Just nu tränar Albehar Muzlija med Höganäs. Tränaren Burim Nikqi, som egentligen stängt butiken, förklarar:
– Jag har haft kontakt med honom i tre månader och eftersom han nu bor i Höganäs vore det tjänstefel att inte testa honom. Han har mycket intressanta kvaliteter .

albeharVem är då Albehar Muzlija? Som 16-åring – i division 2-laget Vimmerby – blev han inbjuden till HIF:s sommarläger på Olympia 2007. Ett par år senare tog han steget till Åtvidabergs tipselit där han stannade i ett år innan han 2010 testade med flera klubbar runt om i Europa; Genk i Belgien och Bochum, Karlsruhe och Hoffenheim i Tyskland. Efter åtta månaders testspelande bestämde han sig i februari 2011 för spel med Gullringen BoIF i division 3.

Researchen över den senaste tidens fotbollsspelande skvallrar om spel i division 6-laget SK Lojal. I ett matchreferat från i maj förra året noterades han för fyra av lagets fem mål.
– Han ligger efter i träning på grund av spricka i revbenen men är igång med träningen. Vi ska utvärdera honom i 14 dagar, säger Nikqi.

I dag träningsspelar Höganäs borta mot Hässleholms IF. Matchen startar klockan 15.

Torbjörn Dencker

Läs också:
Höganäs testar ny spelare i dag
Fler matcher hittar ni här!

Tagged with →  
Share →

14 Responses to Testade med HIF – nu aktuell för Höganäs

 1. PG skriver:

  För fan, HBK – ge er nu. Börja ge era egna killar samma chanser. Det här börjar bli riktigt pinsamt.

  • Undrande skriver:

   Det tycker jag dom gör, och det är väl inte fel att testa en såpass (vad det låter som) bra spelare som förövrigt bosatt sig i höganäs?

  • Niclas Rhodin skriver:

   Pinsamt? Tycker jag absolut inte. Jag delar fullständigt din åsikt att hämta från de egna leden. Jag har haft och tränat dessa ungdomar under många år och vet att dom är duktiga. Men om sanningen skall fram så behöver dom både träna och lära av en del äldre rutinerade spelare fortfarande. Jag tittade på åtskilliga matcher i 2:an förra året med Akademin och den nivån är mycket hög. Jag ser gärna i nuläget som ny div 2 klubb att man ser till att ha en stark och bred trupp för att klara kontraktet. De yngre och mycket duktiga killarna måste däremot bevisa att dom är bättre än de anfallare, mittfältare, försvarare och målvakter än de somn finns idag.

   • Kalle Kula skriver:

    Det är väl solklart att de fortfarande behöver lära sig – hade de inte behövt det hade de säkert inte varit i HBK! Skulle vara intressant att veta hur du tycker att de ska bevisa att de är bättre än de som finns idag?

 2. Kalle Kula skriver:

  Rubriksättning i klass med Aftonbladet – bättre än så kan du! I övrigt är det bara att instämma i PG’s kommentar.

 3. Kullan Kalle skriver:

  PG; Ska väl finnas killar att ge chansen också ? Dom spelar i div2 och inte div 5

 4. PG skriver:

  Ok, eftersom Albehar tydligen har flyttat till Höganäs och dessutom verkar vara en välutbildad fotbollsspelare, så kan jag köpa att HBK testar honom. Är det en spetsvärvning så är jag alltid för den. Men inga fler breddvärvningar, då ska alltid egna ungdomar gå före. Och jo, det finns några egna killar som absolut kan växa in i div 2 om de bara får chansen på riktigt. Se på Högaborg och lär lite av dem.

  Någon som säga något om hur testspelarna skötte sig i lördags?

 5. BoB skriver:

  Det kommer att behövas både externa välutbildade spelare i 20-24 års åldern och egna talanger för att HBK skall lyckas med sina höga mål att bli ett bättre lag i div 2, och kanske på längre sikt kriga om en plats i div 1. Det ena utesluter inte det andra. De yngre kan nu lära från de äldre. Några av de yngre talangerna skall kanske lånas ut till någon div III eller IV klubb innan de får mer speltid i div II. Emedan ett begränsat antal kan gå direkt in i HBKs seniorlag. Som PG säger, inspireras av Högaborg, och se till att gör det på Ert sätt, så kan det bli minst lika bra.

 6. Solo skriver:

  Att bli uppflyttad är en möjlighet i sig, därefter får spelarna ytterligare möjligheter att ta för sig på träning vecka efter vecka. För de killar som utmärker sig på träning och visar att de vill något, de kommer även få möjligheten dvs speltid och erfarenhet, detta gäller för samtliga spelare oavsett ålder.

 7. Love him skriver:

  Det är ju superbra att en spelare som han har hamnat i Höganäs BK! Hoppas det går framåt!!

 8. Jennie skriver:

  Super bra spelare! Ser framemot att se honom på matcherna!

 9. […] nyförvärv. Det handlar om innermittfältaren Albelar Muzlija, som tränat med laget sedan i mars (läs tidigare artikel här). – Abbe är en allround spelare med mycket bra speluppfattning och bra passningsfot. Han har […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *