Landskrona BoIS trupp är snart spikad. Alltid Fullsatt kan avslöja att klubben har gjort klart med Eldin Besic och Alexander Zaim – och att målvaktstalangen Johan Brattberg kan lånas in från Falkenberg.

Foto: Landskrona BoIS

Foto: Landskrona BoIS

Landskrona BoIS fortsätter att rusta inför kommande säsong. Nu har division 1-klubben gjort klart med två nya värvningar: 24-årige anfallaren Eldin Besic, från Tågarp, och 27-årige vänsterbacken Alexander Zaim från Eskilsminne. Spelarnas respektive kontrakt löper över ett år.
– Ja, det stämmer, säger Mikael Hjelte, ordförande i BoIS fotbollsutskott.

Både Besic och Zaim har ett förflutet i BoIS. Zaim har gjort fyra superettansäsonger i klubben och återvänder nu efter sejourer i norska Nybergsund och fjolårets division 1-nykomling Eskilsminne. Besic är fostrad i BoIS och har meriter från pojklandslagsläger på Bosön, men sen gick karriären nedåt och han har spelat i klubbar som Asmundtorp, Bosna och senast med Tågarp där han gjorde 23 mål i division 5 den gångna säsongen.
– Vi gav Eldin chansen att träna med oss och han har visat riktigt bra kvalitéer, så vi går på honom. Det blir en bra ekonomisk situation för oss, men vi hade så klart inte tagit in honom om vi inte hade trott att han kommer tillföra något. För det kan han, den här killen är underskattad, säger Hjelte innan han kommer in på Zaim:
– Han har rutin och har varit i BoIS innan. Det är en passningssäker och duktig fotbollsspelare.

Nu återstår en lucka att fylla i truppen: en målvakt ska in. Ismael Diawara har provtränat en tid och under måndagen kom Johan Brattberg, tredjemålvakt i Falkenberg, till Landskrona. 19-åringen är på jakt efter speltid och tränar med BoIS i veckan.
– Det är i sådana fall tal om ett lån, säger Hjelte om Brattberg.
– De två är våra alternativ just nu, så vi får se vem som är bäst och hur förutsättningarna är att få dem.

Samtidigt har BoIS avböjt att gå vidare med provspelarna Daniel Björnberg och Robin Kacaniklic, som båda två spelade i Eskilsminne i fjol.
– De är avskrivna, säger Hjelte.

Eric Persson
[email protected]

Share →

One Response to BoIS dubbelvärvar – och testar ny målvakt

  1. […] Under tisdagen berättade Landskrona BoIS ordförande i fotbollsutskottet, Mikael Hjelte, för Alltid Fullsatt att provspelarna från Eskilsminne, mittbacken Daniel Björnberg och yttermittfältaren Robin Kacaniklic… […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *