I lördags stod Glimåkra IF, kommande seriekollegor, som motståndare på Västergård. Alla är fortfarande inte igång i full träning och vi hade även några bortresta under helgen vilket gjorde att nästan hälften ur förra helgens startelva spelade på andra positioner.

Glimåkra ställde upp ganska defensivt och spelade ett försvarspel som gav vår backlinje stora ytor och lät dem spela runt i lugn och ro. Det dröjde inte länge innan Maja Ahlm gjorde 1-0 på en boll som hon enkelt plockar ner och trycker dit i krysset. Vi stod för stora delar av bollinnehavet under första halvlek och Glimåkra hade inte särskilt många chanser även om de var väldigt tuffa i närkampsspelet och vann många dueller. Vi stod upp ganska bra och lyckades i de flesta fallen vinna tillbaka bollen inom kort tid. Vi skapade en del chanser men lyckas inte få till några direkta avslut förrän i den 29 minuten då vår målvakt Lina bröt en boll och satte igång den på djupet till Julia Nyberg Spets, som från sin vänsterkant tog sig förbi sin motståndare och sedan la in en säker bredsida i bortre till 2-0. Vi hade många klara chanser kort där efter och vi fortsatte att skapa chanser under hela halvleken. Pga sättet som Glimåkra spelade försvarsspel på tilläts vi äga mycket boll och rulla runder oftast helt ostört i vår backlinje vilket gjorde att vi själva drog ner på tempot lite. 2-0 stod sig till pausvilan.

På genomgången innan match och hela den gånga veckan har tränarna tryckt på försvarsspelet, vilket vi tagit till oss och laget presterade betydligt bättre  försvarsmässigt än för bara en vecka sedan. Istället pratade vi i paus om hur vi skulle uttnyttja all tid vi gavs under uppspelsfasen och hur vi skulle fortsätta äga boll och etablera vårt anfallsspel. Vi gjorde tre byten men flera positionsbyten i paus där debutanterna Electra Kvist och Kattis Jocic från vårt akademilag gjorde debut, även Rebecca Johansson byttes in.

Vi fortsatte kontrollera matchen i andra halvlek. Electra på sin vänsterkant fick mycket boll där hon vågade utmana och efter flera försök dribblade och tryckte hon sig förbi flera motståndare innan hon petade in bollen till 3-0. Glimåkra hade inte mycket chanser i andra halvlek heller och efter 3-0  var matchen ganska död. Johanna Malmlöf kallad Malm snappade upp ett missförstånd mellan back och målvakt och hann i mellan och kunde slå in bollen i öppet mål. Innan dess byttes den tredje akademispelaren och debutanten Lovisa Pigg in som högerback. Ingen jätteinsats från oss på något sätt men ändå en kontrollerad match som resulterade i en 4-0 vinst. Återigen bra och väl godkända insatser från alla tre debutaner som även tränat med A-truppen i veckan.

Lördagens unga målskyttar. Från vänster: Maja Ahlm (född 98), Julia Nyberg Spets (född 98), Johanna Malmlöf (född 96), Electra Kvist (född 98).

Lördagens unga målskyttar. Från vänster: Maja Ahlm (född 98), Julia Nyberg Spets (född 98), Johanna Malmlöf (född 96), Electra Kvist (född 98).

Som vi tidigare nämnt i denna texten så har vi jobbat med försvarsspelet den senaste veckan och kommer jobba vidare på det och synka alla lagdelarna. Vi får hem spelare som varit utomlands och vissa kommer börja träna fullt den kommande veckan efter diverse skador, vilket är positivit. Vi har de senaste veckorna släppt lite på den tyngsta grundstyrketräningen och jobbar istället mycket med stabilitet och givetvis mycket löpning. Vi ser alla framemot träningslägret som väntar men fram tills dess har vi några matcher och många träningar kvar där det inte är något annat än hårt jobb och fokus som gäller.

Vi vill också berömma och poängtera att vi har många som spelade på ovana positioner och på helt andra platser än under förra matchen. Inget gnäll eller sura miner, utan alla spelar där de blir tillsagda och gör mycket bra insatser och tar sig an uppgiften. Väldigt kul att se och skönt att veta att vi kan använda en spelare på flera olika positioner. Extra plus till ett annat nyförvärv inför detta året, Sandra Wuopio, som gick ner som mittback tillsammans med Hanna Hallström och gjorde en stabil men grym insats matchen igenom.

Linnea Rundqvist och Lana Ademi
spelare i Eskilsminne DIF

 

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *