Hoppborgen var framtagen, tälten var uppsatta och grilldoften spred sig i sensommarvärmen på Exercisfältet. Jubileumsfirande IK Wormo (80 år) bjöd på perfekta förutsättningar när toppen mötte botten i den västra division 4-serien i lördags.

Efter tjugo minuter kunde hemmalaget ta ledningen när notoriske målskytten Rasmus Andersson höll sig framme efter tveksamt försvarsarbete hos ÖIF. Snyggt rullade han in 1-0 vid målvakt Franks vänstra stolpe, sitt nionde mål för säsongen. Ödåkra försöker därefter få igång sitt spel men det blir mest långa bollar från mittback upp mot hörnflaggor där ytterspringare kommer farande. I den 28e minuten får hemmalaget ett inkast högt upp på offensiv planhalva. Ett inkast som dimper ner mitt emellan 3-4 gröna spelare, men som trots det stöts in i mål av hemmalagets Jesper Ågren. Naivt försvarsspel, men också väldigt sammanfattande och typiskt för två lag i olika ändar av tabellen.

Slutresultatet 3-0 kommer tidigt i andra halvlek när Wormo kommer runt fint på vänsterkanten och slår ett precist inlägg mot framlöpande Ivan Juric som kan glidtackla in bollen. Resterande 40 minuter spelas i princip bara av – de fåtal lägen som skapas är mest mot Emil Frank i ÖIF-holken.

IK Wormo firade 80 år - och vann komfortabelt mot Ödåkra IF

IK Wormo firade 80 år – och vann komfortabelt mot Ödåkra IF. Foto: www.facebook.com/IKWormo

*****

ÖIF inkasserade därmed sin tredje raka förlust efter uppehållet, med målskillnaden 1-8. För att se något positivt i allt det negativa så har vi nu mött topplagen i serien. Det finns 18 poäng kvar att spela om och med energi, vilja och karaktär tror jag fortfarande vi kan reda ut stormen. Som spelare deppar man ner sig efter en dålig insats, men längtar samtidigt extra mycket efter nästa match för att kunna ta snabb revansch. Förhoppningsvis kan vi åka till Staffanstorp på lördag och visa upp ett annat spel och en annan inställning än den vi kunde bjuda på i föregående match.

*****

Med sex matcher kvar av serien ger jag på mig en helt personlig lista:

Årets topp

Exans eleganter, Wormo IK, har imponerat och 39 poäng på 16 matcher talar sitt tydliga språk. Tränare Melin får ut max av sina mannar som med en tydlig spelfilosofi kämpar och sliter för varandra. Det kombinerat med individuell skicklighet har fört Wormo upp i topp och 5 poäng före jagande tabelltvåan Bjärred. Är man intresserad av att läsa mer detaljerat om IK Wormo rekommenderar jag bloggen https://bkwormo.wordpress.com/

 

Årets kvalstrid

Att Borstahusen skulle bli jumbo var de flesta rörande överens om. Hittills har laget gjort 10 mål, släppt in 70 och tagit 1 ynka poäng.  Förståeligt med tanke på den spelarflykt som skett de senaste åren. Det andra laget som just nu ligger på nedflyttningsplats är Ödåkra IF. Med 13 poäng på 16 matcher ligger Toftavallens hjältar just nu två poäng från FK Bosna på kvalplats. Med 6 matcher kvar att spela kan det bli en otroligt rafflande avslutning kring denna strid för överlevnad. Särskilt med tanke på att ÖIF och Bosna möts i seriens sista omgång på Toftavallen den 3 oktober. Från Bosna på 15 poäng upp till Harrie på säker mark skiljer i dagsläget 5 poäng. På samma poäng (20) ligger just nu Helsingborgs Östra som med sämre målskillnad än Harrie just nu parkerar på kvalplats nedåt. Det blir helt klart en spännande höststrid med många helsingborgslag inblandade i streckkampen.

 

Årets besvikelse

Många pekade på förhand ut Råå IF som en av seriens favoriter. Såväl spelsajter som experter menade att Peter Ahlbergs mannar skulle göra besöket i fyran kortvarigt och jogga hem serien. Riktigt så har det inte blivit, och varför kan jag som utomstående inte riktigt svara på. Jag vet dock om att de inte själva sett sig som favoriter och att de haft extrem otur i några matcher (bollar på hjul som stoppat givna mål etc.). Med 21 poäng ligger de just nu på nedre halvan av tabellen, men med återvändande nyförvärvet Kalle Neale och en i övrigt stark trupp (en av seriens bästa i mitt tycke) tror jag man kan knipa många poäng i jakten på en högre placering. Det skiljer trots allt bara 5 poäng upp till Malmö City på fjärde plats. I de matcher jag själv mött Råå har laget övertygat med sin energi och bollskicklighet. Visar man den inställningen resterande 6 matcher tror jag man kan skrapa ihop rejält med poäng i jakten på lagen ovanför.

Division 4 västra med sex omgångar kvar att spela

Division 4 västra med sex omgångar kvar att spela

 

Årets citat

Trots att det återstår mer än en månad av serien tror jag mig i lördagens drabbning på Exercisfältet hört årets citat. Det var den danska utbytesdomaren som, efter gruff mellan Daniel ”Sonen” Eliasson och Wormo-spelare, sprang ut för att överlägga med sin assisterande domarkollega. När han väldigt självsäkert joggar in på planen igen visar han ostaskivan för Sonen samtidigt som han, på den bredaste danskan jag hört sedan jag var och cyklade i Hilleröd 2009, sa:

”Jeg kan ikke give et gult kort til den blå, fordi jeg har glemt hvem det var”

Oj..

 

Tills vidare!

Vesslan

Tagged with →  
Share →

One Response to Vesslan bloggar: om bottenstrid, toppar och floppar

  1. goran skriver:

    Är det inte dags att byta tränare i Råå, annars blir det div 5

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *