I lördags tog vi oss öster ut för att möta våra forna seriekonkurrenter FC Hessleholm i träningsmatch.  I denna fjärde match för säsongen med en betydligt mindre trupp än tidigare. Sjukdomar har satt käppar i hjulet för oss under de senaste veckorna vilket gjorde att vi endast kom till match med tre avbytare. Mycket speltid utlovades alltså.

Stattenaloggo

Det hela blev en blåsig historia. Om det var vinden eller den långa resan som gjorde att vi inte var med från start vet jag inte riktigt men redan efter 2 minuter åkte vi i alla fall på ett baklängesmål efter lite misskommunikation i backlinjen. Efter det tog vi tag i bollen och trots att vi inte fick igång något direkt skönspel kunde vi kvittera i minut 14 genom Nicole Partin som genom en hög press helt fräckt stal bollen från backlinjen och vände bort målvakten för att till slut enkelt rulla in bollen i mål.

Resten av första halvlek var en ganska avslagen historia. Stillastående och bekväma i våra positioner hade vi ändå det största bollinnehavet, dock lyckades Hessleholm kontra in ett mål från en misstänkt offside-position och följaktligen gick vi till paus i underläge.

I andra halvlek gjorde Hessleholm en Chelsea och parkerade bussen framför målet. Vi visar ett otroligt tålamod men med ett bollinnehav på ungefär 80 % och 24-3 i avslut skulle det dröja enda till 87e minuten innan vi kunde kvittera. När kvitteringen väl kom så var det en väldigt vacker sådan signerat mellansyster Aguilar. Bea får en boll på djupet som hon kyligt lobbar in via stolpen. Dessförinnan hade storasyster Isa två skott i ribban men bollen ville helt enkelt inte in.

Denna träningsvecka kommer vi fokusera på avslut. 2 mål på 24 målchanser ser jag inte som i närheten av godkänt. På söndag står Bromölla för motståndet och då vill jag lova att ett betydligt piggare Stattena kommer till start.

Emma Ernst
lagkapten, Stattena IF

Emma Ernst är ny bloggare på Alltid Fullsatt – läs om henne här!

Tagged with →  
Share →

3 Responses to Stattenakaptenen: ”Nu fokuserar vi på avslut”

  1. Sune persson skriver:

    Lagkapten? Emma Ernst lär väl inte platsa i det ”nya” Stattena!!!

  2. KA skriver:

    Du låter arg, Sune.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *