Mardrömsstart sänkte Ödåkra

Ödåkra, som i onsdags plockade tre poäng mot Harrie, kom till matchen i division 4 västra mot Malmö City FC med råg i ryggen och goda förhoppningar om en ny bra prestation. Knappt hann dock publiken bänka sig på Toftavallen innan vitklädda Malmö gjort både 0-1 och 0-2 – en start de gröna giganterna givetvis inte önskade sig. Innan den svartklädda mannen med pipa blåste för halvtid hade Malmölaget även rullat in 0-3 efter ett fint anfall. Det märktes att ÖIF var energilöst och inte hade hunnit ladda om batterierna efter onsdagens fina insats. Gubben i röd fleece, som köpte korv och en gilleboll i halvtid, fastslog:

Pågarna springer för lite för varandra, det måste kosta mer.

Andra halvlek slutade mållös och Malmöspelarnas segersång ekade efter matchen i det vackra vårvädret denna pingstdag i Ödåkra. Gårdagens prestation var blek och Ödåkraspelarna nådde inte upp till den nivå de kan prestera på. Samtidigt saknades det flertalet spelare, både skadade och avstängda (bland annat undertecknad drog på sig en ruskigt onödig avstängning), och som spelare är jag övertygad om att vi snabbt kan resa oss från gårdagens sämre insats. 

Malmö City FC var inför säsongen topptippade men har inledningsvis inte levererat poängmässigt. Gårdagens prestation imponerade dock och med en tydlig spelfilosofi och ett högt passningstempo tog man en rättvis seger. Assisterande Ödåkratränaren Mikael Andersson konstaterar:

Malmö imponerar och de har ett spel som passar oss väldigt dåligt. Många av deras chanser uppkommer på liknande sätt, och vi hittar tyvärr ingen lösning på detta i första halvlek.

Efter fyra raka hemmamatcher är det på söndag åter dags för The Green Giants att bege sig ut på skånevägarna. Denna gång går resan till Åkarp (som ju för övrigt levererat kändisar som Robin Paulsson och Christoffer Nihlstorp) för en oerhört viktig match. Det är då åter dags för de gröna giganterna att leverera en prestation likt den mot Harrie. Energi, löpvillighet och karaktär ska inbringa tre poäng och föra Ödåkra till säkrare mark i tabellen.

PhotoGrid_1432552741952

Toftavallen bjöd på fina förutsättningar, men Ödåkra kammade noll mot Malmö City FC

 

Division 4 västra

Omgången i övrigt bjöd på flera intressanta resultat. Bosna, som inlett säsongen knackigt men som har ett bra spel i sig, kunde mot formlaget Råå räkna in tre poäng. Bosna tog till skillnad från Råå vara på sina chanser och storstjärnan Jason Johnson (som ni kan läsa mer om här) satte båda bollarna när Ättekullas änglar segrade med 0-2 (0-2).

I landskronaderbyt mot jumbon Borstahusen fick serieledaren Wormo jobba i 35 minuter. Därefter ramlade målen in och man tog en relativt komfortabel seger med 4-0. Mer om den matchen kan ni läsa här.

Helsingborg Östra fick i matchen mot Bjärred inte spelet att stämma, och säsongens första hemmaförlust var ett faktum. Östra-spelarna började matchen bra, men hade svårt att få till offensiven. När Bjärredspelarna dessutom gjorde psykologiskt viktiga mål innan halvtidsvilan kunde hemmalaget, trots taktiska förändringar, inte resa sig. Slutresultat 0-2 (0-2).

*****

Efter åtta spelade omgångar kan vi konstatera att division 4 västra nu så klyschigt börjar att ”sätta sig”. Dick Melins magiska mannar från Wormo har övertygat och har 22 poäng. Samtidigt kan vi se att Borstahusen som väntat får det tufft att klara sig kvar. Ulkavallens hjältar härjar just nu sist i tabellen med o poäng och -26 i målskillnad. Mittenskiktet av tabellen är väldigt jämnt, och förändras i princip efter varje spelad omgång. Detta eftersom samtliga lag i tabellen, förutom möjligtvis diskuterade Borstahusen, har visat sig kunna besegra varandra. Varje omgång blir otroligt viktig och varje inspelad poäng kommer betyda mycket när tabellen sammanfattas i höst.

 

Division 4 norra

I den norra division 4-serien möttes Kågeröd och Hörby i en tidig seriefinal på Brahevallen. Efter en öppen match med böljande spel skrevs slutresultatet till 4-2 (3-1). Målen gjordes av notoriske målsprutan Nicklas Nielsen (3) och rutinerade Daniel Ander. Lagen delar därmed förstaplatsen i tabellen på 19 poäng.

Tätt bakom toppduon ligger Klippan, som mot Glimåkra fick arbeta hårt i en halvlek innan målen ramlade in. Slutresultatet skrevs till 1-5 (0-1). Klippans målskyttar: Konrad Wallin, Joshua Andersson, Emil Vesterdahl, Christian Augustsson och Jimmy Nilsson.

Vi kan också konstatera att Eket tog en storseger mot Förslöv när man vann med hela 5-0 (2-0). En skadedrabbad Förslövsbacklinje kombinerat med ett Eket som tillfördes energi av återvändaren Rasmus Lennartsson gjorde att siffrorna drog iväg. Ekets målskyttar: Johan Götesson, Rasmus Lennartsson (2), Johan Herrlund och Albin Kringstad.

Eket har därmed 6 poäng i serien och ligger på kvalplats nedåt tillsammans med Västra Karup. Ett Västra Karup som i helgen åkte på en tung förlust mot Åhus Horna BK med 2-5 (0-3). Västra Karup-tränaren Sven-Bertil Bergström berömmer motståndarlagets rörliga spel, men uttrycker samtidigt en oro för sitt lags försvarsspel då de släppt in tio mål på de två senaste matcherna. Västra Karups tröstmålskyttar: Per Lindström och Robin Larsson

*****

Robin Paulssons musikvideo om Åkarp i årets Melodifestival är för övrigt guld

*****

Tills vidare,

dennis_persson

 

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *