Dick Melins Wormo har fått en kanonstart på säsongen och kom till Toftavallen med maximala 12 poäng efter 4 spelade omgångar. När den danska utbytesdomaren (ja du läste rätt) satte pipan i munnen efter 90 minuter kunde Wormo återigen räkna in en trepoängare och man ångar på uppe i toppen av division 4 västra.

 Lika dåligt som vädret var – lika dåliga var de gröna giganternas inledning av matchen. Felpassningar, obefintlig aggressivitet och noll energi gjorde att Exercisfältets herrar ganska enkelt kunde kontrollera matchen och även tidigt rulla in 0-1 efter en fin djupledsboll och ett behärskat avslut. Wormo fortsatte skapa chanser och hade bland annat två i virket innan vi kunde äta oss in i matchen. Vi lyckades då etablera spel på offensiv planhalva och få användning för den fantasi som finns i laget. I den 43:e minuten fick vi också utdelning när Andreas Örum kom stormade på vänsterkanten och smekte in ett inlägg som kapten Salic enkelt kunde bredsida in i mål. 1-1 i halvtid och en positiv känsla i omklädningsrummet hos Green Giants. Vi kände att vi förde matchen och att vårt psykologiskt viktiga 1-1 mål gav oss en stor fördel till andra halvlek.

Andra halvlek börjar bra – vi står upp högre i pressen och gör det svårare för Wormos backlinje att kontrollera bollen på Toftavallens genomusla matta. Smolket i bägaren kom när vi efter slarv sätter igång en boll snabbt, tappar densamma och därefter glidtacklar bort oss totalt. 1-2, men vi känner fortfarande att vi har en chans att åter arbeta oss in i matchen. Kort därefter spelar Wormo finurligt sig fram på vår vänsterkant och från en meter bombas ett skottinlägg på Bagarns arm/mage. Den dansk dommer peger på straffesparkspletten och det är 1-3 på Toftavallen. Tveksamt beslut om man är grönögd.

Den danska domaren dömde straff - men vart tog bollen egentligen?

Den danska domaren dömde straff – men vart tog bollen egentligen?

 

Vi pressar därefter på och lyckas med en kvart kvar ungefär få in en reducering när en mittback glidtacklar in ett inspel från Erik Bodin i mål. Slutoffensiven blir mest längre bollar och vi får en del farliga frisparkar – dock utan att lyckas få in kvitteringen. Den största möjligheten har vi på en fast situation när Danne Stjerna når högst i en nickduell, men utan att få bollen på mål.

Vi räknar alltså in vår andra raka förlust och det mot serieledaren IK Wormo. På det hela taget förlorar vi mot ett bättre lag men jag tror att Wormo kan ännu bättre än vad de visade idag. Säkerligen saknade de sin utpräglade målskytt Rasmus Andersson.  För egen del blir det nu att träna på hårt i veckan och göra sig redo för nästa veckas viktiga match mot Staffanstorp. Anmärkningsvärt är att dagens match var den första av fyra raka hemmamatcher – matcher där vi måste börja knipa poäng för att nå vår internt satta målsättning.

*****

Råå IF begav sig idag till Kirsebergs IP för ett möte med Malmö City FC. Båda lagen var inför säsongen topptippade men har hittills inte levererat fullt ut i serien. Matchen slutade 1-1 och Råå placerar sig numera på en femteplats i serien med 7 poäng efter 5 spelade matcher.

Oavgjort blev det även mellan Åkarps IF och Helsingborgs Östra. 2-2 skrevs slutresultatet till i den matchen.

För Borstahusen går det fortsatt tungt. Mot Dösjöbro fick Ulkavallens hjältar återigen räkna in en förlust. I en tuff match med tre röda kort vann Dösjöbro med 1-3 och man ligger fortsatt kvar på andraplats i tabellen.

På Staffansvallen kunde Harrie besegra Staffanstorp i en jämn match och därmed klev man upp till tredje plats i en väldigt jämn tabell. Slutresultat 2-3.

*****

Dejlig aften!

Dennis Persson 

Tagged with →  
Share →

10 Responses to Wormo segrade på Toftavallen

 1. Barass skriver:

  Gärna en tidning med dagens datum bredvid den bilden tack!

 2. Björn skriver:

  Det är en skymf att kalla Wormos 2-1 mål för slarv av ”green giants”
  Matchen kunde och borde varit avgjord efter 30

 3. Lad skriver:

  Som neutral åskådare på plats måste jag säga att denna matchanalys är felaktig, vinklad om ni så vill. Wormo hade två i stolpen och flera andra lägen att döda matchen redan efter 20 min och resultatet var i slutändan helt rättvist. Straffen i fråga såg ut att vara helt korrekt från där jag stod.

 4. dennispersson skriver:

  Svårt att skriva ett inlägg neutralt när man själv spelar. Jag tycker det andra målet är slarv från oss, men samtidigt är det en fin prestation av målskytten. Absolut hade Wormo många lägen första 30 men det framkommer ganska tydligt att tränare Melin också anser Wormo underprestera i första halvlek. Ber om ursäkt för eventuell vinkling!

 5. Björn skriver:

  Bkwormo.wordpress.com är sidan för objektiva referat.

 6. Bagarn skriver:

  Ni kan väl för fan ta det med en nypa salt? Ska se om jag kan lösa en tidning till er, dock har vi i den yngre generationen sällan dagstidning hemma.. haha

 7. Bagarn skriver:

  Här har ni för övrigt en bild med dagens tidning.http://www.ladda-upp.se/bilder/cuzcdxwqlqqiky/

 8. Fotbollstoken skriver:

  rättvis segrare… ödåkra var bland de sämsta jag sett

 9. Erik skriver:

  Wormos tränare får ut maximalt av spelarunderlaget man har, spelarna i wormo imponerade inte… Är det fel på konditionen eftersom alla bytte och kom in sedan igen?

 10. Barass skriver:

  Mycket ironi i kommentarsfältet såklart. Referatet är bra och det var en jämn match. Credd för bilden på tidningen. Hoppas på en välspelad match på exan också !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *