Otto stoppar ett karlstadsanfall i division 1.

Han har sin fotbollsfostran i HIF och har gått via helsingborgsklubbarna Högaborg och Gantofta innan han hamnade i Lunds BK för sex år sedan. Nu går resan vidare för Otto Martler och Alltid Fullsatt har ringat in ett par av de tänkbara klubbarna.

Otto Martler var en lovande 17-årig målvakt när han fick beskedet av HIF: Du får inte längre plats i det här laget.
Så här i efterhand förstår han. HIF hade hittat andra målvakter. De hette Pär Hansson och Oscar Berglund.
– Det är väl bara att ge HIF rätt i sitt beslut att satsa på Pär…, säger Otto.

Otto dirigerar sina lagkamrater när TFF hotar. Foto: Lars Edsheim, Lunds BK.

Han tog en säsong i Högaborgs B- och J-lag och när han inte kom överens med styrelsen fick han chansen i Gantofta som var uppe i division 2 vid den tidpunkten. Conny Rosén hade lämnat laget och en 19-årig Otto fick därför värdefull rutin av seniorfotboll. I samma serie spelade Lunds BK och efter säsongens slut blev han kontaktad av lundensarna.
– Det var en perfekt lösning, för jag skulle flytta ner till Lund och börja plugga till civilingenjör.

Han har spelat alla matcher med sitt Lund de senaste fyra åren. I år var laget snubblande nära att nå superettan via kval.
– Värnamo var riktigt starka och det var rättvist att de klarade sig kvar.

Han lämnar ett Lunds BKi ekonomiskt kaos. Halva truppen har utgående kontrakt och framtiden är minst sagt osäker för klubben.

Otto Martler – i en match mot Qviding. Foto: Lars Edsheim, Lunds BK.

– Jag är orolig för klubben för jag känner mycket för Lunds BK. Det känns så klart tråkigt att lämna en klubb i det skicket.

Otto Martler är exploateringsingenjör hos Halmstad kommun. När studierna i Lund var slut i juni flyttade han till Helsingborg, men pendlingen mellan de tre städerna Halmstad-Helsingborg-Lund har blivit ohållbar.
– Det funkar inte i längden. Nu måste jag hitta en lösning som funkar både socialt och fotbollsmässigt.

Och då är det ju tur att målvakten har val att göra. Tre klubbar i superettan är aktuella – liksom Hittarp i division 3.
– Det är konkreta intressen från superettanklubbarna och det är förstås kul. Jag har också träffat Hittarp som är en mycket välskött förening med kompetent folk som arbetar med klubben. Till och med klubbchefen Ekberg, då vi inte alltid var överens när han dömde våra matcher haha.

Landskrona BoIS har inte hört av sig – trots att randigt inte har klart med Ivo Vazgec inför nästa säsong. Ängelholms FF är däremot ”på” och mycket talar för att det blir spel i ÄFF nästa säsong. Det är också är ett naturligt stopp på vägen mellan bostaden i Helsingborg och jobbet i Halmstad.
– Det hade varit en bra lösning både socialt, fotbolls- och jobbmässigt. Blir det ÄFF kommer jag göra allt för att ta platsen. Jag vet att jag har det som krävs för att vara målvakt i superettan. Blir det ingen lösning högre upp så kan jag tänka mig Hittarp för de har en bra helhetslösning.


Torbjörn Dencker
redaktionen@alltidfullsatt.se

 

Tagged with →  
Share →

3 Responses to Superettan eller division 3 – vad väljer Otto?

  1. Oskar skriver:

    Han kan inte gå ner i divisionerna! Har sett honom några matcher i söderettan i år och han är t.o.m för bra för superettan. Hoppas det löser sig med Ängelholm, det vore ett toppen nyförvärv för klubben att plocka in honom när han dessutom är gratis.

  2. Gulan skriver:

    Lycka till med att vara andrafiol i ÄFF. Det kommer nog att vara spännande att åka runt i U 21 serien

  3. Vilket Sänke skriver:

    om det blir div3. Jag har fått uppfattningen att elitklubbarna stod på kö.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *