Om det var tungt att lämna premiärmatchen förra året, så var det desto gladare tongångar på olympiafältet idag. En skön 4-2-seger och 3 härliga pinnar plockar vi med oss från den här matchen och kan glatt konstatera att säsongen är igång!
Men visst tar vi väl det från början, solsken med en kylig bris bjöds vi på av vädergudarna och en för säsongen absolut hyfsad gräsmatta inbjöd till ett en härlig premiärmatch.

Vi startade väldigt övertygande, bollkonstnären Merima Alibasic gjorde lite vad hon ville från sin vänsterkant och i 12:e minuten skaffade den samme fram en hörna. Lisa Wikner går ut och slår en fantastisk boll som mittbacken Malin Lindholm trycker in med pannan. 1-0!
Om vi blev lite fega eller ville säkra upp vet jag inte riktigt men dessvärre föll vi alldeles för mycket med vår backlinje vilket skapade fina ytor för Lörby att jobba på vilket gjorde att de jobbade sig in i matchen. I 24:e minuten ser domaren något som ingen annan på planen tycks se och pekar på straffpunkten. Stephanie Petersson som för dagen vikarierade i målet gör vad hon kan men tyvärr är straffen för bra slagen. 1-1 står sig sen halvleken ut. Känslan i paus är att vi bjuder in Lörby i matchen så till andra halvlek låg fullt fokus på ett aggressivt och högt försvarsspel. Denna ändring syntes direkt från start, där försvarsspelet fungerade mycket bättre. Efter en kvarts spel vår det dags för en ny hörna, Lörby lyckas inte få bort bollen och tillslut kan nyförvärvet som blev spelklar så sent som igår Therése Boström trycka in bollen. Minuten senare blev det åter hörna och i den här matchen tycks Stattenahörna vara lika med mål. Denna gång ett självmål efter ett fint inlägg som nickas av egen spelare i mål. En händelserik period kan jag gott säga att det här var, på avspark slår Lörby nämligen en långboll som försvaret inte lyckas få bort, istället gör Maja Håkansson bort ett par spelare innan hon distinkt trycker in en reducering till 3-2. De återstående 25 minuterna kan beskrivas som ganska böljande. Lörby försöker trycka på men lyckas inte skapa någon riktigt farlig målchans istället är det vi i Stattena som lyckas att göra matchens sista mål genom Josefine Norstedt som lägger in bollen efter framspelning av Emma Sjödahl.

Stattena IF sparkar igång säsongen på bästa sätt

Sammanfattningsvis är vi otroligt nöjda med dagens vinst. I försvarsspelet har vi en del att jobba samtidigt måste vi bli mer distinkta i avsluten. Idag bränner vi ett par frilägen för mycket helt enkelt. Säsongen är dock lång så det är bara att träna på så kommer de sista bitarna att snart sitta där.

Emma Ernst
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *