Helvete vad spännande det är…

… för en flock nv-skånska lag i slutspurten av våra serier. Jag älskar de viktiga matcherna i september / oktober där en hel säsong kan avgöras på en snespark, feldomslut och/eller ett stroke of genius. Oberoende av vilken del av serien man fightas i (klart roligare i toppen än i botten) är det nervpirrande både på och utanför planen.

För härliga OranjeVejby kommer det avgöras på en naturgräsplan (oklippt) i Malmös södra stadsdelar, Lindängen IP, hemmaplan för seriegiganterna BK Olympic. Vi behöver minst 1 poäng, (gärna 3) för att spela division 3-fotboll även 2016. Vi är två poäng och elva mål bättre än Hyllie IK inför sista matchen på lördag och Hyllie IK möter redan avsågade Veberöd och deras trepoängare känns redan klar och då blir vår poäng relevant.
För BK Olympic behövs en poäng för att säkra seriesegern före jagande IFK Trelleborg. Ett klassiskt ”due-due” scenario kan man tycka men alla som är och har varit involverade i småklubbsfotboll vet att spela på ett oavgjort resultat är helt jävla omöjligt och varken vi eller Olympic (med Magnus”Bloody” Nilsson som tränare) är intresserade av annat än att göra allt som står i vår makt för att vinna. Jag ser det som en förmån att få vara delaktig i viktiga, avgörande matcher.

It´s the time for Heroes… Oranjes höst har varit sjukt häftig med 7 vinster, 1 kryss och enbart 2 torsk. Vi är tillräckligt bra för att spela Div 3 och det ska vi visa på lördag.

I Superettan för ÄFF:s del är det fyra matcher kvar som alla blir ”cupfinalskaraktär”. Jag har radiorefererat deras tre senaste hemmamatcher tillsammans med Maestro Roger Bengtsson och jag tycker mig se en skön fightingspirit hos Ängelholmssspelarna som borgar för nytt kontrakt. Matchen den 25:e oktober mot Athletic FC United på Ängelholms IP kommer säkra nytt kontrakt för Järdlers lirare.

I division 1 södra har Landskrona gjort en skön höst och hämtat sig efter en bedrövlig start på serien. Eskilsminne däremot har efter en supercool start ramlat in i ”någon annan löser det” trauma med 11 vinstlösa matcher, vinst mot Husqvarna å torsk mot bottenkollegan Norrby senast. Norrby torsken hindrade dock inte grabbarna från att köra ”goa groggar” på stan på lördagsnatten…
Småklubbsmentaliteten är inte lätt att ta ur spelare när det går fort uppåt i seriesystemet. Pringle har ett styvt arbete framför sig om det ska spelas division 1-fotboll på härliga Harlyckan, the Home of The GulBlåRandigaHjältarna.

I division 2 är Höganäs färdigspelade, Akademin har tagit sig i kragen och Högaborg kämpar för att undvika degradering. Å andra sidan kanske inte div 3-spel vore så tokigt 2016. Vilken häftig serie med Klippan, Kågeröd, Hittarp, Wormo och OranjeVejby. Slippa köra E6/E4 upp å ner kanske skulle göra föreningen gott under ett år, vinna fler matcher än man förlorar och ligga topp 5 istället för överlevnadsfotboll. Inte bara av ondo att ta steget ner….

I division 4 lyfter jag på hatten för Wormo, Klippan och Kågeröd som alla tar steget upp i division 3. Jag noterar att mitt nya gäng HBG Östra tagit fler poäng i höst än man gjorde i våras och vinner man i sista matchen mot topptippade Råå IF kan man sluta på en acceptabel 4:e plats. På Toftavallen kl 13.00 kommer Wickanders Gröna Hjältar spela en helt avgörande match mot Bosna. Bosna måste vinna för att undvika division 5. Spännande…

I division 5 har Glumslöv vunnit sin serie, Grattis… Fortuna jagar kvalplats å mitt gamla Svalöv åker ner i Div6… Bjuvstorp och Åstorp gör upp om serien i Nv femman, Bengtssons SIFFA-pågar krigar för att undvika negativt kval…..

Mitt hemmagäng Mörarp (Div 7 västra) har inte lyckats behålla kontinuitet och missar kvalplatsen uppåt. En av anledningarna till bristande intresse från spelare kan vara att man kutar ”idioten” på träning med jämna mellanrum… Ibland står tiden stilla, Vidablick inget undantag tydligen…. Kämpa!!

I stora fotbollsvärlden gnetar Helsingborgs IF på. Frustrationssnacket när man ifrågasätter Coach Larsson är för mig dumheter, Henrik är helt rätt man på rätt plats. Truppen är inte bättre än 7-10 plats och jag tror man når 8:e platsen vilket i min bok är helt acceptabelt. I en tid av förändring krävs tålamod och jag väljer att acceptera att min förening bygger om och bygger nytt. Jag väljer att stötta och se framåt.
Felsökande Supportrar är för mig destruktivt och ger inte min förening någonting överhuvudtaget. Smarason är jag djupt imponerad av och jag hoppas innerligt att HIF är kreativa och finner en lösning tillsammans med honom 2016. Proffs växer inte på träd och Smarason har visat att han är ett fullblodsproffs.

Mina lag i stora, stora fotbollsvärlden blandar mest. Charlton började bra med 5 obesegrade matcher men har därefter kört en ”Eskilsminne” och ligger 2p över strecket neråt. Kämpa Charlton !! Malaga i LaLiga har inte vunnit på de 6 inledande matcherna och ligger 3:e sist. Kämpa Malaga !! AS Roma har börjat hyfsat där vinsten mot ”MutJuve” var häftig, 4 poäng efter Fiorentina ger behaglig känsla inför framtiden.

I övrigt väntar jag på att Klopp ska ta över efter Rodgers så jag kan få börja heja på ett lag i PremierLeague, jag väntar på att SvFF och fotbollsSverige ska ta bort 51%-regeln så vi kan slippa kommunala skattepengar i elitfotbollen och jag väntar på att damfotbollen ska anställa målvaktstränare så det blir nån jävla ordning på målvaktsspelet i världens 4:e bästa liga.

 Håll gärna tummarna på lördag kl 14.00 då OranjeVejby lirar, i vad vi hoppas är säsongens sista match, mot Olympic i Div 3 Södra.

Å vi ses den 7 november på AlltidFotbollsFest, The Tivoli Helsingborg.

ingemar_queckfeldt

IngemarQ
På Twitter @ingemarQ
Instagram @ingemarq

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *