HIF Akademi är sist ut i vår nedräkning av division 2-laget som har premiär på lördag. 
"Hålla i bollen och slå den längs marken. Kortpassningsspel men också att slå den långa bollen bakom motståndarnas backlinje". Vi har kanske hört den förut, men det är HIF Akademis spelidé om vi ska tro Jesper Lundborg.

Anfallaren är en av akademispelarna som fått chansen att träna och spela med A-laget i vinter - de två första matcherna mot Öster och Halmstad och ett inhopp mot Trelleborg.
– Det är alltid kul att visa sig där och få chansen och det hoppas jag att jag får framöver också.

Jesper Lundborg är ödåkrakillen som kom till HIF när han var tolv år. Han är ingen duvunge i akademisammanhang eftersom han var med redan när U19 blev HIF akademi för några år sedan.
I år har han gjort fyra mål under försäsongen och hur många mål han tänker göra i division 2 i år avslöjar han i programmet.
– Jag har en mer utpräglad roll i år där jag ska göra mål. Har man gjort mål så vet man vad det handlar om. Det är en hunger, en go känsla.

Alltid Fullsatt möter anfallaren Lundborg men också nye huvudtränaren Alexander Tengryd. Han har varit i HIF i tre år och tidigare Trelleborg och BP. 30-åringen kommer från egna U17-laget och har så klart full koll på alla spelarna sedan tidigare.
– Även om jag inte hade spelare förra året så jobbar vi nära med U17 och akademilaget. Jesper är en lojal spelare, bra djupledsforward som jobbar hårt och han är bra när vi försvarar oss och vi inte har boll. Han är också duktig på att löpa när vi har boll så att han flyttar på försvarsspelarna.

I genrepet blev det 5-1 mot IFK Hässleholm. Lucas Ohlander gjorde två mål i den matchen och kommer bidra med rutin till laget trots sin unga ålder.
– Han är en extremt skicklig fotbollsspelare med bra spelförståelse och fina fötter. Han har flyttat hem nu och funderar på att studera och kör på här, säger Tengryd.
– Kul att ha en gamling i laget. Han är bara 23 år men har redan rutin, så det är kul att snacka med honom och utveckla spelet, säger Lundborg.

En annan som kommer tillbaka är Erik Kronholm. Tittar man på de som redan fanns i laget är Jonathan Olsson och Charlie Weberg men även en U17-spelare som Mouhamed Fahs bara några av alla HIF-talanger som spås få sitt lilla genombrott i år.

Premiären: HIF Akademi - Tenhult på lördag klockan 14.

Se hela intervjun där vi pratar mer om HIF Akademi och konkurrenterna här!

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tidigare avsnitt i serien:

Högaborg - Mattias Hansson och Emil Nilsson

Höganäs - Solo Hammar och Marcus Karlsson

Eskilsminne - Robin Kacaniklic och Daniel Björnberg

ÄFF - Christian Järdler och Marcus Bergholtz

HIF - Henrik Larsson och Linus Hallenius

Tagged with →  
Share →

3 Responses to TV: Möt Ödåkrakillen som ska göra målen i HIF Akademi

  1. […] HIF Akademi – Alex Tengryd och Jesper Lundborg […]

  2. […] HIF Akademi – Alex Tengryd och Jesper Lundborg […]

  3. […] Lundborg har i en tv-intervju här på Alltid Fullsatt lovat 18 mål den här säsongen. Lika bra att börja beta av och det var också han som satte […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *