Det börjar röra på sig i Höganäs BK. Hittills har två nya spelare kritat på – båda kommer närmast från division 4-spel med Råå IF.

Först skrev Martin Ndreca på. Nu är även Fredrik Gasslander redo att dra på sig den röda tröjan.
– Det är två förstärkningar vi är mycket nöjda med. Vi försöker hitta guldkorn där kanske ingen annan letar, säger nygamle tränaren Burim Nikqi.

Burim Nikqi. Foto: K&A Bilden

Burim Nikqi. Foto: K&A Bilden

Fredrik Gasslander, som tränade med laget för 14 dagar sedan, är faktiskt fostrad i Höganäs BK och hade Burim Nikqi som tränare under tiden i division 3. Då lämnade han för spel med Halmia i division 1. På grund av jobbet blev det flytt till Helsingborg för något år sedan och under våren har han spelat med Råå.
– Han var central mittfältare när han spelade i Höganäs senast. Nu ser jag honom som mittback och det är där han spelat på sistone.

Ytterligare en mittback ska in i truppen. Fredrik Lindgren, som hoppade in under hösten, slutar och Erik Widén är tillbaka i ÄFF då låneavtalet gått ut. Dessutom är det högst oklart om Visar Nikqi fortsätter.
Förutom nämnda spelare lämnar också Oliver Åkerman för Eskilsminne, Marcus Karlsson för Åstorp och Radwan Shaker slutar på grund av studier.
Rasmus Andersson och Mike Babier är frågetecken även om det ”förs en positiv dialog”.

Anfallaren Julius Bakkabulindi stannar i Höganäs. Foto: Torbjörn Dencker

Anfallaren Julius Bakkabulindi stannar i Höganäs. Foto: Torbjörn Dencker

Här är spelarna som är helt klara för Höganäs BK nästa år: Sebastian Jansson (från U-laget), Mattias Andersson, Niklas Hansen, Filip Malmögren (U-spelare), Oskar Lindblom, Hugo Bogren, Alban Sogojeva, Kastriot Sogojeva, Arton Jashari, Måns Carlsen och Julius Bakkabulindi.
– Vi fyller upp med flera spelare från de egna leden och just nu är det ett väldigt ungt lag, konstaterar Burim Nikqi.

Truppen ska bestå av cirka 20 spelare plus målvakter. Det ska förstärkas i varje lagdel. På målvaktssidan förs diskussioner med Simon Hammar Johnsson om en fortsättning. Däremot är det klart att Johan Jonsson slutar och klubben har erbjudit honom en roll som målvaktstränare.

Med fyra division 2-lag inom en radie av två mil finns det en konkurrenssituation. Burim Nikqi tycker dock inte att situationen är besvärande.
– Det är klart att vi är flera som tävlar om spelare i samma område, men det finns gott om spelare och det gäller att hitta rätt. Jag har alltid försökt leta spelare där ingen annan letar och jag försöker hitta från lägre divisioner. Sen är det många spelare som inte vill lägga ner tiden som krävs, men det gäller att ställa krav för att få ihop en bra grupp med hög träningsnärvaro.

torbjorn_dencker

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *