Efter en bra säsongsinledning – med fem poäng på tre matcher – har det den senaste tiden gått tyngre för de gröna giganterna. Förlusten senast (0-1 mot Staffanstorps GIF) var den tredje raka för tränaren Micke Wickanders lag som nu går en spännande och mycket viktig vecka till mötes. Onsdagsmatch mot Harrie FF följs upp med match mot bollskickliga Malmö City FC på söndag – två matcher där poängen åter ska börja trilla in.

Matchen mot Staffanstorp i lördags var spelmässigt säsongens bästa, speciellt i andra halvlek där vi dominerade totalt. Vi skapade läge efter läge, men det var ständig stolpe ut för hela laget. Istället kunde Staffanstorp kontra in segermålet med sju minuter kvar – otroligt frustrerande sett ur Ödåkraögon. Det var inte många på Toftavallen som ansåg resultatet rättvist, bland annat bad Staffanstorps tränare efter matchen om ursäkt för poängstölden. Dock all heder åt Staffanstorp som var farliga i sina omställningar och som tog tillvara på sina chanser. För egen del handlar det om att trycka in bollarna i mål, oavsett hur fult eller fint det är så måste bollen över den där kritade linjen. Det märks också tydligt att vi just nu saknar en utpräglad målpetare – såväl Mathias Olsson som Jim Fries är på skadelistan. Det gäller därför för oss andra offensiva spelare att axla detta ansvar och se till att vi verkligen tar vara på de chanser vi skapar. Att ha tålamod och fortsätta tro på det vi gör är viktigt för att bollarna ska börja ramla in.

Efter en tung förlust är det positivt är att vi redan imorgon kan ta vår revansch då vi hälsar Harrie FF välkomna till Toftavallen. Harrie har inlett säsongen bra och parkerar på en femteplats i tabellen med 10 inspelade poäng. Det blir en svår match men om vi når samma prestationsnivå som senast och har marginalerna med oss är jag övertygad om att vi går ifrån den matchen med en seger. På söndag väntar vår fjärde raka hemmamatch när vi tar emot Malmö City FC. Laget var inför säsongen topptippade, men har inte levererat till de högt ställda förväntningarna. Sex inspelade poäng på sex matcher är man såklart inte nöjda med och det kommer vara taggade malmöpågar som rullar in i metropolen Ödåkra på söndag.

Att kalla det ödesvecka är kanske att ta i, men vi kan konstatera att det är viktiga poäng som står på spel i veckans matcher.

Poäng som kan lyfta oss från bottenstriden.

Poäng som kommer vara extremt viktiga när vi sammanfattar serien i höst.

 

Tills vidare!

Dennis Persson

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *