En kväll i Landskrona kanske inte är drömmen men NIGHTCAP i LA Sporthall är häftig. Borstahusen BK arrangerar denna turnering för 150:e gången (OBS! Överdrift men länge iaf) och som vanligt är det Landskronalag spetsat med Team LandskronaPosten och ny för i år Team Svalöv (Svalövs kommuns all-star). Team LP är huvudsponsorns (HD) AllStarLag bestående av spelare ifrån tidningens upptagningsområde som den ansvarige coachen lyckas övertyga att ställa upp.

Queckfeldts Team LP tog hem segern.

Queckfeldts Team LP tog hem segern.

Jag har varit ansvarig för Team LP vid 5 tidigare tillfällen (2005-2009) och har 5 raka titlar med bl.a Micke Larsson som spelare. När jag lämnade efter mina 5 i rad tog Micke över coachskapet och har lyckats acceptabelt med 2 av 4 titlar. Micke lyckades boka en semesterresa detta året och frågade mig om jag kunde tänka mig en comeback och med risk för att sabba min 100% vinststreak antog jag utmaningen. Med support av Micke fick jag ihop ett lag som på pappret såg stabilt ut eller va säger Ni:

Jeppe Birkfeldt – Högaborg, Chrille Eliasson – BK Köpenhamn, Robin Book , Matte Holenstein, Filip Egger, Peter Milata – Eskilsminne, Faton Trstena – Nybergsund, SuperMario Gadza – OranjeVejby, Kapten John Andersson (Free Agent) och Mr Nightcap Himself Jimmie Hermansson (klubb okänd) .

Kapten John Andersson.

Kapten John Andersson.

I gruppen var vi lottade mot BoIS, Wormo, Glumslöv, Landora, Bosna och det var Futsal som gällde vilket vi fick ett bryskt wake-up call i första matchen då BoIS ungdomliga lag spelade skjortan av oss. Vi spelade fysiskt vilket gav oss en flock frisparkar emot med 10meters straffar som följd. Torsk 2-1 och med facit i hand var det den bästa starten vi kunde få. Inget ont om grabbarna i Team LP men en touch av arrogans fick latent liggande när motståndet inte skrämmer innan match och när BoIS ungdomar besegrade oss tändes vinnarskallarna på riktigt i Team LP:s huvuden. Resten av turneringen blev en Eriksgata mot Pokalen. Wormo besegrades med 2-1, Glumslöv 3-1, Landora 6-0 och Bosna 2-1. 12p gav oss gruppvinst och semifinal mot Team Svalöv. BoIS vann en gastkramande semi mot Besa med 2-1 i suddendeath och vi visade klass med 4-0 vinst i vår semi. Revansch var ledordet i Finalen och efter en skön rysare (vinst 2-1) var vi Mästare på nytt.

Jimmie Hermansson och Robin Book.

Jimmie Hermansson och Robin Book.

Turneringens MVP, Most Valuable Player, blev Robin Book å förmodligen var det den enklaste utnämningen i turneringens historia. Robin Book var i särklass bäst. Trygg med boll, en tempoväxling av högsta klass, en blick för spelet som är beundransvärd. Den grabben har en ljus framtid. Faton Trstena vann skytteligan och det var ett sant nöje att få Coacha honom, Jeppe Birkfeldt skapade lugn i gänget och gjorde de räddningar vi behövde, Mario Gadza arbetade lojalt och gjorde som vanligt mål när andra missade. Min viktigaste spelare var min Kapten John Andersson, John styrde gruppen, skapade lugn, ställde tydliga krav och som min förlängda arm på plan var han arkitekten bakom gruppens prestation.

6 av 6 titlar är ett svårslaget rekord, jag är supernöjd med gruppens lojalitet när obekväma beslut behövdes, bänka spelare är aldrig kul men laget prioriteras alltid för individen, vinna är allt. Att sätta ihop ett fungerande LAG bestående av 9 stjärnor är inte alltid smärtfritt men när jag tittar i backspegeln känner jag mig tillfreds med resultatet och det är resultatet vi bedöms utefter.

Avslutningsvis vill jag nämna Jimmie Hermansson som i år var min spelande ass.coach. Han fick totalt 1m,14sek speltid (och då lyckades han missa en straff+ gå på en gigantisk tunnel) men var stöttande, energigivare och allmän go gubbe. Han har 10 raka Nightcap i Team LP och imponerande 8 titlar. Jimmie har historiskt varit lika dominerande som Robin Book var i år och utan Jimmie (och Book) hade jag inte haft 6 av 6 titlar.

Jag vill tacka arrangören BBK, HD:s Lasse Möller & Pär Jönsson, mina spelare under de 6 åren och såklart även materialarLeffe för härliga stunder i Sporthallen. Var sak har sin tid och min tid som Coach i Team LP är nu definitivt över. Tack!!!!

Coach IQ - 6 av 6

// IngemarQ                        På Twitter @ingemarQ

Share →

8 Responses to Queckfeldt: Sex av sex titlar – ett svårslaget rekord

 1. Björn skriver:

  Förstår att det som komma ska låter oerhört bittert men jag kan tyvärr inte låta bli. Ert mixade gäng av inomhusstjärnor (allting är väl relativt och de enda som bör matcha er är BoIS) som majoriteten av Landskronapubliken ger blanka fan i håller tyvärr på att ta död på stämningen på Nightcap. För ärligt talat är det inte speciellt roligt för publiken att sitta och titta på en bunke Helsingborgare som väldigt få känner till men som är förbannat duktiga inomhus. Åtminstone är de så pass duktiga så att de kan gå på halvfart genom gruppspel för att sedan växla upp i semi och final och vinna år efter år efter år efter år efter år efter år, ja du märker själv hur tråkigt det är med upprepning. Nej, ge turneringen lite liv igen genom att ta ut ett lag som övriga lag i turneringen har en chans att vinna över, kom ihåg att alla lag utom BoIS spelar i div.4 eller lägre. På så vis kanske de lagen som publiken faktiskt kommit ut för att stötta har en chans att vinna. Alternativt får ni ta ut spelare som är av lite intresse för publiken.

 2. BoB skriver:

  Var för skall Team LP sänka sig. Det är väl bättre att fler lag bjuder in gäster från andra delar av Skåne/Sverige, så att nivån höjs. Många lag spelar ju med en del spelare som inte har grundläggande teknik eller fysik – det är väl bättre att de höjer sig. Team Svalöv, var ju i år ett spännande exempel med duktiga spelare från SBK, Tågarp och Kågeröd. Nästa år bör kanske även Team Kävlinge och Team Löddeköpinge vara med etc.
  Team LP och Team Svalöv, visar ju tillsamman med Landskrona BoIS och Besa vägen – de andra lagen bör nog funderar på vad de håller på med. Heja BBK, HD/LP samt bla Lars Möller som lägger ned ett fantastiskt arbete. Spänn bågen och bjud in fler spelare till andra lag 2015, så att NightCupen växlar upp, istället för att gömma sig i landet lagom. Inomhusfotboll/Futsal är ett bra sätt att träna teknik, balans och bollkontroll. Det är väl inte konstigt att BoIS har trillat ned i div 1 och BBK är nere i div IV, när fotbollsnivån ser ut som den gör i Landskrona. Skärpning!

  • Björn skriver:

   Håller helt med om att Team Svalöv var ett väldigt trevlig inslag, många av spelarna i det laget är ju bekanta för såväl publik som motståndare då de är motståndare även i den vanliga serielunken, dvs att de även spelar på samma nivå som övriga. Min tro och uppfattning är att ingen i publiken går dit för att titta på en bunke spelare från Eskilsminne, vad tror du?
   Förtär ditt resonemang om att sträva efter så hög kvalité som möjligt däremot förstår jag inte överhuvudtaget hur vi ska göra div 4-6 spelare lika bra som div 1-2 spelare, förutom att vifta med vårt magiska trollspö då förstås. För det är så jag tolkar ditt resonemang, att alla lag utom elitklubben BoIS och de olika ihopplockade gängen är för dåliga. En liten påminnelse i så fall, de spelar i div 4-6.
   Skärpning!

   • BoB skriver:

    Viktigt att säga att det fanns andra lag i NightCupen som imponerade i år, såsom Wormo och i viss mån även Härslöv och Bosna. Nej publiken går inte Ditt för att titta på en bunke Eskilspelare, men TEAM LP (som kanske borde heta Team Helsingborg istället) är ju ett lag som många konkurrenter gärna vill slå, precis som många vill slå BoIS. Även om man spelar i div 4-6, så är det inte omöjligt att få ihop Futsal lag med 10 duktiga spelare, speciellt om man tillåts att låna in tex tre andra andra spelare utanför sin klubb. I Svalöv hade man ju på 60-talet och 70-talet en populär inomhuscup, och det smittade av sig på intresset i Svalövsbygden, så att SBK tog tom silver i Svenska Inomhuscupen i början på 80-talet, trots att klubben spelade i motsvarande div IV. Visst, jag håller med om att årets upplaga kändes ovanligt avslagen, när det blev dags för semifinaler etc. Det är väl något som arrangören BBK som måste fundera på tillsammans med HD/Landskrona Posten. NightCupen är ju en trevlig turnering, och årets upplaga var väl den 34e i ordningen, och det vore väl bra om den bjuder på mer underhållning, utan att spelnivån sänks. En utmaning med andra ord. Tror dock fortfarande på att om man utvecklas bättre genom att möta bättre motstånd, och detta bör trigga spänningen och därmed intresset för cupen.

    • Björn skriver:

     Jag håller med dig om att man kan få ihop ett bra lag genom att plocka spelare från lägre divisioner, det är ju Team Svalöv (med spelare från Billeberga i sjuan) ett lysande exempel på. Med andra ord borde LP också kunna skramla ihop ett bra lag som alla fortfarande vill slå men som trots det inte är ”omöjliga” att besegra. Har följt turneringen i närmre 20år och visst var där mer publik förr, missade slutspelet i år men det var där tydligen fler som gjorde. Jag är helt övertygad om att den sviktande publiksiffran har att göra med LPs dominans. Går Lamdskronalagen längre tror jag publiksiffran har större chans att öka igen. Alternativt kan ju LP försöka locka spelare som är kända för publiken (HIF, MFF?). Då blir där lite attraktionskraft i de namnen och dessutom en utmaning för småklubbarna. Förstår att det är lite dubbelmoral från min sida att ena sekunden tycka att utmaningen är för stor för småklubbarna för att i nästa sekund vilja ha en större utmaning. Men poängen ligger ju att få i publiken går dit för att se Eskilskilarna vinna men det hade kanske varit fler som gått dit för att se några HIF-killar vinna?

     • BoB skriver:

      Oavsett hur arrangörerna väljer att göra, så får vi hoppas att NightCupen fortlever. Jag är inte säker på att Team LP hade vunnit om de skulle behövt spela med HIF-spelare, men visst hade det kanske dragit mer publik !! Tidigare har ju Team LP haft spelare från Lunds BK och ÄFF, och det har ju också varit positivt. Klart att MFF spelare kan höja nivån! Bla Asmundtorp och Häljarp hade mått bra av att bjuda in några stjärnspelare! Entrépriset på 120 kr/vuxen är ju rätt dyrt, då många besökare också lägger en hel del på mat, fika etc under en lång kväll. Med tanke på att det är fri entré på Nyårssaluten som också sponsras av HD, så kostar det en hel del mer för en familj att besöka NightCupen jämfört med NyårSaluten. Sannolikt växer det fram ”Futsalklubbar”, och det kan mycket väl vara Billeberga som satsar på detta, eller bra klubbar i div II såsom BW90, eftersom det sedan en tid tillbaka införts två licenser – en för van, och det lig fotboll och en för futsal, vilket innebär att en och samma spelare, kan spela för två olika klubbar samtidigt, förutom andra undantagsregler såsom i det artificiella lagen Team LP och Team Svalöv. Nu bidrog de nya futsal reglerna till lite förvirring och sämre tempo i NigtCupen, men Svenska Fotbollsförbundet hoppas ju på ett ökat intresse för Futsal, och det finns en möjlighet att denna sport ökar i intresse, och samtidigt ger en bra alternativ vinterträning under världens längsta och tråkigaste försäsong. Det är upp till alla goda krafter att utveckla denna form av fotbollen. Vad hände med Cup Royal?

 3. Björn skriver:

  Japp, inträdet var alldeles för högt vilket så klart kan skrämma iväg en del åskådare. Å andra sidan behöver väl BBK alla pengar de får sett till den spelarflykt de drabbats av sedan i somras :)

  Vi får väl sikta på att starta upp en ny royal cup i futsal-format helt enkelt, men inte på nightcaps bekostnad!

 4. […] Läs också: Sex av sex titlar – ett svårslaget rekord […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *