Skön trea för Kapten-Kompany

I VM-bloggen har vi tidigare berört Belgien och allt förhandssnack kring dem. Ikväll klev de in i turneringen, och det såg inte direkt ut att gå helt enligt planerna. Tottenhamförsvaren Verthongen rev klumpigt en algerier och Valencias Sofiane Feghouli kunde behärskat placera bollen bakom Courtois. Men Belgien skulle komma att resa sig och mannen som i stora delar av säsongen befunnit sig i en formsvacka, nämligen Manchester Uniteds Marouane Fellaini, kvitterade. Sedan kunde inhoppande Napolispelaren Dries Mertens ge Belgien ledningen. Kapten-Kompany styrde och ställde i försvaret medan supertalangen Lukaku inte riktigt kom igång. Vid gruppvinst får Belgien en tämligen enkel lottning och skulle därmed kunna avancera någorlunda komfortabelt. Jag står dock fast vid vad jag tidigare sagt och hävdar att man saknar den där mästerskapsrutinen. Lukaku, Hazard och De Bruyne i all ära. Men nog väljer man väl ändå Klose, Müller och Kroos alla dagar i veckan. Likaså Balotelli, Pirlo och De Rossi. Nåväl, Belgien har ändå tre poäng av tre möjliga, så inte ska man väl klanka ner för mycket på dem.

****

Brassarnas frustration

Brasilien gick ut inför hemmapubliken, spelade sambafotboll och lekte med Mexiko. Så trodde nog de flesta att det skulle låta efter matchen. Men så blev inte fallet. Det syntes tydligt att den där hemmapubliken inte bara är ett stöd, utan också en stor press när de inte riktigt får till spelet. Varje spelare i Brasilien vet att de sviker varje invånare i landet om de inte vinner, dessutom gör det snyggt, och går till final. Då blir det lätt krampaktigt när allt inte flyter på. Så blev det ikväll. Mexiko gick ut, älskade utmaningen och ställde upp och jobbade stenhårt för varandra. Det kommer man långt på. Dock ska man väl inte dra för stora växlar av det, Brasilien komma vinna sin grupp ändå. Skönast i matchen? Mexikos målvakt, som räddade laget flertalet gånger.

****

Hetast?

Det råder väl inga tvivel gällande att Tyskland levt upp till alla förväntningar. Inför VM satte jag just Tyskland som vinnare och än så länge är där nog inte svinmånga som käftar emot det. Något färgad i frågan vill jag även lyfta fram mitt Italien. Brasilien är löjligt solida över hela banan, men i min värld lyftar inte Thiago Silva bucklan den 13 juli. I första slutspelsomgången ställs man mot antingen Spanien eller Holland (med största sannolikhet) och jag sticker ut hakan och säger att det tar slut för brassarna där. Därmed inte sagt att det behöver bli så, jag kanske jinxar i samma klass som en viss Ingemar Queckfeldt. Mina favoriter är alltså därför Tyskland, Italien och Holland. Allt snack om att värmen är en megafördel för de sydamerikanska lagen köper jag inte riktigt. Visst att det spelar in, men nu snackar vi trots allt ett fotbolls-VM. Kan man inte springa de där extra hundra metrarna då, oavsett hur många celsius det visar, så har man inte i VM att göra. Sverige sprang förmodligen mer än några andra i VM-94, inte fan var Klas Ingesson van vid 40 graders värme. Svårare än så är det inte. Laget med flest vinnare, oavsett vilket jävla väder man tränar i resten av året, höjer bucklan den 13 juli. I min bok är det alltså antingen Tyskland, Italien eller Holland. Eller också har jag gjort bort mig fullständigt i och med denna utläggning och får skämmas när Brasilien vinner guld, men då får jag faktiskt leva med det.

****

Att hålla koll på härnäst

Imorgon ska Spanien resa sig ur graven efter den fullständiga överkörningen senast. Då tar man emot Chile, vilket blir allt annat än enkelt. Där väljer jag att flagga extra för Juventus Arturo Vidal, som jag håller som en av Europas bästa mittfältare. Jag tror dock Spanien visar att den där klassen fortfarande finns där, håller ifrån och vinner med 3-1. Holland ska jogga sig förbi Australien och greppsegern där känns väl redan huggen i sten. Den matchen slutar 3-0 och van Persie gör ytterligare två mål. Just nu ser jag faktiskt mest fram emot Italiens match på midsommarafton. Då ska en viss Pirlo återigen visa hur fantastiskt bra han är för hela världen. Och jag ska sitta och le för att alla Englands- och Premier League-fantaster återigen får knipa igen.

jesper_johansson

Share →

One Response to VM-bloggen: Belgiens sköna vändning och det där jävla vädersnacket

  1. Danewid skriver:

    England och PL i all ära men om man inte kan se att Pirlo är en av världens bästa mittfältare så har jag väldigt svårt att ta.den personens fotbollskunskaper på allvar.

    #ForzaItalia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *