När Höganäs BK började träna i måndags fanns flera nya ansikten på plats. Som Alltid Fullsatt avslöjade tidigare i veckan är ÄFF-trion Andreas Karlsson, Erik Widén och Hugo Olsson i träning och nu berättar tränare Jakob Augustsson att de mycket väl kan komma att spela i division 2-laget under våren.
– De ska fortsätta träna med oss. Jag snackade med Järdler (Christian, ÄFF-tränaren) i dag och det lutar kanske åt att vi kan få låna dem. Men det handlar också om vad killarna själv vill. Vi är jätteintresserade och hoppas i så fall komma överens om det praktiska. Ännu så länge verkar de vara positiva till det. 
 
Alltid Fullsatt kan också avslöja att en tysk spelare är på ingång. Jens Eiberger har tränat med laget och kommer fortsätta göra det. 22-åringen kommer närmast från spel i SV Sportfreunde Dinkelsbühl i Landesliga Südwest.
– Han gör en praktik på Höganäsbolaget och förhoppningsvis flyttar han hit. Det är en central mittfältare som har meriter från tyska tredjedivisionen. Han påminner om Fredrik Svanbäck, är liten och springer mycket och har ett bra rörelsemönster. Han är intressant och kommer fortsätta träna med oss. Vi får se vad som händer med jobbet och framtiden, säger Augustsson.
 
Robin Hofsö verkar vara förlorad för Höganäs. Den förre BoIS-anfallaren, som varit på lån och som var ordinarie i Höganäs i fjol, har tränat med Wormo på sistone. Pendlingen i kombination med att Robin känner folk i IK Wormo gör att han troligen väljer division 3 i år. Enligt uppgift till Alltid Fullsatt är även Eskilsminne intresserade av anfallaren.
 
Bobby Alm Nilsson, som kom från Helsingör till Höganäs i somras, har tränat med Landskrona BoIS. Där blev det inget kontrakt och nu är det mycket som talar för att han stannar i Höganäs. Det har tränar Augustsson inget emot. 
– Vi har närmat oss varandra och skriver han på har vi många alternativ som mittbackar och då får vi börja titta på vem som ska ta steget upp på mittfältet.
 
Spelarna han syftar på som potentiella mittbackar den kommande säsongen är förutom Bobby Alm Nilsson, även Visar Nikqi, Cheikh Sarr, Hugo Nilsson och Erik Widén om lånet går igenom. Mittbacken Fredrik Lindgren har redan aviserat att han lämnar Höganäs. 
Vänsterbacken Mike Babier är fortfarande ett frågetecken. Han har inte synts till på träningarna, men i veckan som kommer väntas ett besked om framtiden. 
 
Höganästränaren har förmånen att kunna bedriva spel elva mot elva på träningarna och samtidigt ha tre målvakter i träning. Till nästa säsong vill han ha tre målvakter och just nu lutar det åt Simon Hammar Johnsson, Johan Jonsson och Hugo Olsson.
– Tanken är att vi ska ha tre målvakter, men vi får se hur det blir med till exempel Johan. han kör på och tränar riktigt bra och jag är imponerad över inställningen i den åldern. Han gnäller aldrig och gör alltid jobbet. Antingen spelar han eller så tar han kanske  en ledarroll och hjälper Niclas (Rodhin, målvaktstränaren). 
 
Nästa tisdag, den 2 februari, är det dags för första träningsmatchen. Då möter Höganäs ÄFF:s B-lag (de spelare som inte spelar ÄFF:s träningsmatch på lördag). Därefter väntar Halmstads U21-lag för Höganäs. 

Torbjörn Dencker
[email protected]

Share →

One Response to Tysk mittfältare på ingång – men ingen Hofsö i Höganäs

  1. Kalle skriver:

    Vore intressant att se vad Höganäs betalar ut i löner…. Det måste vara en del för varför skulle tex Visar Nikiqi , Chiekh Sarr , Bobby Alm Nilsson mfl ta sig ända till Höganäs för att spela div 2 fotboll när det finns en rad div 2 klubbar i Helsingborg….Detta är något som det inte pratas så mycket om men bör belysas då detta till största del finansieras med medlemsavgifter ifrån föreningens ungdomslag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *