Kan en anfallare från Bjuvstorp axla skyttekungen Tommy Filipovics skyttemantel? Lasse Fors och Johan Holmqvist tror att flera kommer dela på målskyttet i år. Foto: Jonas Schrewelius

Kan en anfallare från Bjuvstorp axla skyttekungen Tommy Filipovics skyttemantel? Sportchefen Lasse Fors och mittbacken Johan Holmqvist tror att flera kommer dela på målskyttet i år. Foto: Jonas Schrewelius

En tajt grupp och ett vältränat lag som pressar motståndarna i uppspelen. Där har ni Klippans FF:s melodi när laget nu presenterar sig i division 3 med start på lördag.

Men vem ska egentligen ersätta Tommy Filipovic och vem ska göra de där 39 målen han gjorde i fjol?
– Det är ett stort tapp att Tommy lämnade men vi får göra det bästa av det. Vi vet väl inte vem som kommer göra målen i år men vi har fått in ett par nya spelare som vi hoppas kunna axla det ansvaret. Jesper och Majkel hoppas vi kunna blomma ut. Först och främst kommer vi lägga fokus på att hålla stommen intakt bakåt, säger Johan Holmqvist i laget.

De nya spelarna är; Marius Paris, Bjuvstorp, Mateuz Sobon, Polen, Jesper Nilsson, Perstorp/Bälinge, Majkel Banjas, Bjuvstorp, Albin Gudmundsson, ÄFF U och Emil Borg, Perstorp/Bälinge.

Majkel Banjas kommer precis som nye huvudtränaren Peter Bjurenwall från Bjuvstorp inför den här säsongen.
– Majkel är riktigt giftig, irrationell och snabb och har varit bra på försäsongen. Även Jesper Nilsson ser bra ut, säger sportchef Lasse Fors som flaggar även för spelare som Conrad Wallin och Johan Gudmundsson från ÄFF.

Sportchefen erkänner att man inte riktigt lyckats värva den där centrala spelaren, för här har Klippan haft otur med spelare som lämnat på grund av jobb men också skada.
– Men annars är jag nöjd inte minst när man ser till målvaktssidan och kedjespelarna. Jag är inte jätteorolig, säger Fors.

Se inslaget här:

Johan Holmkvist berättar att träningsmatcherna varit skiftande och där fokus legat på att få igång ett fungerande presspel. De senaste veckorna har man övat på grunderna, hur Klippan FF ska föra spelet.

ETT TAJT GÄNG. Mittfältaren Hampus Kvist blir viktig även i år i rollen som pådrivare. Bland nyförvärven finns bland andra löftet från ÄFF: Albin Gudmundsson. Foto: Torbjörn Dencker

ETT TAJT GÄNG. Mittfältaren Hampus Kvist blir viktig även i år i rollen som pådrivare. Bland nyförvärven finns bland andra löftet från ÄFF: Albin Gudmundsson. Foto: Torbjörn Dencker

– Sen har det varit mycket trötta ben även under match eftersom träningsmängden nästan är den tredubbla i år.

Peter Bjurenwall kommer från Bjuvstorp där det var en del ”lång-bollsfotboll”, allt enligt sportchefen själv.
– Det tror jag han kommer fortsätta en del med, med vissa justeringar.

Johan Holmqvist ser särskilt fram emot ett par möten den här säsongen.
– Matcherna mot Hittarp! De mötena var alltid speciella när vi spelade tillsammans i fyran. Sen är det Vejby som blivit bra med åren och som är bra med tanke på de spelare som varit i Klippan tidigare. Kul att vi har dem direkt i premiären, säger mittbacken och avslutar:
– Sen ligger det ju gammalt agg mot Kågeröd sen långt tillbaka i tiden. Det blir alltid stentufft, så de tre matcherna ska bli skitkul att spela.

Läs också: Klippan hoppas på en vänsterdoja i år 

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tidigare avsnitt i serien:

Kågeröds BoIF – Johan Isgren och Daniel Ander

Eskilsminne IF – Ashkan Esfandi och Maja Olofsson

Hittarps IK – Max Mölder och Viktor Wihlstrand

Stattena IF – Huso Musovic och Isabel Aguilar

Vejby IF – Patrik Svensson-Stoltz och Andreas Ljung

HIF Akademi – Alex Tengryd och Jesper Lundborg

Högaborg – Mattias Hansson och Emil Nilsson

Höganäs – Solo Hammar och Marcus Karlsson

Eskilsminne – Robin Kacaniklic och Daniel Björnberg

ÄFF – Christian Järdler och Marcus Bergholtz

HIF – Henrik Larsson och Linus Hallenius

Tagged with →  
Share →

One Response to TV: Klippan vill sätta press på motståndarna

  1. […] Klippans FF – Lasse Fors och Johan Holmqvist […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *