2015 ÄR KLART…..

Efter 22 omg. ljuger aldrig en serie, det är sen gammalt och naturligtvis glädjande för OranjeVejby. Vi fixade kontraktet efter en fantastisk höst. 23 p inspelades under hösten och med samma facit i våras hade vi kvalat till Div 2. Häftig tanke.  IFK Trelleborg missade kvalet uppåt (torsk i dubbelmöte mot IFK Hässleholm 7-4) och Hyllie IK åkte ur efter att blivit sist i sin kvalgrupp där Dösjöbro vann och spelar Div 3 2016.

DIV 3 sluttabell

I Oranjeland var det årsfest i helgen som gick och som vanligt var det skönt drag med 250 personer som alla var på härligt partyhumör (där kanske Ass. Coach Ulrik Klasson var hetast). Jag fick en härlig avtackning, fick hålla tacktal och allting var sådär underbart.. 66 matcher, 47 vinster, 2 seriesegrar och bibehållen Div 3 status 2016. Tack Vejby IF !!!!

Nu ser jag framemot nya utmaningar i Helsingborg Östra IF, Div 4 Nv Skåne. Jag har träffat 2015 års trupp, jag har fått hälsa på alla, jag har fått beskriva verbalt vad jag vill att vi ska göra tillsammans 2016. Spelidén kommer naturligtvis förändras utan att för den skull ”förstöra” det som redan är bra men att Östra ska bli mer cyniska i sitt försvarsarbete är givet. Att anfallsspelet ska bli rakare är också givet men kombinationen av possession och omställningar hoppas jag att vi ska kunna leverera när vi drar igång i April 2016.

Just nu har vi återhämtning och ledighet, vi kommer börja träna tillsammans den 17 november med match den 28 november på Harlyckan mot en Eskilsminne kombination. Planeringen för 2016 är klar, läger är bokat, träningsmatcher är bokade…. Det känns ok än så länge. Fredrik Munk från Höganäs BK är klar och jag har självklart en lista på några spelare till men vi avvaktar och ser, det är ingen panik direkt. Och som vanligt, oavsett vilket lag jag tränar, är Filip Egger och John Andersson alltid överst på önskelistan ☺

Kort notis om Eskilsminne: En tabell ljuger som bekant inte å definitivt inte efter 26 omgångar. Eskilsminne har inte varit tillräckligt bra. Att första året i ELIT fotboll skulle vara utmanande var givet på förhand men sparkade spelare, sparkade tränare tyder såklart på att resan från småklubbsfotboll till fotboll på riktigt blev spelargruppen övermäktig. Man har inte varit tillräckligt proffsig. Läxan ska läras och med Bröst Fram å Haka Upp 2016 kan man säkert kriga om topplaceringar och nästa gång man når ELIT är man bättre förberedd. Kämpa Eskilsminne..

Med tanke på att mitt lags sista match var den 3 oktober har jag haft förmånen att titta på en del kvalmatcher och bla besökte jag Örby IP och såg Fortuna besegra Vellinge med 4-1 och fick då även beskåda en i Teen-trion Casper Seger. Han spelade innermittfält tillsammans Ex. MFF Matias Concha och han var bra, jävligt bra. Stort arbetsområde, många löpmeter, 2-vägsspelare, bra blick, kontrollerad första-touch, skön passningsfot och dessutom ett klassavslut från 25-30 meter som testade nätets bärighet. Å då har människor i min omgivning berättat för mig att hans polare Tannus och Åkerman är lika bra – om inte bättre. Tycker det är sjukt häftigt att tre lirare födda 1999 (tror jag) kommer ifrån Fortuna och håller den klassen som de gör. Att de ska lämna div 5 vid 15-16 års ålder är rimligt, de behöver såklart mängdträning, de behöver högre fart i vardagen, de behöver nöta bollbehandling och de behöver tränare som tittar på personlig utveckling före kollektivets bästa. Jag kan tycka det vore häftigt om alla tre valde Helsingborgs IF, jag kan tycka det vore häftigt om alla lokala talanger valde Helsingborgs IF… Varför undrar Robert Pivac… Låt mig förklara min tes som kommer både med hjärna och med hjärta.

Jag hade önskat att Helsingborgs IF vore så attraktivt att det vore givet för 15-16 åriga grabbar att välja HIF, jag önskar att HIF var tillräckligt professionella i sin utbildning av unga spelare både på och utanför planen att vi kunde säkerhetsställa kvaliteten i A-laget framöver samtidigt som vi på läktaren kunde relatera till ”grannens” pojk. Jag hade önskat att Helsingborgs IF på Olympia var en samling egna produkter blandat med hemvändare och någon inköpt legoknekt… Det var hjärtat..

Hjärnan säger att HIF inte ska syssla med verksamhet under 14 år i egen regi. HIF ska supportera de lokala breddklubbarna med utbildning, extra träningar och ev. ekonomiskt stöd för att säkerhetsställa att återväxten blir god. Unga (barn) spelare mår bäst i sin närmiljö med trygghet i form av social bekvämlighet. Lek med tanke att HBG Östra har ett 11 årslag vars ledare blir utbildade av HIF:s instruktörer kontinuerligt, att de bästa i laget får träna en gång i veckan med andra 11 åringar från Hittarp, Kullavägen, Fortuna m.fl i en av HIF arrangerad träning. Och att HIF finansierade en turnering typ Skadevi Cup i Skövde för någon förening som arbetat engagerat.

Jag vill att alla föreningar i Helsingborg ska sträva efter att producera duktiga spelare där slutstationen lokalt är Flaggskeppet Helsingborgs IF och därför ska självklart HIF vara med och organisera, utbilda och finansiera. När HIF går bra sprider det härliga ringar på vattnet som ger en större numerär i småklubbarna dvs Vinner HIF börjar fler barn spela fotboll.. Jag vill separera Elit och bredd, jag vill att Elitverksamheten ska finansiera sig själv (BORT med 51%-regeln), jag vill att skattepengar ska hjälpa breddverksamheten därför att samhällets ansvar är inte att stå överst på pallen utan samhällets ansvar är att så många som möjligt får vara med å fightas om att stå överst på pallen.

I en kommun av Helsingborgs storlek ska det finnas ett Elitlag som betalar sin egen nota. Föreningen ska äga sin egen arena, föreningen ska drivas mot vinster både på och utanför plan. Kapitalet finns men ingen är intresserad att riktigt investera då de aldrig kan kontrollera eller tillräckligt påverka sin investering med nuvarande regelverk. Ansvarstagandet för föreningens ekonomiska välbefinnande hade ökat om privatägande hade tillåtits. Våra gemensamma skattepengar ska stötta bredd, se till att det finns elljus på gräsytor i närområden, att det finns konstgräs i ta-maj-fan varje förening.

Så Pivac: I ett större perspektiv hade alla föreningar i Helsingborg mått bra om HIF var det självklara valet för att alla spelare. De bästa ska spela i det bästa laget. Är det så idag? Nej… Är HIF tillräckligt bra på att utbilda blivande klasspelare? Nej… Har HIF de senaste 10 åren varit tillräckligt bra jämfört med andra elitklubbar? Nej…… När vi träffas på Alltid Fullsatt Fotbollsfest den 7:e november kan vi diskutera om anledningar till att HIF inte riktigt räcker till i dagsläget…..

Som vanligt avslutar vi med en uppdatering av de viktiga lagen i fotbollsvärlden.

Charlton går brutalt dåligt just nu, en sju-helvetets massa förluster och sparkad tränare, ligger på nedflyttningsplats och det är uppförsbacke just nu.. Vi kämpar..

Malaga ligger strax över strecket och det är under förväntan så La Rosaleda är sällan slutsåld när mina AndaluciaHjältar lirar… Vi kämpar…

Roma däremot ligger i Topp. Tottis magiska aura svävar sådär skönt över Romas lir just nu. Vinst senast mot Änga-gänget från Florens… Vi njuter..

Klopp FC på Anfield (hejar mer på Klopp än på Liverpool) har fortfarande inte förlorat och vänta bara till Januarifönstret när Jürgen köper in sköna djupledslöpande box-till-box spelare.. då jävlar kör vi…

Tack för ordet å vi ses på The Tivoli den 7 Nov… ALLTID FULLSATT FOTBOLLSFEST

ingemar_queckfeldt

IngemarQ
På Twitter @ingemarQ
Instagram @ingemarq

Tagged with →  
Share →

3 Responses to Queckfeldt: Därför ska talangerna välja HIF

  1. Fest skriver:

    250 gäster?! Tvek om Ulrik var hetast för du verkar ha sett både dubbelt och trippelt :)

  2. Tobbe F skriver:

    Som vanligt har vi ganska lika åsikter om fotboll och utbildning.

    Dina sista rader gör dock att jag nuförtiden ifrågasätter vår vänskap. La Viola=ängagäng och sen dina kärlek till det röda laget.. Usch och tvi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *