Ibland är det riktigt roligt att spela fotboll och jag tror att jag talar för hela Stattena när jag säger att idag var en sådan dag.

Vi gick in med vetskapen om att Nättraby hade två uddamålsförluster i bagaget och efter förra säsongen vet vi allt om hur en sån säsongsstart känns. Därför bestämde vi oss för att starta med en otroligt hög press. Den taktiken visade sig vara helt rätt för oss, redan i 4e minuten fick vi nämligen betalning genom Vlora Bajraktaraj som sätter dit huvudet på Lisas Wikners inlägg. Nättraby försöker att etablera ett spel men det är svårt när pigga Stattenaspelare vinner så gott som varje boll. I minut 20 bjuds vi så på matchens pärla signerat Merima Alibasic som drar en frispark rakt upp i krysset från 30 meter. 2-0 står sig halvleken ut men ärligt talat var det spel mot ett mål så målskörden borde varit något större om ni frågar mig. Andra halvlek liknar i mångt och mycket den första, Nättraby nu i medvind men den har de inte mycket nytta av eftersom de aldrig riktigt får tid att sätta bollarna bakom vår backlinje. Istället kommer 3-0 via en fin spelvändning genom Vlora där Merima åter kyligt sätter bollen otagbart för Nättrabys målvakt. Slutresultatet spikas av Jasmine Hansen som efter förra veckans inhopp i mål hade mycket spring i benen när hon kom in på sin högerkant.

Så här säger tränare Per Velin om dagens tillställning:
–  ”Idag var vi totalt överlägsna, vilket 27-4 i målskillnad understryker och det syns att vi ska tillhöra toppen. Tyvärr missar vi lite många målchanser idag men jag tycker att det ser bra ut och alla jobbar för varandra”.

Jag kan bara hålla med Per, när motståndartränaren tackar för lektionen efter en match så ska det väl ses som en godkänd insats. Tyvärr för Nättrabys del så tror jag nog att de kommer få svårt att klara sig kvar i ettan.

Slutligen vill jag gratulera Bea Aguilar till vår första ”målvakts”nolla. Det här var tredje matchen för säsongen tillika tredje matchen med en utespelare i mål. Fortsätter vi så här så lär vi slå rekord i antal målvakter under en säsong.

 

Dagens lag

Dagens lag

Avb: Jasmine Hansen, Clara Scotte, Malin Lindholm, Sanna Nilsson

 

Nu laddar vi upp för nästa helg då vi gästar topptippade Borgeby.

emma_ernst

 

 

Emma Ernst
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

One Response to Stattena-Nättraby – en överlägsen historia

  1. Ellen skriver:

    Vem är bäst i stan !!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *