Hittarp – Helsingborg Östra (Laröds IP) 2-1
H: Mattias Karlsson, Adonis Berisha
Östra: Markus Johannesson 

Blåst, snöblandat regn och för Stans Östra Hjältar – Helsingborg Östra IF – var det årets första match. Giganterna från stans Norra del, Hittarp, stod på andra planhalvan när domaren blåste igång matchen kl 12.00 på Laröd IP.

Hittarp dominerade såklart, ägde en massa boll å flyttade den inom laget och vi fick försvara oss. Suverän match för oss där vi fick arbeta med överflyttningar, kommunikation och presspel. Vi fick även en del kontringslägen som vi tyvärr inte klarade att omsätta till målchanser. 0-0 i halvlek.

2:a halvlek startar i ett rasande tempo och 1-0 till Hittarp efter schysst väggspelande å fri avslutsläge i box och 2-0 på straff efter ”utvecklingsbar” bollkontroll i egen box (hål i luften å boll studsar upp på armen, Kämpa Landgren). 

Östra reducerar till 1-2 av Markus Johannesson efter assist i djupled av Lukas Linderström och sista kvarten har Östra massor av lägen att kvittera på men kombinationen av bra målvaktsspel och taffliga avslut ger oss 2-1 till Hittarp som slutresultat.

Jag är glad över kvittot att vi orkar försvara oss mot en bollskicklig motståndare, jag fick se mitt lag jobba ödmjukt och för varandra. Jag fick se Bröst Fram Å Haka Upp och det gillar jag skarpt. Försvarsspel kommer bli viktigt för oss och framöver ska vi även klara av 5 passningar inom laget på offensiv planhalva. 

Vi gjorde inte bort oss mot storsatsande, kapitalstarka, mäktiga Hittarp, vi fick inga skador och säsongen är igång på riktigt. Häftigt…. 

Bäst i Östra var Fredrik Munk, Daniel Skoog och Ashraf Soliman.

Nästa match Torsdag 3 mars kl 19.45 på Harlyckan.. Högaborg – HBG Östra

ingemar_queckfeldt

// Ingemar Q
På twitter: @IngemarQ

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *