Dag 6, 1 april

 

Det var onsdag och bara två dagar återstod av ett grymt träningsläger. Därför passade det perfekt att vakna upp till lite högre temperaturer och solen som tittade fram på en blå himmel. Vi tog därför tillfället i akt för att träna mycket fasta situationer, hörnor, frisparkar osv under förmiddagen och som vanligt hade vi mycket givande diskussioner och kom fram till många bra saker inför seriestarten. Passet avslutades med en tävling och därefter var det många som gick rakt ner till poolen för att samla på sig lite soltimmar innan hemfärden.

Eskils läger33

Eskils läger34

Vi fick en paus från solen under lunchen innan det blev ett tag till i solstolen och sedan förberedelser  inför ett speciellt träningspass. På eftermiddagen fick vi nämligen besök av Eija Feodoroff, en mycket eftertraktad tillslagsspecialist som var nere i Turkiet. Hon har tränat och hjälpt många kända namn med deras tillslag och nu hade vi två timmar framför oss med henne. Både spelare och tränare sög åt sig informationen och ställde så mycket frågor vi bara kunde. Det var många klockor som ringde hos de flesta spelarna och förhoppningsvis kan vi fortsätta träna på detta när vi är tillbaks i Sverige igen. Att glömma allt som alla tränare sagt i alla år och få in ett nytt mönster i benmärgen utan att tänka är inte det lättaste. Eskilsminne DIF tackar för ett mycket lärorikt träningspass och mycket bra information som förhoppningsvis gör oss alla till bättre fotbollsspelare.

Eskils läger35

Eija Feodoroff med Eskilsminne DIF.

Eija Feodoroff med Eskilsminne DIF.

Kvällen var fri från inkilning så istället hade vi den sista grupptävlingen och lite annat innan en fri kväll väntade. Vi tog tillvara på den på bästa sätt och alla umgicks och hade riktigt roligt tillsammans.

Från kvällens lekar… Kattis var inte störst i mun.

Från kvällens lekar… Kattis var inte störst i mun.

Lana Ademi och Linnea Rundqvist
bloggade från träningslägret i Turkiet – läs alla inlägg här!

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *