”En måste-match redan i sjätte omgången. Nu handlar det om att ta på blåstället och spela en enkel fotboll och få ut frustrationen på planen och bara ösa på”, säger Jocke Persson om HIF inför Mjällby i veckans podcast.

Martin Pringle gästar Jocke Persson och Torbjörn Dencker i podcasten.

Martin Pringle gästar Jocke Persson och Torbjörn Dencker.

Hur enkelt är det egentligen att slänga in unga spelare och ge de chansen? Är de redo och är de skolade att gå från division 2 rakt in i hetluften i allsvenskan. Det diskuterar vi med vår gäst Martin Pringle.
Moustafa Zeidan missar tre matcher med Högaborg eftersom han är uttagen i Rolle Nilssons pojklandslag. Vi pratar med HBK-basen Kenneth Karlsson om det. Vi hör också efter med Mattias Hallberg som hittat målformen i Hittarp och så kollar vi läget i Höganäs om skillnaden mellan att spela i tvåan och trean. Klicka till vänster i spelaren och lyssna:

I programmet berättar den gamla HIF-hjälten Martin Pringle om sina två snyggaste mål i karriären. Han satte ett i varje kryss i en träningsmatch mot Benfica. Några veckor senare hade HIF sålt honom – till Benfica – och fixat den bästa affären i klubbens historia: cirka 10 miljoner kronor!
– Det var som att vinna på lotto. Det känns ju helt overkligt idag, när höjdare från en storklubb kom och satte sig i min sketna lägenhet på Norra Stenbocksgatan. Där satt vi i våra sunkiga soffor och han i sin kanonkostym.
Berättelsen fortsätter om hur han åkte på 12-13 tunnlar när han stod i mitten av kvadraten med brassar och portugiser som slog bollen runt honom på ett tillslag.

Mindre kul händelser i karriären, som när han hade packat sista lådan för flytten till Helsingborg och det kommande uppdraget som assisterande till Roland Nilsson i FC Köpenhamn.
– Då ringer Rolle och säger att han fått sparken. Kul, kan du inte ta något annat skämt, tänkte jag.
Hör honom berätta om alla turer och roller i storklubben i Köpenhamn där han fö r tillfället har rollen som scout för att kolla ungdomsspelare och spelare i allsvenskan och i superettan. Nyligen har han varit i Portugal och Irland och spanat. Vilken spelare i HIF är mest intressant för FCK? Hör honom berätta i programmet.
Han gör också mos av en myt i programmet om att han är omskolad från back till anfallare.
– Jag har varit anfallare hela mitt liv.

Vi pratar om mötet mellan HIF och Aston Villa där han bytte tröja med en av de engelska spelarna. Flera år efter hittade han tröjan i gömmorna där hemma och först där och då gick det upp för honom vilken stjärna han bytte tröja med.
– Frågan är om han tittar lika stolt och förvånat på sin, dräper Jocke Persson till med.
Vi kommer också in på spelare som Hulda Hillgren och Mike Obiko.

En lång karriär fick sitt slut under en hemmamatch med Grimsby. En tackling bakifrån slet sönder hans knä.
– Det blev gult kort. En sån tackling idag hade nog gett avstängning en hel säsong.

Torbjörn Dencker

Har du missat de tio första avsnitten? Klicka nedan!

DEL 1: Vi pratar HIF, superettan, division 2 och internationell fotboll med gästerna Mattias Lindström och Niklas Hermansson. Vi ringer upp Burim Nikqi i Höganäs, Emil Salomonsson i IFK Göteborg med flera.

DEl 2: Hittarps klubbchef Mattias Hallberg och HIF:s Christoffer Andersson är med och snackar HIF, superettan, division 3 och internationellt – och så ringer vi upp Markus Holgersson, Mikael Storken Andersson med flera. 

DEL 3: Robert Pivac – en fotbollsprofil som många känner till – var en bra fotbollsspelare på sin tid och på senare tid också assisterande tränare till Roar Hansen under tiden i Högaborg. Jesper Johansson är vår andra gäst som precis landat efter att ha upplevt Romderbyt på plats.

DEL 4: Jocke Persson tvingar HIF:s Daniel Andersson berätta om sin ”dansk” när han provspelade för Malmö FF en gång i tiden. Och hur var det med hans enda landskamp egentligen?
– Det var en lång herre på topp den gången… Zlatan heter han.

DEL 5: Jesper Jansson gästar podden och snackar HIF och minnen från Stabaek då han hade en inneboende brasse i källaren. Det dyker upp namn som Peter Gerhardsson, Walid Atta, Henrik Larsson, May Mahlangu, Emil Krafth, Matt Pyzdrowski, Moustafa Zeidan, Alfred Finnbogason, Roman Kienast, Samuel Aziz, Faton Trstena och många fler.

DEL 6: Patrik ”Sundet” Sundström har kallats Sveriges bästa passningsfot. Vi landar med podcasten på Harlyckan där både ”Sundet” och Jocke Persson började sin bana. Hör ”Sundet” berätta om det klassiska 3-3-derbyt på Malmö Stadion där han stod för HIF:s 2-0-mål. Vi snickrar ihop en lista över de tio bästa högaborgsspelarna genom tiderna och tar hjälp av Kenneth Karlsson.

DEL 7: Andreas Landgren i HIF, Fredrik Ymer på sajten Allt om HIF och Falkenbergs målvakt Otto Martler vänder ut och in på allsvenskan och kommenterar och protesterar mot Torbjörn Denckers tips. Vi ringer upp Hasse Eklund, Peo Ljung, Jesg Gustafsson och Peter Gerhardsson!

DEL 8: Torbjörn Dencker, Vejbytränaren Ingemar Queckfeldt och ÄFF:s sportchef Stavros ”Stavve” Papadopolous pratar om huligandådet i Helsingborg och det ska tippas seriesegrare hela vägen ner i division 4. Och så ringer vi upp spelare i Hittarp och Eskilsminne.

DEL 9: HIF-mittfältaren Abbe Khalili berättar om de prestigefyllda matcherna hemma på gården på Närlunda. Eskils anfallare Niklas Hermansson drar paralleller med sin uppväxt ute i Klippan och Vedby. Vi ringer vi upp Emma Ernst i Stattena och Lina Jepsen i Eskilsminne som båda hävdar att deras lag är bäst i stan.

DEL 10: Höganästränaren Burim Nikqi gästar Dencker & Persson. Vi ringer bl a upp Fortunas tränare Jonas Dahlgren om jättelöftet Benjamin Tannus som 14 år gammal gjort A-lagsdebut. Vi kollar med Moustafa Zeidan om hur det blir att lämna Högaborg.

SPONSRA
Du vet väl att du kan sponsra vår podcast? Se här!

BLI MEDLEM
Teckna medlemsskap på Alltid Fullsatt och ta del av våra erbjudanden! Mer info här!

 

Tagged with →  
Share →

28 Responses to Pringle avslöjar i Podcasten

 1. Ingemar skriver:

  Har man lirat i magiska Charlton är man Kung.. Kung Pringle, en legend:)

 2. Fredrik Forever Red & Blue skriver:

  Dom där målen mot Benfica har jag inget minne av alls, men kommer ihåg att han gjorde ett ytterst stiligt mål hemma mot AIK – men det tror jag var ett tag innan Benficaflytten för när den var klar såg Martin mest ut som en sömngångare på plan jämfört med innan. Han var väl rädd om skånkarna helt enkelt, när han plitat ner sin signatur på ett tämligen fett kontrakt -:)

  • Undringar skriver:

   Än en gång Fredrik o.s.v. : måste man kommentera bara för att det finns ett s.k. kommentarsfält. Har man nu inget som tillför debatten något, så är det nog bättre att strunta i att skriva något. Flera med mig har tröttnat på dessa ”heltidstyckare” som till varje pris måste ”tycka” om precis allt.

   • Fredrik Forever Red & Blue skriver:

    Nu var det väl ingen debattartikel detta direkt så förstår inte vart du är på väg med den inledningen – som jag tolkade det en minneskavalkad om Pringles karriär i bl.a. HIF men också vad han gör idag. Och då föll det sig naturligt att man minns saker & ting från denna spelares karriär, vill dela med sig och sen roligt om någon minns det samma eller har andra bilder av det hela (där kom debatten in förresten -:) Så synd att du inte hade något eget minne att bidra med, utan fann det bara tröttande – men å andra sidan ingen som tvingar dig att läsa varje inlägg eller kommentera det för den delen heller…

    • Conrad skriver:

     Att DU inte minns ett par mål mot Benfica, men däremot ett mot AIK, känns ju oerhört angeläget för andra att veta.

     • Fredrik Forever Red & Blue skriver:

      Som jag sa innan – man lägger sin tid & energi på att kommentera det man vill, fast hade jag kännt som dig Conrad hade jag inte brytt mig om att lägga ner det jobbet…
      Anledningen är att Benfica-målen nämns ovan, själv så mindes jag inget av dessa, men däremot ett väldigt vackert mål mot AIK hemma på Olympia, där Pringle assisterades av Powell och därför ville jag dela med mig av detta minne!

 3. Conrad skriver:

  Det jag vänder mig emot är dessa ”yrkestyckare” som till varje pris MÅSTE dela med sig av sina tankar. Hade man haft något att berätta, känns det ok. Men att säga att den spelaren är bättre än någon annan och jag DET målet minns jag, men inte några andra, det känns ju föga spännande. Men du är tydligen av en annan åsikt, så du lär väl fortsätta i oförminskad takt.

  • Fredrik Forever Red & Blue skriver:

   Det beror helt på om jag har något att säga (så är inte alltid fallet), och får faktiskt inte heller betalt för att jag delar med mig av mina minnen eller åsikter (apropå Yrkestyckare) – men du kanske är pigg på att betala för att få mig att sluta -:)
   Blev dock nyfiken på den termen du använder, ”berätta” för det är ju precis det jag har gjort: berättat mina minnen/upplevelser/intryck kopplat till innehållet i artikeln. Så ska bli intressant att läsa din kommentar på en helt annan artikel (för nu kommer vi nog inte längre i denna tråden), och se hur ditt ”berättande” skiljer sig från min version…

 4. […] DEL 11: Martin Pringle gästar podden och berättar hur det gick till när höjdare från Benfica ko… […]

 5. […] DEL 11: Martin Pringle gästar podden och berättar hur det gick till när höjdare från Benfica ko… […]

 6. […] DEL 11: Martin Pringle gästar podden och berättar hur det gick till när höjdare från Benfica ko… […]

 7. […] DEL 11: Martin Pringle gästar podden och berättar hur det gick till när höjdare från Benfica ko… […]

 8. […] DEL 11: Martin Pringle gästar podden och berättar hur det gick till när höjdare från Benfica ko… […]

 9. […] DEL 11: Martin Pringle gästar podden och berättar hur det gick till när höjdare från Benfica ko… […]

 10. […] DEL 11: Martin Pringle gästar podden och berättar hur det gick till när höjdare från Benfica ko… […]

 11. […] DEL 11: Martin Pringle gästar podden och berättar hur det gick till när höjdare från Benfica ko… […]

 12. […] DEL 11: Martin Pringle gästar podden och berättar hur det gick till när höjdare från Benfica ko… […]

 13. […] DEL 11: Martin Pringle gästar podden och berättar hur det gick till när höjdare från Benfica ko… […]

 14. […] DEL 11: Martin Pringle gästar podden och berättar hur det gick till när höjdare från Benfica ko… […]

 15. […] DEL 11: Martin Pringle gästar podden och berättar hur det gick till när höjdare från Benfica ko… […]

 16. […] DEL 11: Martin Pringle gästar podden och berättar hur det gick till när höjdare från Benfica ko… […]

 17. […] DEL 11: Martin Pringle gästar podden och berättar hur det gick till när höjdare från Benfica ko… […]

 18. […] DEL 11: Martin Pringle gästar podden och berättar hur det gick till när höjdare från Benfica ko… […]

 19. […] DEL 11: Martin Pringle gästar podden och berättar hur det gick till när höjdare från Benfica ko… […]

 20. […] DEL 11: Martin Pringle gästar podden och berättar hur det gick till när höjdare från Benfica ko… […]

 21. […] DEL 11: Martin Pringle gästar podden och berättar hur det gick till när höjdare från Benfica ko… […]

 22. […] DEL 11: Martin Pringle gästar podden och berättar hur det gick till när höjdare från Benfica ko… […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *