Ikväll spelade Ödåkra IF vårsäsongens sista match i division 4 västra. För motståndet stod Dösjöbro IF – tabelltrea och något av en överraskning i serien såhär långt. Flertalet skador och resor gjorde dock att de gröna giganterna inte kunde ställa upp med bästa möjliga lag, vilket inledningen av matchen också ganska tydligt visade. Redan efter 10 minuter kunde Dösjöbros notoriske målskytt, ”Löken”, stöta in 0-1 bakom Frank i Ödåkra-målet. 13 minuter senare utökade Dösjöbro till 0-2 när höger yttermittfältare hämtade boll vid mittlinje för att sedan driva förbi samtliga gröna försvarare och lägga in bollen i mål – uselt försvarsspel tyckte gubbarna bakom mig vid sidlinjen (och jag kan bara hålla med). En fantastiskt dålig inledning och vi verkade inte alls vara på banan första 45.

Kanske tog Coach Wickander fram hårtorken i paus för det var förändrade giganter som klev ut till andra halvlek. Vi spelade nu på ett tydligare och mer energiskt sätt, och vi satte högre press på motståndarna. Dock utan att lyckas skapa de där ”100 procentiga målchanserna” (ett uttryck som ju Hasse Backe älskar att slänga sig med). Spelet böljade nu en del och även Dösjöbro stack upp och skapade halvchanser emellanåt. I den 88e minuten lyckades vi få en reducering när äventyraren Anton Kastenbom (som visat sig vara en riktig målpetare) höll sig framme efter en frispark och slog in en retur. Därmed skapades också nerv i matchen de sista minuterna men närmre än en frispark långt utifrån kom vi  tyvärr inte. Matchen slutade rättvist 1-2 (0-2).

 

Ödåkra IF - Dösjöbro IF 1-2 (0-2)

Ödåkra IF – Dösjöbro IF 1-2 (0-2)

*****

Såhär inför sommarvilan kan vi konstatera en del saker. Med 13 poäng på 13 matcher ligger vi just nu på en kvalplats nedåt, vilket såklart inte är önskvärt och något som inte ligger i fas med vår internt satta målsättning. Vad den svaga poänginsamlingen egentligen beror på går att spekulera i men kan sägas vara en kombination av flera olika saker:

–          Ineffektivitet: I 11 av våra 13 matcher har vi varit med och krigat om alla tre poäng. Endast mot Råå och Malmö City har vi varit helt chanslösa. Genom att missa straffar, frilägen och öppna mål har vi försatt oss i en icke önskvärd position. Vi har dessutom saknat en målgörare (en målgörare vi nu har fått tillbaka när Mathias Olsson gjort comeback efter benbrott).

–          Frånvaro: Alla lag, oavsett nivå, drabbas då och då av skador som stör truppen och startelvan. Spelar man på en så låg nivå som vi gör är det en del av spelet, men tyvärr har det drabbat oss extra hårt denna säsong. Väldigt sällan har vi kunnat ställa upp med starkast möjliga lag – alltid har någon varit skadad/bortrest/avstängd. Ställer vi upp med en stark trupp match efter match är jag övertygad om att vi kan göra en bra höst även poängmässigt, och inte bara prestationsmässigt.

–          Marginaler: ”Man får den tur man förtjänar” sägs det, men njaa. Denna punkt kan verka väldigt töntig och subjektiv att ha med, men jag anser den spela in på vår vårsäsong ganska bra. Märkliga domslut, felstudsar och sena baklängesmål har varit mer regel än undantag. Vi har en trygg spelidé och fortsätter vi jobba hårt är jag säker på att vi får marginalerna med oss i höst.

 

*****

Bjuvstorp ångar på i division 5 nordvästra. Kul för gamle Ödåkra-tränaren Peter Bjurenwall som på ett strukturerat och organiserat sätt fått ordning på Tornévallens hjältar. Förhoppningsvis ses vi i fyran nästa år!

*****

När Erik Niva spårar och sjunger och dansar om John Guidetti (med inspiration från bröderna Touré) måste vara veckans klipp:

https://instagram.com/p/4HpEuyQ5TY/?taken-by=erik.niva

 *****

Sverige-Danmark i semifinal i U21 alltså. Hur glada är italienarna just nu?

*****

Glad sommar!

Vesslan 

Tagged with →  
Share →

One Response to Vesslan bloggar: om dagens match, målsättningar och Erik Niva

 1. ศูนย์รักษาผู้มีบุตรยากศูนย์รักษาผู้มีลูกยาก โรงพยาบาลจุฬารัตน์ 11 อินเตอร์

  ศูนย์รักษาผู้มีลูกยาก โรงหมอจุฬารัตน์
  11 อินเตอร์ : Chularat 11 IVF Center ตั้งด้วยความมุ่งมั่นที่ช่วยให้คู่ชีวิตสามารถเอาชนะปัญหา อันเนื่องมาจากสาเหตุต่างๆที่มีผลต่อการมีบุตรยาก โดยกลุ่มแพทย์ผู้เชี่ยวชาญเฉพาะด้านรักษาการมีลูกยากจากสถาบันที่มีชื่อเสียงเป็นที่ยอมรับ ผ่านการศึกษาอบรมจากในและก็ต่างถิ่น รวมทั้งมีประสบการณ์มาเป็นเวลายาวนาน
  รอให้คำแนะนำแล้วก็ดูแลคนเจ็บอย่างครบวงจร โดยมีจุดหมายหลักเพื่อการช่วยเหลือคู่สมรสที่มีปัญหาการมีบุตรยาก ให้สามารถมีลูกได้สมความจำนง ด้วยบริการด้านเทคโนโลยีช่วยการเจริญวัยที่มีความนำสมัยแล้วก็มีมาตรฐานเป็นที่ยอมรับในระดับสากล
  ศูนย์รักษาผู้มีบุตรยาก
  แม้คุณแต่งงานมานานกว่า 1 ปี แล้วก็มีเซ็กส์เป็นประจำแต่ยังไม่ตั้งท้อง แปลว่าคุณกำลังอยู่ใน ”สภาวะการมีลูกยาก” โดยหลักการแล้วแม้ว่าสภาวะนี้จะไม่ใช่โรค แม้กระนั้นก็เป็นปัญหาสำหรับคู่ชีวิตที่หวังอยากมีเจ้าตัวน้อย เพื่อความสมบูรณ์แบบของชีวิตครอบครัว การที่คู่สมรสไม่อาจจะมีบุตรได้อาจจะเกิดขึ้นเนื่องมาจากความไม่ปกติบางสิ่งบางอย่างที่ส่งผลต่อภาวการณ์การเจริญพันธุ์ ทำให้ไม่สามารถที่จะเกิดการปฏิสนธิได้ตามธรรมชาติ โดยอาจมีสาเหตุจากข้างหญิงหรือข้างชาย
  หรือทั้งสองฝ่าย ไหมทราบสาเหตุศูนย์รักษาผู้มีบุตรยาก

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *