Med bland annat högre närvaro på träningarna ska Hittarp nå ännu längre i år. I inslaget berättar Viktor Wihlstrand och Max Mölder om årets lag - och konkurrenter. Foto: Jonas Schrewelius

Med bland annat högre närvaro på träningarna ska Hittarp nå ännu längre i år. I inslaget berättar Viktor Wihlstrand och Max Mölder om årets lag – och konkurrenter. Foto: Jonas Schrewelius

Att Hittarp blir en av favoriterna i division 3 är ingen hemlighet, men visste ni att det blir ett något annorlunda försvarsspel i år?
Det framkommer i den här tv-intervjun med tränare Max Mölder och mittbacken Viktor Wihlstrand. Vad säger förresten den senare om favoritskapet?
– Det är klart att vi har höga krav på oss med den truppen vi har och det tycker jag att vi ska ha också. Sen vet jag inte om jag håller med om att vi är något Real, men vi har gjort ett par bra värvningar i år och det ska bli spännande att se vad det leder till.

Tränare Max Mölder är nöjd med alla nyförvärven under försäsongen och här hittar vi som bekant anfallaren Robin Staaf (ÄFF), mittfältarna Omar Hamid (Högaborg) och Peter Milata, Eskilsminne, försvararna Vlad Madaras (HIF Akademi) och Rasmus Ewertzh, Eskilsminne och så de båda målvakterna Hussein Hamzi (Högaborg) och Filiph Bodenäs, Eskilsminne.

Max Mölder vill se mer närvaro och engagemang runt A-laget och ställer nu något högre krav på spelarna.
– Vi har i alla fall en förhoppning om att spelarna ska vara på 75 procent av träningarna och kan man inte det får man till exempel stå för sitt material själv. Vi är en bit på vägen, men man ska komma ihåg att alla spelare i Hittarp spelar gratis så man kan inte vara för hård heller. Men för att leverera det vi vill och göra bra resultat så är det viktigt att vi är där och tränar också.

Se inslaget här:

Viktor Wihlstrand valde som Alltid Fullsatt tidigare berättat mellan Torns IF, Lunds BK och så Hittarps IK. Det blev till slut det senare.
– Både Lund och Torn var intressanta men i slutändan så lockade den här satsningen med Hittarp mer, trots att det blir mer pendling för mig, säger Wihlstrand.
– Att han valde att stanna är ett bevis på att vi göra något bra. Det är perfekt, säger Mölder.

Konkurrensen är hård i försvarslinjen och kanske i synnerhet på de två mittbackspositionerna där, förutom Wihlstrand, Daniel Olsson, Vlad Madaras, Johan Wester och Jacob Gudiol är alternativen.
– Den ser tuff ut, precis som det ska vara. Ingen i Hittarp har en given plats utan alla får kämpa för sina platser och så tycker jag det är över hela banan. Jag är jättenöjd över att vi fått en tuffare konkurrenssituation i laget, säger Viktor Wihlstrand.

Vem har då stuckit ut under försäsongen?
– Omar Hamid har sett spännande ut och sen tror jag att Adonis Berisha kan blomma ut ordentligt i år och sen har vi stjärnförvärvet Robin Staaf som kommer göra mycket nytta, säger Wihlstrand.

I programmet pratar vi också om Hittarps spelidé i år och om konkurrenterna Kågeröd, Vejby och Klippan.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tidigare avsnitt i serien:

Stattena IF – Huso Musovic och Isabel Aguilar

Vejby IF – Patrik Svensson-Stoltz och Andreas Ljung

HIF Akademi – Alex Tengryd och Jesper Lundborg

Högaborg – Mattias Hansson och Emil Nilsson

Höganäs – Solo Hammar och Marcus Karlsson

Eskilsminne – Robin Kacaniklic och Daniel Björnberg

ÄFF – Christian Järdler och Marcus Bergholtz

HIF – Henrik Larsson och Linus Hallenius

Tagged with →  
Share →

One Response to TV: ”Ingen i Hittarp har en given plats”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *