HIFträning7jan
När HIF inleder träningssäsongen är det mer regel än undantag med nya ansikten. Tobias Tuvesson är förstås ett. Han är ny assisterande tränare och Henrik Larssons närmaste kompanjon.
– Kul att komma ut på plan och skönt att vara igång efter ett tags ledighet. Liksom hos spelarna så spritter det i benen även hos en tränare, sa Tobias Tuvesson efter första träningspasset på konstgräset bakom Olympia.

Tobias Tuvesson under sitt första träningspass som assisterande tränare i HIF. Foto: Torbjörn Dencker

Tobias Tuvesson under sitt första träningspass som assisterande tränare i HIF. Foto: Torbjörn Dencker

Han presenterades som assisterande tränare samtidigt som det blev klart att Henrik Larsson skulle bli ny manager. Tränarparet känner varandra väl efter ett års samarbete i Falkenberg.
– Henrik har det övergripande ansvaret och jag blir någon form av hans högra hand och förlängda arm. Jag hörs kanske inte alltid mest ute på planen utan kommer med synpunkter och olika synvinklar på det vi jobbar med där ute. Jag kommer också jobba en del, vid sidan av, med analysdelen.

Den nye målvaktstränaren Daniel Andersson är en ny bekantskap för Tobias. Han känner naturligtvis till honom som målvakt och inte minst eftersom Falkenberg mötte Ängelholm 2012 då Daniel vaktade ÄFF:s mål.
– Jag har inte träffat honom personligen tidigare, men sett honom som spelare så lite koll hade jag.

Daniel Andersson. Foto: Torbjörn Dencker

Daniel Andersson. Foto: Torbjörn Dencker

Daniel Andersson stortrivs redan i sin ny roll. Han ser en stor utmaning i att utveckla både Pär Hansson och Andreas Linde.
– Min ambition är att vrida ur trasan mer med båda målvakterna och driva de ännu hårdare än vad man gjort innan. Det ska bli väldigt inspirerande.

Hur ser du på Andreas och Pär?
– De är i olika faser i sina karriärer. Pär är rutinerad och har vunnit allt som man kan vinna på svensk mark. Där går det definitivt att vrida ur mer ur trasan. Andreas Linde har en utvecklingspotential som heter duga och den ska vi försöka ta vara på. Det kommer bli en allmänträning för båda två, sen blir det mer anpassad träning för deras egen fysiska och tekniska status, säger Daniel.

18 utespelare och två målvakter sprang ut som kalvar på grönbete. Det var bra fart på träningen och bollen fanns hela tiden med i övningarna.
– Det är fotbollsspelare vi har att göra med så det är viktigt att de vänjer sig vid bollen. Det är trots allt den vi ska ha när vi spelar sen, säger Henrik och ler.

Anton Wede var spelsugen under första träningspasset med nya gänget. Foto: Torbjörn Dencker

Anton Wede var spelsugen under första träningspasset med nya gänget. Foto: Torbjörn Dencker

Nyförvärvet från Falkenberg – Anton Wede – var redan på plats och rörde bollen för första gången på två månader.
– Det kändes bra med flåset och allt, men vi får väl se hur det känns i morgon. Lite överraskande att det kändes så bra ändå, trots att jag inte haft något bollpass på så länge, säger Anton, som tog hand om vänsterhörnorna under matchmomentet på träningen.

Andreas Landgren var tillbaka i full träning och har skakat av sig skadan från förra säsongen. Det såg över huvudtaget piggt ut på alla fötter. Jere Uronen svarade för passets snyggaste mål när han dunkade in ett distansskott i nättaket bakom Andreas Linde.
Inne på Olympia höll Lino Boriero på att göra sig hemmastadd och var redan igång med sitt arbete.
– Det finns inget bättre än det här om man gillar fotboll.

Nu väntar några veckors träning innan det är dags för första träningsmatchen, Öster borta den 25 januari. Den 6 februari har HIF hemmamatch mot Kalmar FF och därefter väntar träningsläger i Portugal innan Svenska Cupen drar igång.

Johan Mårtensson i samtal med Henrik Larsson under träningen. Foto: Torbjörn Dencker

Johan Mårtensson i samtal med Henrik Larsson under träningen. Foto: Torbjörn Dencker

Henrik Larsson håller på att skriva ett nytt kapitel. Ett hårt arbete väntar innan det är klart.
– Jag kommer försöka sätta min prägel och utgår väldigt mycket från hur jag själv var som spelare. Det handlar om vad jag förväntar mig av mina spelare men mina spelare kommer också ställa krav på mig, att jag ska vara tydlig mot dem och det ska jag vara.

Det som väntar närmast när det gäller jobbet vid sidan av planen är att rekrytera några fler spelare.
– Vi saknar en mittback, yttermittfältare och en anfallare. Det är redan kvalitet i truppen, men jag vill gärna spetsa till det lite till.

Se tv med mer snack här!

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Share →

One Response to Tobias Tuvesson: ”Spritter i benen även hos en tränare”

  1. Fredrik Forever Red & Blue skriver:

    Enligt HD tidigare i år väntar också Häcken borta den 31/1 samt ev. en match mot danska FCV helgen v.7, men den kan så klart gå bort i och med lägret i Portugal…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *