I morse vaknade jag upp med en härlig känsla.

En känsla av förväntan.

En känsla av lycka.

En känsla av att vi äntligen är igång med säsongen 2015.

 

Efter månader av slit, rusk och hårda träningar är det få saker som får en så glad som ordet ”seriepremiär”. Vilken nivå man än spelar på, vilken ålder man än är – en seriepremiär är en seriepremiär och det är få saker som får en så sprattlig och lycklig som det. Vädergudarna visade sig också från sin bästa sida idag – 15 grader, sol och finfina förutsättningar för en bra premiäromgång!

*****

Hemma på Toftavallen var det dags för coach Micke Wickanders gröna hjältar att kliva in i division 4-spelet mot Bjärreds IF. Senast vi mötte Bjärred var för övrigt 2009 i en kvalmatch som gick till straffavgörande. Vem som vann? ÖIF såklart. Vem som avgjorde? En ung och oförstörd vessla givetvis.

Nåja, åter till dagens match. På förhand hade vi bestämt oss för att spela enkelt, ha tålamod, driva tempo och visa karaktär. Matchen börjar avvaktande och det märks att det är två lag med premiärnerver som skuttar runt på Toftavallens knutiga och gröngula gräs. Att det inte blir något vidare skönspel beror till stor del på planen, desto viktigare är det då att visa inställning, attityd och vinnarskalle. Inledningsvis smäller det på rätt bra över hela banan och framförallt på innermittfältet. Detta renderar i att kapten Edin Salic drar på sig ett ytterst tveksamt gult kort redan i 9:e minuten. Matchen böljar därefter fram och tillbaka – Bjärred får många fasta situationer och är starka på dessa, vilket skapar problem för oss. Frank i Ödåkra-målet gör dock en kanoninsats och visar pondus när han plockar ner boll efter boll. I 35:e minuten får tyvärr Edin sitt andra gula kort. Vi gör lite taktiska förändringar och håller ut till pausvilan.

Under pausen hinner vi samla oss och förstå att det är 45 minuters rejäl kamp och kämpainsats som väntar. Vi går ut till andra halvlek och kämpar, sliter och arbetar för varandra och förutom ett par höjdbollar in i straffområdet skapar Bjärred inga jättechanser. 0-0 står sig därför matchen ut och en poäng delas ut till vardera lag. En match utan skönspel men med en härlig arbetsinsats från samtliga inblandade! Nu tar vi nya tag under veckans träningar innan Dösjöbro väntar borta nästa lördag.

Mysig premärstämning på Toftavallen

Mysig premärstämning på Toftavallen

 

*****

I samma serie, division 4 västra, möttes två tippade topplag i form av Wormo och Helsingborg Östra på Exercisfältet i Landskrona. Segrande ur den matchen gick idag Wormo, som enligt tränare Dick Melin gjorde en bra första halvlek där man i den 33:e minuten kunde göra 1-0 genom Emil Zemirek. I andra halvlek böljar spelet fram och tillbaka och Helsingborg Östra kan då också kvittera till 1-1. Detta mål visade sig tända Wormo-killarna som tog tag rejält i sig själva och matchen. 2-1 är enligt coach Melin ett drömmål: ”en fin frispark av Marin Baric når Amer Malicevic som Zlatan-klackar in ledningsmålet”. Östra trycker efter detta på och är nära kvittering genom en bicykleta men utmärkte Borg i Wormo-målet räddar. Tre sköna pinnar och en fin födelsedagspresent för coach Melin och hans mäktiga mannar!

I övrigt kan vi konstatera att seriefavoriterna Råå IF vann en tät match mot Harrie med 1-0 och att Åkarp tog en planenlig seger mot ett Borstahusen som tappat mycket folk. Segersiffrorna skrevs dock bara till 1-0 så att räkna bort Borstahusen helt bör man nog inte göra.

*****

I den norra fyran tog Real Kågeröd en stabil 2-0-vinst mot Tollarp. Redan i den 1:e minuten kunde notoriska målskytten Nicklas Nielsen göra 1-0. Därefter är det Tollarp som äger mycket boll, men utan att skapa några heta chanser. I mitten av andra halvlek kan sedan Nielsen läckert skjuta 2-0 på frispark och matchen och tre poäng är i hamn. Tränare Johan Isgren berömmer framförallt lagets defensiva arbetsinsats och ger ett extra plus till det centrala mittfältet som kämpar och står upp bra matchen igenom. Isgren passar också på att hylla en högklassig gräsmatta som ”platsar på större arenor”. Tre poäng till Kågeröd och det svartvita tåget är i rullning!

I den norra fyran kunde även Klippan plocka hem tre poäng när man hemmabesegrade Förslöv med 1-0.

*****

Såhär tätt efter match är det svårt att vara nöjd med en poäng. Trots det kommer jag ikväll somna med en härlig känsla.

En känsla av glädje.

En känsla av upprymdhet.

En känsla av att vi äntligen är igång med säsongen 2015.

 

/ Dennis Persson

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *