Veckan har nått sitt slut och två matcher i division 1 har spelats för Eskilsminne DIF. I onsdags åkte vi ner till Skurup för att plocka poäng vilket vi också gjorde, men dock två för lite.

Vi gjorde en bra första halvlek och hade ett övertag som vi också utnyttjade genom att göra två mål. Maja Ahlm med ett vänsterskott och Julia som dunkade in en retur på halvvolley efter en hörna.

Vi kändes stabila och släppte inte fram dem till några farliga målchanser och gjorde det trångt i vår box, samtidigt som vi hade ett stort övertag på innermittfältet. 2-0 i paus kändes både skönt och rättvist.

Andra halvlek började lite sämre och några minuter in i halvleken skänkte vi bort en målchans och ett mål med först en slarvig hemåtpass och sedan dålig kommunikation mellan målvakt och backlinje där dem kunde vinna bollen högt och lyfta in den över inhoppande utespelaren Rebecca Johansson i målet.

Inte långt därefter står deras kapten för en skicklig individuell prestation och från 62a minuten var ställningen 2-2. Vi gjorde några byten och försökte trycka på men fick ett avbrott när inbytte Kajsa Arthursson drabbades av en knäskada som vi ännu inte har fått 100 procentiga besked från.

Skurup fick såklart energi efter två mål på kort tid och hade en bra period därefter men sedan trycker Eskil fram och det allra sista som händer är att vi gör 2-3 efter inspel från Lana till Julia som inte får en ren träff på bollen och dem gör ett försök till rensning där Linn sätter till pannan och nickar in bollen i mål. Glädjen blev kortvarig när vi tittade ut mot assisterande domaren och såg att han vinkade för offside. Vi hade bosktavligen talat tre poäng som togs ifrån oss och sekunden efter blåstes matchen av.

Inte bara på grund av det sena bortdömda målet utan sett över 90 minuter kändes det som två förlorade poäng. Tittar man på tabellen är det många utomstående som säger att en poäng borta mot Skurup är bra för oss, men sett till hur matchen såg ut är vi såklart missnöjda med resultatet. Vi tog med oss första halvlek från den matchen och tre dagar senare samlades vi tidigt på morgonen för en drygt 2,5 timmars lång bussresa till Karlskrona.

En av de längsta (eller till och med den längsta?) bortamatcherna för säsongen väntade och vi fyllde bussen med både spelare, ledare och några få åskådare. Vädret som vi välkomnades av var verkligen på topp och vi var i god tid på idrottsplatsen och hann gå av oss den långa bussresan.

Vi startade matchen bra och sedan blev vi bara bättre och bättre ju längre matchen gick. Övertaget var kraftigt och vi skapade väldigt mycket målchanser de första 45 minuterna men brände säkert 4 frilägen och några till goda chanser.

Med 0-0 i paus fortsatte vi trycka på och det var mer en fråga om när första målet skulle komma, och det kom i den 67 minuten efter att Julle frispelat Linnea som kom in från vänsterkanten och la in bollen med en höger yttersida.

Nästa mål jobbades också fram av Julia som fälldes i straffområdet och fixade både rött kort och en straff som Linnea satte. 2-0 i 70e minuten. Nästa straff och mål kom i 83e minuten när det var Lanas tur att bli fälld och Linnea satte även 3-0. Efter tre mål på drygt en kvart och med en spelare mer fortsatte Eskil att fylla på med folk och Maja Ahlm spelades fram med en skarv från Linnea och sköt i vänstra stolpen där nästa Maja dök upp och satte dit 4-0 i 89e minuten.

Minuten efter var det dags för Josefine Norberg att avsluta målskyttet och fastställa slutresultatet efter att Lana kommit runt på sin kant och spelat in bollen till en fri Nore som alltså kunde slå in 5-0 innan matchen blåstes av.

Det var inte så mycket snack om saken och siffrorna visar sitt tydliga språk. Det var Eskils match och vi behövde inte ta i allt för mycket. Vi kunde göra tre byten och spela ut ett roligt och till slut effektivt anfallsspel som vi absolut tar med oss till kommande, tuffare matcher.

Startelvan mot Skurup: Rebecca Johansson – Evelina Norell (45), Matilda Eriksson, Sandra Wuopio, Johanna Malmlöf – Josefine Norberg, Julia Nyberg Spets, Maja Olofsson, Linnea Rundqvist, Lana Ademi – Maja Ahlm (60).

Avbytare: Linn Strömberg (45), Kajsa Arthursson (in 60, ut 87), Hanna Hallström (87), Ellen Pigg.

Startelvan mot Karlskrona: Lina Jepsen – Linn Strömberg (75), Matilda Eriksson, Sandra Wuopio (85), Johanna Malmlöf (65) – Linnea Rundqvist, Maja Olofsson, Julia Nyberg Spets, Lana Ademi – Josefine Norberg, Maja Ahlm.

Avbytare: Ellen Pigg (65), Hanna Hallström (75), Emma Andersen (85), Evelina Norell.

Den kommande veckan bjuder även den på två matcher. Först en DM-match hemma mot Fjälkinge på tisdag klockan 20:00 och på lördag väntar årets första Helsingborgsderby i division 1 och det spelas på Västergårds IP mellan Eskilsminne DIF och Hittarps IK klockan 16:30. Välkomna!

Linnea Rundqvist
Spelare i Eskilsminne och bloggare på Alltid Fullsatt

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *