Fyra poäng på de två första matcherna i min nya förening Helsingborg Östra (#stansöstrahjältar) känns bra. Två matcher där vi kanske inte presterat världsklassfotboll men vi har krigat för varandra, vi har ödmjukt följt givna linjer och vi har haft en kombination av flyt och skicklighet. I premiären hamnade vi i underläge efter 39 sek samtidigt som vi fick Fredrik Munk skadad. Ett sådant scenario kunde sänkt de flesta men i Östragänget knöt man näven i fickan å krigade in i kaklet vilket resulterade i en kvittering i 86:e…På Medevi i lördags gjorde vi 1-0 efter 29 sekunder och lyckades hålla nollan vilket gav oss 3p… Inget skönspel med organiserat försvarsspel och uppoffrande spel från de flesta fötter.

Självklart vet jag, mina tränarkollegor Jeppe & Knuda och mina spelare att framöver bör vi förbättra vårt passningsspel, vårt anfallsspel med större bollinnehav, bättre rörelse, bättre bollbehandling men grunden till all framgång är hårt arbete, bra organisation och ödmjukhet inför lagets behov. Jag måste klara av att hitta laglösningar så att samtliga spelare får möjlighet att bidra med mer än ”bara” kämpande. Det är inte helt lätt men tillsammans kommer vi finna kompromisser som gör laget bättre, det tvivlar jag inte på. Jag upplever att årets Östra är bestående av en grupp individer som väldigt gärna vill vinna fotbollsmatcher och den grundinställningen är viktig då ”Laget före jaget” leder oss framåt. Nästa match är på lördag 23 april kl 13.00 på Medevi IP och IFK Osby kommer på besök.

Div 4

I vår serie, Div4 NorraSkåne, är det jämnt. 5 lag med 4p och precis som förutspått kommer serien bli ett getingbo där många lag kan ha bra dagar och besegra precis vilket lag som helst. Häftigt tycker jag… RealTågarp fick 5-2 av starka RååIF och skyttekung Hermansson var besviken (såklart) å tweetade att skorna skulle upp på hyllan… Jag älskar engagemanget och hälsar: -Kämpa Kompis… Ny match nästa vecka, nya tag… Juventus startade också serien dåligt ….

Div 3

Hittarp kryssade mot Kågeröd och HIK:s Ultras tweetade att de minsann vann bollinnehavet med 90-10 och avsluten med 25-2.. Som vanligt räknas målen och där blev det 1-1..Oranje mirakelvände på Åbyvallen och tog med 1p hem till OranjeLand. 3-3 i vad jag förmodar var en häftig premiär…

Div2

Eskilsminne startar med två torsk och Högaborg med två vinster… Har vi ett trendbrott på Harlyckan i år? Kommer Högaborg vara före i tabellen? Ska bli riktigt roligt å följa den kampen. Eskils Emil Åberg påminner om spelartapp i truppen och vill naturligtvis sänka förväntningarna på laget för att skapa ro… Holenstein gör tvärtom å pratar topplag.. Fina e ni pågar…

HIF sajnar Mats-Ola som klubbdirektör och i min värld är det så jävla klockrent. Lokalt förankrad, skarp businesskille, föreningsmänniska och tydligt ödmjuk. För några år sedan träffade jag Mats-Ola över en lunch och vi pratade om en tjänst på Ocay där han var Sheriff. Jag kommer ihåg att jag upplevde honom tydlig, kunnig med glimten i ögat. Han visste vad han ville och han formulerade det på ett inspirerande sätt som iaf lockade mig väldigt. (Tyvärr för mig gjorde jag inte samma intryck på honom då jag inte erbjöds tjänsten).

Jag är även imponerad av vad Mats-Ola (tillsammans med många) byggt upp i Hittarp. Ökande medlemsantal, tydlig föreningsidé som är väl förankrad internt och ett brett samarbete med en flock sponsorer som finansierar verksamheten. Hoppas innerligt HIF ger tålamod och förstår att framtiden ser ljus ut även om poängskörden på planen kan lämna mer att önska just nu. Ser framemot byggandet av HIF 2.0, Lycka till Mats-Ola…..

Påtal om HIF: Falkenbergmatchen är häftigt utförd… Som ett manus från en Hollywoodfilm… Henrik kör en Mourinho efter Hammarby torsken, flyttar fokus från spelare, gör en ”utvecklingsbar” 1:a halvlek men lyfter i 2:a å gör 3 läckra mål och vinner 3-1.. Underbar stämning på Olympia å symboliskt sken solen sådär läckert i lördagskväll.. Vi e på väg… Årets HIF har potential och kommer ha höga berg å djupa dalar men äntligen kanske det blir ordning å reda i styrelse, ledning som sedan smittar av sig i skön atmosfär i spelartrupp å övrig förening. Tyvärr ska Celtic byta tränare efter deras säsong… Å då hamnar King Of Kings på Paradise igen…?

Avslutningsvis…. Såg City – PSG och förvånas över hur lite de offensiva spelarna i PSG springer när de vet att utan mål framåt är äventyret över… Di Maria, Zlatan, Lukas, Cavani… Jag fattar inte att man inte är mer desperat när det är lite tid kvar å man ligger under… Obegripligt för mig å mitt amatörfotbollshuvud…

ingemar_queckfeldt

// IngemarQ
På Twitter @ingemarQ
Instagram @ingemarq

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *