I fjol blev Högaborg sämst placerade skånelag i division 2. Nu blåser nya vindar på Harlyckan och med alla nyförvärv – och en trupp som återfått tron på sig själv – kan man nu sikta högre igen. 

Nya derbyn mellan Högaborg och Eskilsminne är att vänta och när det kommer på tal så skiner mittbacken Emil Nilsson i Högaborg upp.
– Det ska bli skitroligt. Derbyna mot Höganäs och HIF Akademi är inte det samma som matcherna mot Eskilsminne. Vi har inte slagit dem sedan de gick upp i division 2 för fyra-fem år sedan så det är dags i år, säger han.
– Favoritskapet ligger på Eskilsminne, säger assisterande tränare Mattias Hansson i programmet som ni kan se här ovan.

Alla lag i hela världen behöver ett bra försvarsspel och det innefattar även Högaborg. Det är assisterande tränare Mattias Hansson som är inne på resonemanget efter att laget läckte betänkligt i fjol.
– Samtidigt vill vi vara ett spelande lag så vi lägger väldigt mycket fokus på det offensiva spelet. Om man tittar på Högaborg som förening så är kreativiteten viktig och den får man inte ta bort.

Bilden: Matthias Holenstein i Högaborgströjan. Det blev dock inga mål i genrepet mot Kvarnby som slutade 0-0. Foto: K&A Bilden

Bilden: Matthias Holenstein i Högaborgströjan. Det blev dock inga mål i genrepet mot Kvarnby som slutade 0-0. Foto: K&A Bilden

Högaborgsduon dök upp på Alltid Fullsatts upptaktsträff och det är klart att många var nyfikna på vad laget kan hitta på den här säsongen. Bland nyförvärven märks Kamal Barny, Robert Mirosavic, Jason Johnson och Matthias Holenstein. Listan är lång över nyförvärv. Men så många defensiva nya ansikten ser vi inte.
– På pappret har vi kanske inte individuellt så mycket bättre defensiva spelare än förra året. Men jag tror att det kollektiva försvarsspelet kommer vara bättre i år där vi kommer ha fler spelare som deltar i försvarsspelet på rätt sätt. Vi har också en mer mogen trupp än förra året som är bättre på att klara av vissa situationer, säger Emil Nilsson och fortsätter:
– Vi hade inte haft det laget vi har nu om vi trillat ner i trean. Vi vill ha revansch detta året och visa att vi är ett riktigt bra division 2-lag. I år är det en stor skillnad på inställningen, vi spelar mer kollektivt nu. Det är också ett annat driv på träningarna nu, säger mittbacken Emil Nilsson.

I programmet kommer vi även in på enskilda spelare som Jesper Birkfeldt och Benjamin Tannus. Den senare är en av sex unga spelare som flyttas upp och som alla är med och slåss om en startplats.
– Det är kanske så vanligt för ofta brukar det vara att se och lära först. Men det är styrkan med Högaborg, säger Mattias Hansson.

Premiär på lördag: Assyriska – Högaborg.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tidigare avsnitt i serien:

Höganäs – Solo Hammar och Marcus Karlsson

Eskilsminne – Robin Kacaniklic och Daniel Björnberg

ÄFF – Christian Järdler och Marcus Bergholtz

HIF – Henrik Larsson och Linus Hallenius

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *