För några veckor sedan anlände Slavik Jevtushenko till Hittarps IK. Den förste juni kliver han på sin tjänst som sportchef i klubben. Igår fick han chansen att presentera sig för sin nya hemmapublik när han gjorde debut i den svarta tröjan i segermatchen i derbyt mot Råå. Slavik hoppade in sista tio minuterna på det centrala mittfältet, då han ersatte Mattias Hallberg, och hann med ett par väggspel och lite andra godbitar. Men enligt honom själv har han en bra bit kvar innan formen är på topp. Han hade innan gårdagen inte spelat en tävlingsmatch sedan den 4:e november förra året då han gjorde sin sista match i Brage och Superettan. Från det datumet fram till för två veckor sedan hade han inte rört en boll överhuvudtaget. Hur upplevde Slavik själv sin comeback och debuten i Hittarps IK?

Slavik under tiden i Brage.

Hur kändes det att snöra på sig skorna och spela en riktig fotbollsmatch igen?
– Riktigt kul givetvis. Man har saknat tävlingsmomentet och den speciella känslan man har i kroppen på matchdagen. Sen blir det ju lite speciellt när man har varit borta från fotbollen så länge eftersom man inte riktigt vet vad man klarar av att utföra på en fotbollsplan för tillfället. Hjärnan minns att man fixade av att leverera vissa moment men fotbollsmotoriken är inte riktigt på plats.

Hur tycker du att din egen form är för tillfället?
– Om man ska uttrycka det milt så är den inte på topp. Jag behöver en period av kontinuerlig träning och några minuter här och var i matcherna för att få tillbaka touchen, tajmingen och rappheten. Just nu kan jag väl säga att jag bidrar mestadels verbalt men jag lovar att kunna bidra även fotbollsmässigt om någon vecka. Bara att hoppas att grabbarna i laget har överseende med det.  Målet är att vara i kanonform lagom till höstsäsongen.

Hur upplever du division tre jämfört med nivån du tidigare spelat på?
– Det är ju naturligtvis lite annorlunda. Men fotboll är fotboll, reglerna är desamma och det är lika roligt att vinna på alla nivåer. Jag tycker att vi har ett intressant lag i Hittarps IK, fina fotbollsspelare och människor. Det är bra kvalitet på träningarna och bra stämning på och utanför planen, vilket är väldigt viktigt om man vill uppnå framgång.

Hur tror du att gårdagens derbyseger och positiva insats kommer att påverka fortsättningen?
– Jag är helt övertygad om att vi kommer att bli bättre och bättre ju längre säsongen går. Det var ju i och för sig lite samma känsla efter segern mot Borstahusen men nästa match mot Laholm blev ett bakslag för oss. Förhoppningsvis har vi lärt oss något av det och insett att det krävs minst samma arbetsinsats som igår mot Råå för att vinna matcher. Det är grunden för oss och den ska vara där varje helg. Med några segrar kommer självförtroendet och då blir vi grymt svåra att tas med.
Jesper Johansson

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *