Han var en stor talang när han lämnade Högaborg för HIF. Nu har Fredrik Widlund lämnat Olympia efter två år i frysboxen.
– Nu ska jag testa med Kristianstad den här veckan, säger han till Alltid Fullsatt.
Fredrik Vidlund stannar i akademin. Foto: Torbjörn Dencker

Fredrik Vidlund stannar i akademin. Foto: Torbjörn Dencker

Fredrik var 15 år och var en lovande yttermittfältare när han stod på tröskeln till Högaborgs A-lag. Då tog han steget över till HIF där han omgående skolades om till vänsterback.
Inför säsongen 2014 flyttades han upp i A-truppen, men med en finsk landslagsback som konkurrent blev det således ingen speltid.
– Första året kändes det okej att bara få komma upp och träna och känna på det. Men jag hade önskat mer av det här året som gick. Jag hade velat få speltid, men det blev bara matcher med U21-laget och någon med akademin, säger Fredrik Widlund.

När Alltid Fullsatt ringer sitter 20-åringen på tåget – till Kristianstad.
– Ja, jag ska dit och träna med dem i dag och på torsdag och kanske på lördag.
Hur är formen?
– Jag har inte gjort så mycket utan mest haft semester efter att säsongen tog slut ifjol. Den senaste veckan har jag tränat med akademin för att hålla igång lite. Jag har en bit kvar.
Kontraktet med HIF gick ut vid årsskiftet, men redan när HIF:s A-trupp gick på ledighet blev det klart att han lämnar.
– Ja de gav mig beskedet men vi var överens om det kan man säga. Det var från båda sidor och jag hade också på känn att vi skulle gå skilda vägar. Jag måste få speltid och då måste jag söka mig någon annanstans. 
Det var rätt att gå vidare kändes det som.
Division 1 känns som en bra nivå och därför kommer provträningarna med Kristianstads FC lägligt.
– Jag får prova mig fram och se vad som känns mest rätt. Det är ett tag innan fönstret stänger. Jag har tränat med ÄFF mellan säsongerna när Jocke Persson var tränare där och vi kom bra överens då. Det var inte rätt steg just då, 
säger Widlund.
Om det faller väl ut med Kristianstad kan Fredrik bli lagkompis med bland andra Niklas Jönsson som lämnade HIF för division 1-laget för en månad sedan. 
torbjorn_denckerTorbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se
 
Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *