Kujtime Kurbogaj gjorde sex mål under lördagen. Nu ser det ut som att hon kan stanna i Eskilsminne.

Kujtime Kurbogaj gjorde sex mål under lördagen. Nu ser det ut som att hon kan stanna i Eskilsminne. Foto: Bildburken.se 

När Råå IF:s damcup avgjordes på lördagen dök Kujtime Kurbogaj upp i den blågulrandiga Eskilströjan. Hon svarade för sex mål och var så klart en stor del i att laget åter tog sig till final.
– Jag har inte spelat inomhus på minst fyra år, men jag tycker det är väldigt kul. Ju fler matcher man spelar, desto mer kommer man in i det.

Hur tycker du det gick?
– Jag tycker det blir en godkänd insats även fast det inte gick hela vägen till guld. Det är så klart tråkigt att inte försvara titeln, speciellt som att jag tycker att vi var det bättre laget. Men med lite marginal på deras sida så lyckades de vinna i förlängningen, konstaterar Kujtime.

I finalen gjorde Södra Sandby 1-0 tidigt i matchen. Sen kom kvitteringen.
– Jag lyckades vända om och skjuta i mål. Det kändes som vi ändå var stabila och skulle lyckas få in en boll till med tanke på våra chanser. Det blev dock förlängning och vi hade skalat av med två spelare var, när de gjorde 2-1 på oss och vinner.

Kujtime Kurbogaj började spela fotboll i Hyllinge och gick därefter till Eskilsminne. Storklubben FC Rosengård blev nästa adress och senast LB07, som nästa år spelar i allsvenskan.
– Men den här hösten var jag utlånad från LB07 till Eskilsminne för jag hade kontrakt med dem hela året.

Hur blir det nästa säsong?
– Kontraktet har nyligen gått ut och någon mer diskussion med LB07 har jag inte haft ännu. De avancerade till allsvenskan nu, vilket är kul, men med tanke på att jag studerar i Helsingborg så får man tänka igenom saken. Studierna i Helsingborg och därmed pendlingen fram och tillbaka, var ju främsta anledningen att jag kom tillbaka från början. Jag var nöjd med detta halvåret i Eskilsminne, men så långt har vi inte kommit att det är helt klart vad som blir nästa år.

Nä, något kontrakt är ännu inte påskrivit. Det känns dock som att ett helsingborgslag har goda chanser att få användning för den målfarliga tjejen nästa säsong.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Se resultaten från Råå IF:s damcup här!

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *