– Målsättningen är att hänga kvar.. Uttalande av Henrik Larsson i media.
En kanske lite destruktiv målsättning med tanke på att vi nu ligger på sjätte plats och borde titta uppåt i tabellen. Men det var inget uttalande av besvikelse efter 0-0 mot Degerfors hemma utan ett väldigt genomtänkt uttalande.
Vår ekonomi visar som många andra klubbar, röda siffror under balansstrecket och föreningen har varit tvungen att dra i handbromsen. När det inte går bra är det ju lättast att skära i fotbollsbudgeten och det är det som vi har varit tvungna att göra. Men minskad kvalite i truppen så blir också ambitionsnivån något lägre. Skall du vara med och kriga om de tre översta platserna så måste du ha en bra trupp men jämn kvalite på många spelare. Nu under hösten kommer det alltid fler skador och avstängningar som drabbar alla lag. Då gäller det att ha bra ersättare.
Vi har under året sagt farväl till Sonny Karlsson och Mathias Unkuri. Igår blev det även klart att Thomas Raun flyttar hem till Danmark. Att minska truppen är inget önskescenario för en tränare med ambitionsnivå, men väldigt acceptabel eftersom klubbens välbefinnande alltid kommer först.
Fredrik Karlsson har varit väldigt otursförföljd under året och det är väldigt osäkert om han kommer att kunna spela mer fotboll pga alla hjärnskakningar. I senaste matchen hade vi alla våra fyra forwards skadade och fick då en lite trubbig offensiv. Som det ser ut nu är det bara Hofsö av alla forwards som kan gå i träningen inom den närmaste tiden.

Vi har därför fått ett godkännande av styrelsen att titta på någon förstärkning på forwardssidan. Situationen är lite alarmerande för det är trots allt bara åtta poäng ner till en negativ kvalplats och vi kan lätt bli indragna i denna strid om vi inte producerar en bättre offensiv än i de senaste matcherna.

Därför kommer vi idag att titta på tre forwards för att försöka göra en bedömning om någon kan göra någon nytta hos oss under hösten. De tre spelarna är Elliot Bent 23 år med förflutet från bla Fulham, Besnik Rustemaj 19 år från Kalmar FF och Fatawo Dodja 21 år från AIK.

Dagens boisaboll går till Thomas Raun som har leverarat ett gott stycke arbete under tiden i Landskrona. Denne sympatiske dansk har varit väldigt seriös under sin tid här och vi önskar honom lycka till med fotboll och familjelivet framöver.

Hälsn Hasse
Ass.tränare
Landskrona BoIS

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *