Vilka pjäser byts ut och vilka tillkommer på det nordvästskånska fotbollsbrädet 2017?

Vilka pjäser byts ut och vilka tillkommer på det nordvästskånska fotbollsbrädet 2017?

Alltid Fullsatt har koll på läget på tränarfronten på herrsidan inför nästa år, vilka som lämnar och stannar – hela vägen från allsvenskan ner till division 3. I de fall där det är oklart inför nästa år kostar vi på oss att spekulera.

*****  ALLSVENSKAN  *****

Henrik Larsson, HIF – ”50-50 att han stannar”
”Henke” är en ikon i Helsingborg men med uteblivna framgångar – och där laget är indraget i bottenstriden – har spekulationerna om managerns framtid tagit fart. Fotbollskunnandet är det inget tvivel om men hur gör klubben – och tillåter ekonomin en förändring? Eller blir det förändringar i övriga ledarstaben? 60-40 att han stannar.

*****  SUPERETTAN  *****

Christian Järdler, Ängelholms FF – ”Kontraktet bryts vid degradering”
Christian Järdler var tipselittränare när han plockades upp som A-lagstränare när ÄFF kickade Jocke Persson förra sommaren. Den unge tränaren är uppskattad men hamnade lite i blåsväder på grund av klubbens löneutspel. Kontraktet bryts vid degradering och frågan är om han, efter årets alla turer, orkar ta ett år till? Assisterande tränaren Magnus Arvidsson lämnar för Vejby IF.

*****  DIVISION 1  *****

Agim Sopi, Landskrona BoIS – ”Ännu ett år i BoIS”
En oenig styrelse beslutade sig för att satsa på förre Prespa Birlik-tränaren Agim Sopi inför den här säsongen. Ännu så länge har det varit ett lyckokast. Resultaten har gått med randigt och Sopi är en färgstark tränare som gått hem i Landskrona.
Mycket talar för att det blir ännu ett år i BoIS. 90 procent?

*****  DIVISION 2  *****

Martin Pringle, Eskilsminne IF – ”Stannar”
Förre anfallsproffset Martin Pringle fick lämna som assisterande i ÄFF och tog kort efter över som huvudtränare i Eskilsminne när klubben kickade Stefan Jansson under hösten 2015. Laget trillade ändå ur division 1 men har god chans att ta sig tillbaka redan i år.
Martin Pringle får ofta beröm från spelarna och har kontrakt även 2017. Stannar till 99 procent.

Jörgen Pettersson, Högaborgs BK – ”Lämnar”
Nyligen avslöjade Alltid Fullsatt att Jörgen Pettersson lämnar Högaborg efter säsongen och då har han varit där i tre år. Kenneth Karlsson sa i samma artikel att ”det är viktigast att det blir någon som passar vår inriktning” på frågan om ny tränare. Tidigare har klubben satsat på kända namn. Fotbollsutskottet jobbar redan med ersättare. EDIT: 2/9 kunde vi avslöja att det blir Patrik Sundström, läs här! 

Jakob Augustsson, Höganäs BK – ”Lämnar”
I kväll kunde Alltid Fullsatt avslöja (i den här artikeln) att Jakob Augustsson lämnar Höganäs BK. Han vill nu ”prova hur det är att leva utan fotbollen”. Samtidigt tror Alltid Fullsatt att förre tränaren Burim Nikqi återvänder till klubben (som han tog upp i division 2) efter snart två sabbatsår från fotbollen.

Alex Tengryd, HIF Akademi – ”Beror på fortsatt satsning”
U17-tränaren Alex Tengryd tog över akademin efter Erik Edman inför den här säsongen. Det beror på om det blir fortsatt satsning på ett division 2-lag. Då stannar troligen Tengryd. Men det lär finnas diskussioner att skrota satsningen (som uppges kosta runt två miljoner årligen inkl ledarlöner) och återgå till ett U19-lag.

*****  DIVISION 3  *****

Max Mölder, Hittarps IK – ”Stannar troligen”
Förre ÄFF- och BoIS-backen Max Mölder lade ner elitkarriären i AB Köpenhamn för att ta över division 3-laget i Laröd inför 2015. Förutom tränaruppdraget har Mölder en anställning som utbildare inom klubben och det lär finnas ett ömsesidigt intresse för ett fortsatt samarbete. Stannar troligen.

Johan Isgren, Kågeröds BoIF – ”Känslan säger lämnar”
Förre Eskilsanfallaren tog över Kågeröd inför 2013 och har gjort succé genom att ta laget från division 5 till division 3. Tränaren själv säger att han inte vet hur det ser ut nästa säsong. Känslan säger att han lämnar för nytt uppdrag.

Peter Bjurenwall, Klippans FF – ”Hänger på vilken division det blir”
Kom från Bjuvstorp inför den här säsongen och kämpar i första hand för att hamna på kvalplats för att klara division 3-kontraktet. Ännu har klubben och tränaren inte bestämt sig för en fortsättning och det hänger förmodligen på i vilken division det blir för KFF 2017.

Ulrik Klasson, Vejby FF – ”Temporär lösning”
Klasson har varit assisterande i flera år, först till Ingemar Queckfeldt och under våren till Patrik Svensson-Stoltz som lämnade för några veckor sedan. Nu är han en temporär lösning som huvudtränare eftersom det i dag blev klart att Magnus Arvidsson lämnar ÄFF för att ta över i Vejby nästa år (se här).

Jonas Lindh, IK Wormo – ”Snack efter säsongen”
Dick Melin lämnade inför den här säsongen efter att ha tagit Wormo hela vägen upp till trean – den högsta nivån i klubbens historia. Efter säsongen blev det klart att assisterande tränaren, rutinerade backen, Jonas Lindh skulle ta över efter Melin som behövde ett sabbatsår. Wormo blev direkt ett topplag och har fortfarande chansen att ta steget upp i tvåan. ”Helt klart är det inte att jag tränar Wormo nästa år. Jag skulle ta ett år och känna på det, vi ska ha ett snack efter säsongen”.

torbjorn_dencker

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Share →

3 Responses to Vilka tränar lagen 2017? Se Alltid Fullsatts heta lista!

  1. Fredrik Forever Red & Blue skriver:

    Jag skulle tro att det är ingen högoddsare att P-O Ljung kommer ”lyftas” upp från sin roll med Akademilaget, till att bli mer inblandad i A-laget och skulle Henrik försvina lär han vara en het kandidat att ta över som huvudtränare…

  2. […] I artikeln om tränarna i NV-Skåne som vi publicerades i går tror Alltid Fullsatt att förre tränaren Burim Nikqi är högaktuell att ta över laget nästa säsong. Så frågan blir… […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *