Fotbollssäsongen 2016 är igång… Å för mig som har förmånen att arbeta med en ny grupp individer är det häftigt spännande.. Jag och mina nya kollegor Jeppe Nilsson och Andreas Persson är inspirerade, nyfikna och taggade för årets säsong. Helsingborg Östra IF är en kul bekantskap med många tekniskt, finurliga spelare som vi tillsammans ska försöka bygga ihop till en stark enhet som vinner fotbollsmatcher 2016.

Första veckorna har vi arbetat mycket med spelmoment, ju fler tillfälle jag får se spelare lösa spelrelaterade problem ju större möjlighet har jag att fatta bra beslut hur vi ska sätta laget där varje spelare ska få göra det han e bra på så ofta som möjligt. Basic lagbygge såklart å precis som alltid krävs det en spelidé som utnyttjar spelarnas egenskaper på bästa sätt och därför kommer naturligtvis Östra 2016 spela lite annorlunda än tex mitt förra lag OranjeVejby eller föralldel Östra 2015. Vi ska göra vårt på vårt sätt, efter bästa förmåga å ”så blir de va det blir”……

Vi börjar träningsspela den 20 februari mot tuffaste motstånd, stora mäktiga Hittarps IK ute på Laröd IP kl 13.00. Vår försäsong innehåller förutom träningar på Olympiafältet, läger i Skovlunde också träningsmatcher mot Högaborg, HIF U17, Wormo, Kågeröd och Myresjö. Vi startar serien den 8 april kl 19.00 mot Harrie borta.

TågarpI vår serie, Div 4 Norra, som jag tycker är en skön serie med sköna gäng som Råå, Ödåkra, Bjuvstorp och naturligtvis STORFAVORITEN, Skyttekung Hermanssons Real Tågarp . Jag hade Råå:s tränare Ahlberg i bilen ner till Malmö (spelordningsmöte) i måndags och vi var rörande överens att vi andra kommer kriga om plats 2-12 medan Real Tågarp kommer jogga hem serien.. (Lite som Johan Isgrens Real Kågeröd under förra säsongen). Oavsett, roligt ska det bli…

Speaking of Real Kågeröd så ska det bli mycket intressant att följa Div3 med våra NvSkånska bidrag OranjeVejby, Hittarp, Klippan, Kågeröd. Lagen kommer resa en del mil då övriga lag ligger längs E6 norrut och självklart kommer det påverka lagets prestationer från vecka till vecka samtidigt som seriens kvalité är lägre än lagen som ligger längs E6 söderut. Jag tror ”våra” lag kommer klara sig alldeles utmärkt med Hittarp som solklar favorit (Hallengren garanterar som vanligt 50 p). Det spelarmaterialet hade tagit många, många poäng även i Div2.

I Div2 ser Högaborg spännande ut, Akademin tror jag klarar sig bättre än ”snacket” säger och Eskilsminne startelva är stark som satan. Ska också bli kul å se om Höganäs kan upprepa fjolårets positiva poängskörd.

På högsta nivå följer jag precis som många andra Helsingborgs IF. Jag gläds över rapporterna att Henriks lagbygge med ledorden ödmjukhet, hårt arbete och lojalitet börjar utveckla sig till något riktigt spännande. Jag svävar inte iväg å sjunger ”SM-Guld” men en förbättrad placering i Allsvenskan är ett steg i rätt riktning. Jag kommer med glädje och försiktig optimism besöka Olympia i år.  Gällande HIF och dess styrelse är jag så-in-i-helvete trött på egoismen, inkompetensen, illojaliteten så jag mår dåligt. I sak frågan har jag inte tillräcklig insyn men det kan förvåna mig att luttrade näringslivsmänniskor kan uppträda som barnungar. Om avhopparna hade satt Helsingborgs IF i främsta rummet å inte sitt gigantiska ego hade man naturligtvis skött ”avhoppet” på ett mycket bättre sätt. Jag garanterar att avhopparna hade blivit väldigt besvikna om deras medarbetare hade agerat på samma sätt i deras företagsmiljö.
Ordförande Sten-Åke uppträder auktoritärt, ger sken av pondus och påminner iaf mig om Ingvar Wenehed när han styrde upp Helsingborgs IF på 90-talet och med tanke på att jag var delaktig i spelartruppen då minns jag honom och hans ledarskap som betryggande och engagerat. Jag är beredd att ge Sten-Åke fullt mandat att sätta sitt gäng i styrelserummet med förhoppning att hela rummet jobbar åt samma håll, med samma målbild och gemensamma krafter. Att lojalitet premieras och att man börjar kommunicera med omvärlden enhetligt. Väck med självcentrerade prestigesökande wannabees som inte sätter föreningen främst. HIF Årsmöte

Vad kan man göra som engagerad medlem (förutom att ha synpunkter via social medier och med insändare i HD)? Jo man kan engagera sig, lösa medlemskap, gå på årsmötet, ställa frågor, erbjuda sitt engagemang i föreningen, köpa årskort, köpa en tröja och halsduk, gå på matcher. Själv har jag erbjudit mitt engagemang i styrelsen.. Jag anses förmodligen inte vara kompetent nog men jag hade garanterat lojalitet och fan-vet om inte det är viktigast just nu.

I stora, stora fotbollsvärlden är det halvjobbigt.. Charltons kräftgång fortsätter..Ligger sist i Championship med 4p upp till trygg mark. I La Liga har Andalusiens hjältar Malaga spottat upp sig och har en stabil 10:e plats och Grande Roma har 5:e platsen i serie A med häng på bronsplatsen. Kung Klopp famlar fortfarande med Liverpool och självklart behöver han sommaren för att strukturera om i spelartruppen å få in spelare som klarar hans omställningsspel från box till box. Dagens trupp har för många tillslag å springer åt helvete för lite maxlöpningar. Simple as that…

Nu kör vi ett par veckor till av försäsong å vips är April på plats å då kommer alla matcher, alla referat, alla analyser göras här på Alltidfullsatt.se.

ingemar_queckfeldt

IngemarQ
På Twitter @ingemarQ
Instagram @ingemarq

 

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *