Thierry Zahui - som gick ut i media och vittnade mot sin förra klubb Prespa Birlik i höstas - tränar med Höganäs och spelade hela matchen mot ÄFF. Foto: Torbjörn Dencker

Thierry Zahui – som gick ut i media och vittnade mot sin förra klubb Prespa Birlik i höstas – tränar med Höganäs och spelade hela matchen mot ÄFF. Foto: Torbjörn Dencker

Träningsmatch: 
Höganäs BK – Ängelholms FF 1-4 (0-4)

Thierry Zahui skapade riksrubriker när han valde att tala ut i Sydsvenskan efter tidningens granskning av division 2-klubben Prespa Birlik i höstas (se här). På tisdagskvällen dök han oväntat upp i startelvan hos Höganäs BK som träningsspelade mot Ängelholms FF.
– Det var så kallt så jag fick springa hela tiden för att hålla mig varm. Min vän som också spelade träningsmatchen fick ordentlig kramp efteråt och kunde inte ta sig av planen själv. Han är en vän från England som spelat i Tottenhams akademi. Vi pendlar hit från Staffanstorp varje dag.

Foto: Torbjörn Dencker

Foto: Torbjörn Dencker

Innermittfältaren – som har lår som påminner om förra HIF-aren Razak Omotoyossis – kom till Sverige för tre år sedan efter att ha varit proffs i högsta ligan i Grekland.
– På grund av krisen i Grekland så lämnade jag och flyttade till Sverige. När jag kom hit så trodde jag att division 2 var det samma som superettan. Det kom jag på först när jag skrivit på för min första klubb. Jag var tvungen att spela och det gick bra, säger han och fortsätter:
– Jag tog mitt första lag, Norrby, upp en serie. Sen var jag för dyr för dem så jag gick till Assyriska och samma sak i Prespa där jag tog upp laget innan problemen började. Jag vill upp på rätt nivå igen, till superettan eller allsvenskan.

Varför tränar du då med Höganäs?
– Jag har en vän i laget, Cheikh Sarr (nyförvärv från Landskrona BoIS) och han frågade om jag inte skulle komma hit. Så jag kom hit för en vecka sedan för att träna och nu fick jag visa mig i match. Det är för tidigt att säga om jag stannar i Höganäs. Jag får vänta att se för här kommer jag inte tjäna några pengar. Den här matchen var en bra chans att visa upp mig mot ett bättre motstånd. Det var ett skyltfönster för mig.

Tränaren Jakob Augustsson vill se mer av anfallaren Julius Bakkabulindi, som spelade division 5-fotboll så sent som i fjol. Foto: Torbjörn Dencker

Tränaren Jakob Augustsson vill se mer av anfallaren Julius Bakkabulindi, som spelade division 5-fotboll så sent som i fjol. Foto: Torbjörn Dencker

Förutom Thierry Zahuis kompis, som spelade vänsterback, testade Höganäs tyske mittfältaren Jens Eiberger och så anfallaren Julius Bakkabulindi. Den senare spelade förra året för småländska Furuby IF där han gjorde 37 mål och vann överlägset skytteligan i division 5.
– Julius kan bli riktigt giftig. Nu var det svårt i dag med bollar i djupet som försvann iväg. Vi får se vad de visar i veckan som kommer. När det gäller Thierry så har han grym teknik, men det kan bli lite för mycket av det ibland, säger Jakob Augustsson, tränare i Höganäs och avslutar:
– Våra första 20 minuter var alldeles för dåliga. Vi var inte alls med, konstiga beslut och felpassningar. Vi är dåliga i försvarsspelet vid inläggen de slår och även i boxen. I fjol förlorade vi premiären med 0-7 (Landskrona BoIS). Den här gången blev det 1-4, så det var ju ett fall framåt, säger han och kostar på sig ett leende.

Ali Dirawi avslutade matchen med ett tröstmål när han skickade en lång boll mot mål som seglade över målvakten Anton Olsson.

Så startade Höganäs:

Hugo Olsson
Marcus Karlsson, Hugo Nilsson, Visar Nikqi, ”Samson”.
Jens Eiberger, Oskar Lindblom
Kastriot Sogojeva, Ali Dirawi, Thierry Zahui
Julius Bakkabulindi

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Läs också: Duon som kan sätta spets på ÄFF i år

Share →

One Response to Skapade rubriker i höstas – nu testar han i Höganäs

  1. […] feb: Höganäs – ÄFF B 1-4 – läs mer 9 feb: Höganäs – Halmstad U21 13 feb: Höganäs – IFK Hässleholm 20 feb: Rosengård – […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *