Foto: David Jönsson / twitter

Foto: David Jönsson / twitter

Som väntat presenterades Agim Sopi som ny tränare för Landskrona BoIS på tisdagen. Han kommer närmast från tränaruppdraget i Prespa Birlik.
– Det ska bli fantastiskt kul att träna BoIS 2016. Jag gillar utmaningar och vet att det kommer krävas ett stentufft jobb. Jag vill uppnå resultat och har stora krav på mig själv. Samtidigt vill jag utveckla spelare och trivs de med mig och jag med den så får vi en bra grupp. Då får vi också resultat.  

Agim Sopi kontaktades av BoIS för en månad sedan. Han blev smickrad och det dröjde inte längre förrän han träffade ledningen.
– Jag blev otroligt stolt att en så pass stor klubb som Landskrona BoIS är intresserade av mig. Det innebär att jag har gjort ett bra jobb i de klubbar jag varit i, både spelmässigt men även resultatmässigt. De har 
säkert kollat upp mig noggrant och jag vet att det har varit andra kandidater. 
 
Hur skulle du beskriva den gångna säsongen i Prespa?
– Fantastiskt resultatmässigt. Vi gjorde sportsligt sätt bra ifrån oss. Det var en fantastiskt bra grupp att jobba med. Spelarna gjorde allt vad man begärde från dem på plan. Vi hade en spelfilosofi där vi var överlägsna lag i serien. Vi vann serien med sex omgångar kvar. Jag har haft två bra år i Prespa, det är det jag kan säga. 
 
Hur mycket känner du till i BoIS och laget?
– Jag har följt BoIS länge och alltid varit intresserad av BoIS. Jag bor i Höllviken, men jag har sett några matcher i både superettan och nu i division 1. Jag har tränat FK Besa för några år sedan och hade en dröm att det skulle vara fantastiskt att träna Landskrona BoIS. Jag tror Anders Linderoth var tränare då. Nu står jag där och drömmen uppfylls. Jag är otroligt stolt och glad. 
 
Billy Magnusson, som först erbjöds uppdraget som huvudtränare, blir assisterande tränare.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Share →

One Response to Agim Sopi ny tränare i BoIS: ”En dröm”

  1. […] blivit förbundskapten, eller i alla fall assisterande för Makedoniens U21-landslag. Jag gjorde en intervju med honom i går kväll där han berättar att han drömde om BoIS redan när han tränade landskronaklubben Besa. Jag […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *