Han har tränat med laget i 2,5 månad. Nu står det klart att förre HIF- och Interspelaren Sebastian Carlsen förstärker division 3-laget Höganäs under hösten.

Lämnar Inter för spel i Höganäs.

– Han har hållit igång med oss ett bra tag och nu kände han att han vill hjälpa oss. Vi får en passningssäker och bolltrygg spelare med en fantastisk attityd och ett bra skott, säger tränaren Burik Nikqi.

Att Sebastian Carlsen blir klar efter transferfönstrets stängning har att göra med att han är fri spelare och att han klassas som amatör eftersom det handlar om division 3.
– Om någon klubb dyker upp på vägen och vill ha honom så kommer vi inte sätta några käppar i hjulen.

Därmed blir Sebastian lagkompis med sin bror Måns Carlsen som redan spelar i laget. Han är i sin tur utlånad från ÄFF den här säsongen.

Sebastian Carlsen är ödåkrapåg från början men gick tidigt till HIF där han blev fotbollsfostrad. Redan som 17-åring tog han chansen i Inter dit han var utlånad. 2010 köptes han loss av Serie A-klubben och debuten skedde i september samma år när han kom in i en träningsmatch mot Lugano. Därefter har det blivit bänken och spel i Primerveralaget där det blev final mot Bayern München i Champions League för U19-lag. Under 2012 blev han utlånad till Trelleborgs FF och de senaste månaderna har han varit hemma och tränat i väntan på en ny klubb. Och nu blir det alltså spel i Höganäs BK under hösten.

Torbjörn Dencker

Läs också: Carlsen nobbade Portugal för spel i Höganäs

Se alla resultat och tabeller här!

Tagged with →  
Share →

One Response to Sebastian Carlsen klar för Höganäs

  1. […] också: Sebastian Carlsen klar för Höganäs Tagged with → Div3 • HIF • HöganäsBK • SebastianCarlsen • transfer  […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *