Inför div 3 derbyt mellan serieledande Hittarps IK och existenskrigande Kågeröd hade den allsmäktige bestämt sig för att dränka Laröds IP med vatten. Men tack vare hårt förarbete av ideella krafter i Hittarp serverades spelarna en fullt spelduglig matta. Med dessa förutsättningar förväntade jag mig ett spelförande Hittarp och ett kompakt Kågeröd som skulle förlita sig på att Niclas Nielsen skulle ta vara på dom få chanser som skulle uppstå.

Robin Staaf öppnade målskyttet innan himlen öppnade sig igen. Arkivfoto: Peter Werner

Robin Staaf öppnade målskyttet innan himlen öppnade sig igen. Arkivfoto: Peter Werner

Inledningsvis är det Hittarp som för matchen, den forne allsvensken Robin Staaf skapar en viss oro med sitt djupledslöpande, men förutom ett par halvchanser och farliga frisparksmöjligheter får man inte ut mycket av den sprudlande starten. Sakteliga jämnar Kågeröd ut spelet, mycket tack vare bröderna Sääski som balanserar mittfältet i Kågeröd med bravur. När uppskattningsvis 220 personer börjat förbereda sig för kaffe smäller det ordagrant till i Kågeröds straffområde. Hittarps mittfältselegant Mattias Hallberg går upp i en nickduell med Kågeröds mittback Niklas Lundblad. Båda faller handlöst till marken och bollen hamnar hos en fristående Robin Staaf som behärskat sätter bollen i nät.

Vad som händer sen är en gåta. Domaren blåser först för straff (vilket enligt mig vore det korrekta domslutet), men på någon konstig vänster ändrar han sig och vevar armen mot mittcirkeln och aviserar mål. ”Polsk rikstag”uppstår och samtliga aktörer på Laröds IP ventilerar sina åsikter. Medan en blodig Mattias Hallberg plåstras om vid sidlinjen fattar domaren beslutet att han blåst för straff. Robin Straff gör inget misstag och rullar säkert bollen i mål. Halvtidsvila och hemmaledning för HIK.

Det dramatiska avslutet på första halvlek skulle också visa sig vara startskottet för en betydligt mer öppen historia.

Nicklas Nielsen stod som vanligt för målen i Kågeröd. Foto: Martin Rosqvist

Nicklas Nielsen stod som vanligt för målen i Kågeröd. Foto: Martin Rosqvist

I takt med att skurarna avlöste varandra började målen också dugga in. I 47:e minuten drar Hittarps inbytte vänsterytter Andre Kopfinger till med en klassisk strumprullare, bollen smiter vanskligt in bakom en svagt agerande Kågeröds målvakt. En Mona Lisa, helt klart. Att Hittarp hade gjort sin läxa när det kom till att plocka bort Niclas Nielsen rådde det inget tvekan om, men när han i den 49:e minuten fick chansen på frispark tätt utanför straffområdet kunde hittarpspelarna precis som övriga åskådare bara se på och beundra hur det small till i krysset. Orkar inte nämna alla superlativ som denna kille förtjänar. 2-1.

Tio minuter senare utökar Hittarp till 3-1 när Rasmus Ewertz via ribban smäller in bollen. Känslan är att det är spiken i kistan och att det är ridå Kågeröd för denna gången. Hittarp äger mer och mer boll och den inbytte Martin Persson får styra tempot i matchen ifrån sin ”pirloposition”. Men att slappna av mot Kågeröd gör man sällan ostraffat, från ingenstans hittar Nielsen en löpning, perfekt mottagning, rundar målvakten och straff. Världens bästa div 3-spelare tar själv hand om den och det är match igen, 3-2 på tavlan. Sista tio minuterna satsar Kågeröd framåt och får så när till en kvittering när en boll rensas på mållinjen i slutminuten, men matchen slutar 3-2 till Hittarp.

Tränare Isgren hade gärna sett en målkamera på den nicken.
– Det känns som den är inne, säger Isa efteråt.

Han är väl annars mer frågande till domarens agerande vid straffen i första halvlek.
– Jag har aldrig varit med om att det renderar i straff när två spelare nickar ihop.

Han är annars väldigt nöjd med sina adepters insats och hoppas att insatsen kommer ge laget energi inför kommande matcher.
Isgrens motsvarighet i Hittarp Max Mölder hade en annan uppfattning kring straffsituationen.
– Deras spelare går upp med en armbåge och vår spelare är på Helsingborgs Lassarett just nu, säger Max Mölder.

Enligt uppgift spräckte Hallberg ett ögonbryn och satt vid den tidpunkten på akuten i Helsingborg, så har han tur han kanske fått komma in när denna artikel publicerats.

En jämn fotbollsmatch slutade med att favoriten segrade. Enligt mig ett fullt rättvist resultat, två jämna lag lag med skillnaden att Hittarp har många spetsar framåt, Kågeröd har bara en. Medan Max Mölder skulle fira tre poäng till tonerna av Prebens Pågar i Landskrona skulle Isgren dansa Hula Hula på sin trädgårdsfest med temat Hawaii. Bara hoppas att vädergudarna gör sitt, för båda dessa gentlemän förtjänar en fin kväll efter att det bjudits på fin fotboll i ett regnigt Hittarp.

MartinRosqvist_

Martin Rosqvist
martin@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

5 Responses to Rosqvist om en häftig match i sommarregnet

  1. Erik Olesen skriver:

    Då skriver n.lundblad nytt minne angående fotbollsminne, nytt offer till lasarettet !

  2. Micke skriver:

    Det är ju starkt av Max Mölder och se en armbåge på 65-70 meters avstånd när han inte ser linjen till sitt tekniska område.Ett tips kan ju vara att gå in på bildburken

  3. Palle skriver:

    Jaha då har den positive fyllat på med en ärekränkande kommentar av en människa. Och du har väl också fått ett nytt kapitel som du kan spotta lita över lägga till det till din a minnesanteckningar. Verkar bra på läst av folk omkring Kågeröd.

  4. […] IK är i serieledning. Senast blev det en knapp 3-2-seger hemma mot Kågeröd (som ni har kunnat läsa om här). Vejby då? Näst sist med åtta poäng. Laget har sju poäng upp till Klippan. I den södra trean […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *