Albin Subasic ser fram emot kvällens match. För Vejby är det bara tre poäng som gäller - även om det är serieledaren Hittarp man möter. Foto: Vejby IF.

Albin Subasic ser fram emot kvällens match. För Vejby är det bara tre poäng som gäller – även om det är serieledaren Hittarp man möter. Foto: Vejby IF.

Under torsdagsträningen på Vejby IP fanns de båda anfallarna Mario Gadza och Albin Subasic med och de startar i superviktiga matchen mot Hittarp i kväll.
Efter en dålig vår har Vejby, precis som i fjol, vaknat och levererar nu bra och effektiv fotboll.
– Jag vet inte varför det blivit så men det känns som vi haft ett bra lag hela tiden. Sen har vi haft stolpe ut under våren och stolpe in under hösten. Det känns kanske som att vi lattjar för mycket på våren och när vi förstår allvaret så spelar vi bättre. Vi har också haft skador från tidigare säsong på flera spelare som hängt med in några omgångar på nästkommande säsong. Det kan nog spela in.

När Vejby och Hittarp möttes på Vejby IP den 21 maj blev det 2-0 till Hittarp efter mål av Omar Hamid och Viktor Wihlstrand (båda målen i den första halvleken).
När lagen möts igen på fredagskvällen leder Hittarp serien. Vejby ligger på nedflyttningsplats och har åtta poäng upp till kvalplats när det återstår sex matcher. Ändå tycker han att Vejby har en bra chans i kväll.
– Hittarp har ett bra lag, men det har vi också. Vi vet vad som hände förra matchen, men nu är det nya förutsättningar och formen kanske talar mer för oss. De har pressen på sig. De förlorade mot Frölunda hemma, vi åkte upp dit och tog poäng och hade bud på vinst efter två-tre riktigt bra chanser i slutet. Hade Hittarp varit så mycket bättre än oss så hade vi inte spelat i samma serie. Jag tror det kommer bli en bra match i kväll. Vi ska i alla fall gå in och göra det bästa av det.

Mario Gadza leder den interna skytteligan i Vejby på nio mål. Albin Subasic har gjort sex mål. I förra matchen – när Vejby slog Lerkil med 3-2 – saknades Gadza. Då passade Subasic på att göra två mål. Vejby låg under med 1-2 sedan Edin Hadzic snickrat dit vejbymålet i krysset. I den 72:e minuten tryckte Albin Subasic in kvitteringen och sju minuter senare blev han tvåmålsskytt och matchhjälte.
– Det är mycket möjligt att Mario kommer göra flest mål den här säsongen. Det ser ut så nu. Det är också han som lägger straffarna så han får lite gratismål där, säger Albin med ett skratt och fortsätter:
– Jag har inte fokuserat så mycket på målen utan mer på spelet fram till mål.

Albin Subasic vaknar upp på matchdagen i en lägenhet i Lund. Det är där han bor sedan två veckor tillbaka.
– Jag har pluggat juridik ett år nu och har 3,5 år kvar. Det blir en bit att pendla till Vejby, så vi får se hur det blir nästa säsong.

Albin Subasic var tidigt en talang och han har också testat utomlands, som vi skrivit om i omgångar här på Alltid Fullsatt. Han har provat i Tyskland och för fyra år sedan i Ungern med storlaget Ferencvaros.
– Jag skulle till England i vintras, men då skadade jag mig så det blev inget. Det var lite störigt faktiskt.

Att lägga fotbollen åt sidan något år för att fokusera på studierna är inte aktuellt.
– Nej nej, det finns inte. Jag kommer spela någonstans, sen får vi se om det blir Vejby eller någon annanstans och vilken nivå det blir på. Jag kan också tänka mig att ta ett sabbatsår från studierna om det dyker upp något riktigt bra, säger Albin.

Känner du någon i Hittarpslaget?
– Ja, jag känner Emil Rosqvist och ”Jonte” Olsson och de andra vet man vilka det är och hälsar när man ser dem.

Hur ser du på chanserna att hänga kvar?
– Det blir inte lätt men chansen finns. Oddsen talar mot oss och det kommer bli jättesvårt, men vi kör ända in till det matematiskt inte är möjligt att klara kontraktet. Vi tror på det allihopa och vi har visat i de senaste matcherna att vi är bra. Det är bara synd att vi gjorde en så dålig vår.

På lördagen fullbordas omgången med följande matcher:

13:00 V Frölunda – Älvsborg
13:00 Kågeröd – Fjärås
15:00 Klippan – Varbergs GIF
15:00 Lerkil – Kungsbacka IF

torbjorn_dencker

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Läs också: Spansk tid när Hittarp möter Vejby

Kolla in tabellen inför kvällens rysare här!

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *