I går spelade en viss skåneklubb Champions League-kval i Skottland mot Celtic. Och vi som själva var på plats för tre år sedan då HIF spelade motsvarande match, kommer ihåg den med glädje (trots förlust). Glädjen, mest för att få vara en del av fotbollen i Europa på allvar!

I dag ska HIF ta första staplande steget mot ett eventuellt Europa-äventyr nästa höst. Och även om motståndet är relativt okänt för en Helsingborgare, samt att motståndet till vardags håller till i division 3 mellersta Götaland, är inte segern hemma förrän de 90 minuterna plus stopptid är klar. Och det är ju det som är charmen med cupspel. Allt kan hända.

Minns en match för många herrans år sedan (nåja, det var kanske inte så länge sedan trots allt) där småländska Blomstermåla tog emot den tidens storlag inom svensk fotboll – IFK Göteborg. Och det som skulle bli ”en lättare träning” för göteborgskamraterna, blev respass ur cupen istället. Något som bör förstärka devisen – ta Svenska Cupen på allvar!

Personligen älskar/älskade jag dessa Europa-matcherna. Oavsett om det var mot osexiga lag som Panionios eller andra svåruttalade lag från gamla öst, till lag som Chelsea (90-talet), Bayern Munchen etc. Oavsett. Det finns en viss tjusning i att få se sitt hjärtelag mäta krafter mot andra lag från andra länder. Det bara är så.

Och nu börjar det. Första anhalten mot slutstationen, den börjar på Överåsvallen mot Lunden Överås BK.

(Hittar ni inte tid, har ni inte tid, eller är på annat vis förpassade att stanna hema, så går det att följa matchen via stream här! 

Mot Europa, nu börjar det!

ymer13

Fredrik Ymer
HIF-supporter och gästbloggare
På twitter: @FredrikYmer

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *