Se hela programmet (1 h 17 minuter) här ovan.

På tisdagskvällen summerade Alltid Fullsatt fotbollssäsongen 2016 på Telegrafen i Helsingborg. Vad hände egentligen på det lokala planet? Torbjörn Dencker med sidekick Martin Rosqvist tog hjälp av flertalet bloggare, poddare och profiler för att sammanfatta året. Vi sände live på Facebook där ljudet inte var jättebra, men här kommer hela sändningen med bättre bild och något bättre ljud.

Zecira Musovic i FC Rosengård och Josefine Norstedt i Stattena var först ut när vi skulle summera 2016. Zecira, med ett förflutet i Stattena, har ett år kvar i Rosengård men stannar gärna längre än så i malmölaget, säger hon i programmet.
Hon inledde säsongen med en handledsskada som satte lite käppar i hjulet. Det missade guldet grämer henne fortfarande.
– Det är surt att vi missade det för det var ett mål vi hade inför året. Vi hade egentligen allt i egna händer men gjorde en dålig match mot Linköping där det avgjordes.

Zeciras topp 3 över händelser 2016:
– Det är svårt för vi är ett prestationsinriktat lag. Vi ska vinna allt och gör vi inte det så är det svårt att komma upp i tre bra grejor. Men vi vann Svenska cupen så det måste komma med men inget jätte-wow i övrigt.

norstedt-musovic-telegrafen

Pia Sundhage har tagit ut truppen till två landskamper i januari och på frågan om hon är besviken över att inte ha kommit med säger hon:
– Jag har slutat vara besviken efter OS. Jag räknar inte med att komma med. Landslaget är alltid en bonus.

Vad tror du om Peter Gerhardsson som förbundskapten?
– Jag har faktiskt ingen koll på vem han är. Jag blev jätteförvånad när jag poppade upp där, men det är spännande med nya tankar och infallsvinklar från herrfotbollen.

Josefine Norstedt har en ambition att fortsätta i Stattena även nästa säsong. Det här året gjorde hon tolv mål i år (flest i div 1 i Nordväst) och är nöjd med årets fjärdeplats i division 1.
– Det tar alltid tid innan man får alla bitar på plats när man bytt tränare. Det var en tuff vår men hösten blev mycket bättre. Även om vi hade som mål att vinna så är jag nöjd med fjärdeplatsen med tanke på avhopp och skador.

Josefines topp 3?
– Det skulle vara att vi vann alla derbyn i år. Sista matchen för säsongen, mot Borgeby, där vi fick en tidig utvisning men där vi ändå lyckades vinna. Den tredje grejen är att Emma Krantz kom tillbaka till Stattena. Det har betytt väldigt mycket för mig.

niklas-hermansson-telegrafen

Niklas Hermansson är assisterande tränare i Tågarp i division 4 och just nu ser det ut som att han fortsätter med det även 2017.
– Det finns en del klubbar som ringer varje år. Vedby/Rönne till exempel men det är väl för att jag själv sitter i styrelsen där. Nä men det har varit lite vånda och man har gått i olika tankar hur jag ska göra nästa år.

I programmet tar han oss igenom hela vägen från division 7 och uppåt och ger sin touch på hur det gick den gångna säsongen men blickar även framåt. Det blir ett längre sammandrag som ni också får i textform här.

Ingemar Queckfeldt är också bloggare på Alltid Fullsatt och analyserar fotbollsläget i NV-Skåne och börjar med sin egen situation där han fick lämna Helsingborg Östra.
– Det var nog rätt att det blev som det blev. Den gruppen behöver ett annat ledarskap än vad jag kan erbjuda. Jag lyckades inte sälja in min idé tillräckligt bra och det var min brist.

ingemar-queckfeldt-telegrafen

Ser du dig som tränare 2017?
– Just nu måste man fundera över om man vill lägga ner tiden som krävs för att bli framgångsrik oavsett division. Jag måste nog upp någon division för att kunna ställa kraven på individen.

Queckfeldt analyserar också HIF och en del andra lag i programmet.
– HIF blev ju en flopp utan dess like men fotboll är ju rättvis och bryter man ner det på 30 omgångar så var de inte bättre och då åker man ur. Det som är häftigt nu är att man valt att ta sig an uppgiften och inser att man är där man är och att man nu måste göra det bästa av situationen. Nu är det också en ypperlig möjlighet att satsa på lokala unga spelare.

Är Billy Magnusson rätt man för ÄFF? Frågorna är många och svaren likaså från ”IQ” innan turen går över till Jocke Persson.jocke-persson-telegrafen
Vi kommer genast in på Plötsligt i Vinslöv – filmen som Jocke Persson sett, lite överdrivet, 85 000 gånger med Daniel Nannskog under tiden i Stabaek.
Vi kommer in på en spelare som Emil Åberg som Persson gärna sett i sitt Kristianstad nästa säsong.
– Kroken har varit i vattnet länge och nu verkar det som att någon har nappat i alla fall. Vem det är kan jag inte säga nu men vi har givetvis ett intresse av Emil. Jag är helt övertygad om att han är god för 15-20 mål i division 1.

Jocke Persson utmålar BoIS som topplag nästa år även om man tappat spelare som Erik Pärsson och Jonathan Levi och i programmet berättar han varför.

Vilken roll tar Thern i årets BoIS? Hur går det för ÄFF nästa säsong då Jocke får möta sitt gamla lag. Frågorna är många.
– Jag tror inte ÄFF kommer vara med när serien startar. Jag tror inte att de kommer reda ut det. Men jag hoppas att de någonstans lyckas och sätter ett ungt lag i division 1.

Vi pratar också division 2 med Jocke Persson där han analyserar och det smärtar så klart i ett grönsvart hjärta att Högaborg åkte ur.

Mitt i programmet la vi också ut nyheten om att Höganäs förstärker med två spelare och att ÄFF-arna Calle Lindell och Sebastian Carlsen håller igång med Höganäs nu under vintertid i väntan på ett kontrakt någonstans nästa år.

När Jocke Persson drar de tre höjdarna från året som gick så toppar Hittarps IK listan och motiverar i programmet varför.

Mattias Lindström och Christoffer Andersson är ett strävsamt gammalt kompispar som dyker upp i programmet. För två år sedan spelade de sin sista säsong ihop i HIF. Nu jobbar Lindström i Köpenhamn med fotbollsappen Tonsser och Christoffer tog nyligen över som assisterande tränare i HIF. De första veckorna har det handlat mycket om skrivbordsjobb på Olympia.
– Ja det har varit lite annorlunda än vad man är van vid. Vi måste se framåt nu och hoppas att det i slutändan leder till något positivt. Det är en omstrukturering i föreningen där vi måste anpassa oss till en ny kostym. Den senaste veckan har vi kunnat jobba mer med fotbollsbitarna och planeringen. Det är måste som måste tas steg för steg så vi får vänta lite innan vi kommunicerar ut vad som kommer ske framöver.

Hur funkar det i praktiken när spelare nu lämnar och några ska komma till?
– Peo har skött det mesta med kontakten med spelarna när det gäller kontrakten. Själv känner jag spelarna väl i och med att jag själv tillhört truppen i år. Jonas Eidevall har varit tillgänglig och jobbat med agenter men också med spelarna parallellt så vi har fått den hjälp vi behöver. Vi sitter med många kontrakt nästa år samtidigt som vi ska anpassa kostymen. Det är ett tufft jobb, säger ”Chrisse”.

lindstro%cc%88m-chrisse-telegrafen

Lindström berättar om fotbollsappen han jobbar med och vittnar om att den växt explosionsartat. Han har blivit befodrad och är nu ansvarig för Skandinavien.

Han spelade i moderklubben Ödåkra i fjol och frågan är om det finns tid nästa år för ytterligare spel i division 4.
– Jag gjorde min första träning i går sedan serien slutade i oktober. Men jag har fått ett tredje barn och jobbar i Köpenhamn och har en fru. Jag kan inte träna tre dagar i veckan eller en söndag till Vinslöv och spela. Jag spelar gärna för Ödåkra när jag har tid, så kan man säga, säger Lindström.

Vi kommer in på den bejublade tv-serien Knoll & Tott som rullade på Alltid Fullsatt för ett par år sedan.
– Det var något avsnitt där jag kände spontant att det blev kul och sen var det kanske några man kanske kunde kastat i papperskorgen. Barnen har hittat vissa av klippen via kompisar och då har man fått skämmas lite, säger ”Tott” Andersson
– Christoffer har blivit en ansvarstagande tränare nu så han måste tänka på vad han säger, säger ”Knoll” Lindström.

Hur ska man lyckas få helsingborgarna till Olympia igen? Och hur är förhållandet med de lokala klubbarna?
– Som U17-tränare jobbade jag med några lokala klubbar och vi lånade ut några spelare. Vi hade för bred trupp och under sommaren försökte vi hitta bra klubbar för de här spelarna som behövde speltid. Det var jättepositivt och där kände jag verkligen att j-klar vilka bra kontakter vi fick. De var nöjda med spelarna de fick och spelarna var nöjda med den utveckling de fick i de här klubbarna.

I intervjun med Mattias Lindström och Christoffer Andersson får vi mer matnyttigt som till exempel målsättningen inför nästa år och vi kollar in lagen HIF kommer ställas mot.

Just det, vi avslutar med Mattias Lindströms topp 3-lista från 2016.
– På tredje plats skulle jag säga Christoffer Anderssons comeback, nummer två är Hittarps uppgång till division 2 och nummer ett är så klart Mattias Lindströms återtåg till finrummet i Ödåkra i division 4……

Övrigas topplistor kommer i programmet. Det här var en kort sammanfattning av allt som sades – titta och hör resten i spelaren högst upp i artikeln.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *