafik som sig bör med spelare in och ut från Fortuna. En av dem som skrev på för Fortuna i vinter kom från Eskilsminne och har imponerat på sportchefen direkt.

–  Rasmus Israelsson kom till oss i år från Eskilsminne, denna lilla kille kommer Fortuna ha stor glädje av! Rasmus är en snabb yttermittfältare med bra skott och teknik. Det är dessutom min personliga favorit., analyserar Ted men vägrar avslöja om Rasmus värvades på Telegrafen eller inte.

Ett annat nyförvärv som kanske inte kvalificerar sig under kvaliteter som ”bra skott och teknik” men som även han kom från Eskilsminne är Mackan Svensson som snörat på sig skorna igen och synts i startelvan för Fortuna under våren.

– Vi är otroligt glada att ha Mackan tillbaka hos oss! Han betyder mycket för gruppen med sin inställning och sitt sätt att vara. Han och Jakob N bildar ett av 5:ans bästa mittlås i mina ögon, svarar Ted lyriskt och man undrar nästan om Mackan kört någon form av militär tortyr för att tvinga fram dessa vitsord.

Som ni säkert hörde i podden igår så var ju även en annan mittback på gästspel (?) hos Fortuna igår. Ingen mindre än England-proffset Mackan Nilsson, så när kan vi räkna med att få se honom i Fortunas dress då?

Marcus Nilsson 3 2016– Mackan Nilsson är alltid välkommen och han har tränat med oss flertalet gånger. Vi tar tacksamt emot att han tränar med oss när han kan. Vi är i förhandling och hoppas att vi snart skall komma överens, säger Ted med en finurlig blick, huruvida det bråkades lite extra på träningen igår framkommer dock inte.

Med en femteplats idag och med ambitionen att klättra några steg minst i tabellen här framåt så undrar man ju såklart om man kommer vara på värvningsfronten under sommaren och isåfall kanske en varningssignal bör sändas ut till gäster på diverse uteserveringar i allmänhet och Telegrafen i synnerhet i sommar, signera inga servetter om ni inte är helt säkra på vad ni ger er in på!

– Haha ja jakten är igång och skall vi vara med och utmana om dem finare tabellplaceringarna så krävs nyförvärv, så enkelt är det. Vem vet kanske finner vi dem på telegrafen, avslöjar sportchef Ted Olsson.

Slutligen så kan vi inte låta bli att vara lite nyfikna och undra över alla de Centralamerika-resor som Ted gjort senaste året, kommer det att dyka upp några pangvärvningar därifrån kanske snart på Örby Ängar?

– Mm det har varit en hel del Centralamerika för min del, den stora kärleken fanns tydligen i Costa Rica Varför göra det lätt när man kan göra det svårt. Sport är kanske inte det hon gillar allra mest så någon Costaricansk värvning till vårt damlag blir det inte. Men att jag byggt upp ett kontaktnät där borta är ju givetvis självklart, avslutar Ted lite kryptiskt, framtiden får utvisa om vi får se en ny Hernan Medford i Fortuna-dressen helt enkelt.

niklas_hermansson

 

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *