Matthew Rusike kom från Halmstad till HIF i januari och skrev då på ett treårskontrakt. Nu har dock parterna enats om att bryta kontraktet.

Matthew Rusike.

Matthew Rusike.

– Vi i HIF vill tacka för den här tiden och önskar lycka till i framtiden, säger klubbdirektör Mats-Ola Schulze.

Matthew Rusike spelade totalt 25 matcher i HIF-tröjan varav tio från start.

Häromdagen blev det också klart att Jesper Björkman, som inte fått någon speltid i år, lämnar för spel hos seriekollegan Gefle.

Jesper Björkman. Foto: HIF

Jesper Björkman. Foto: HIF

23-årige Björkman kom som 15-åring från Hittarp till HIF och från och 2012 tog han klivet upp i A-truppen. Han har tidigare också varit utlånad till ÄFF (2013).
– Jag kom till klubben 2009 när jag var 15 år och eftersom jag är uppväxt i Helsingborg har det alltid varit en dröm att spela för HIF. Det har varit fantastiskt vara i Helsingborg i åtta år med A-lagskontrakt i fyra år av dem. Jag har gjort en rolig resa och gått upp från ungdomsleden till A-laget som egen produkt. Det bästa med att spela för HIF är att springa ut på Olympia inför alla fans och familj. Jag vill tacka alla i föreningen; supportrar, ledare, spelare, tränare, personal och alla som man träffat på i klubben och lärt känna. Jag har inte spelat så mycket de senaste två åren och behöver ett nytt steg för att utvecklas, säger Jesper Björkman.

Under sina fyra säsonger blev det 25 allsvenska framträdande varav 19 från start.
– Jag har följt Jesper under hans spännande och utvecklande resa från HIF ungdom till A-lagskontrakt. Han har hela tiden varit ett föredöme såväl på som utanför plan med en härlig inställning, fantastisk karaktär plus att han alltid varit en bra lagkamrat som sett till klubbens bästa. Jag vill å föreningens vägnar önska Jesper stort lycka till i framtiden, säger Jonas Ohlander sportchef HIF-ungdom.

Torbjörn Dencker
[email protected]

Tagged with →  
Share →

One Response to Två spelare lämnar HIF

  1. norton skriver:

    Hade varit bättre att behålla Rusike och gjort sig av med Dahlberg,börjar bli trög,skadebenägen och ingen snabbhet alls

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *