Jakob Augustsson tar in sin pappa i ledarstaben i Höganäs BK.

Jakob Augustsson tar in sin pappa i ledarstaben i Höganäs BK.

Rutinerade fotbollstränaren Bosse Augustsson förstärker ledarstaben i Höganäs BK nästa säsong. Det är inte till hundra procent klart men sonen Jakob Augustsson, som är huvudtränare i laget i dag, bekräftar att det är nära.
– Vi behöver en till som hjälper till och vi ser väl att han avlasta och jobba extra med vissa typer av spelare. Vi vet ännu inte om vi ska ha både ett U-lag och en J-trupp eller hur många spelare vi ska ha. Det är inte klart, men oavsett vilket behöver någon som jobbar med de yngre i A-truppen och de bättre spelarna i U-truppen. Vi får se vad som händer, säger Jakob som även fortsättningsvis kommer ha Solo Hammar som assisterande tränare.
Kommer han även vara delaktig under matcherna? 
– Ja, men vi har inte snackat i detalj om vad det ska handla om ännu.
Vilka styrkor har din pappa, som tränare alltså?
– Det är att jobba med yngre spelare och få fart på dem. Det har han gjort de senaste åren. Han har plockat fram en del nu senast i Sydafrika med Stuart Baxter och dessförinnan i AIK. Många spelare som han jobbade med där finns i A-truppen nu och några spelar från start i AIK. Han har plockat fram en hel del unga killar, som till exempel Jere Uronen när han var i TPS Åbo. Förhoppningsvis kan han även hjälpa våra unga killar. Vi har svårt att hinna med den biten som det är idag. 
Bosse Augustsson har inte haft något tränarjobb sedan sejouren i Sydafrika. I februari opererade han båda knäna och har varit sjukskriven fram till nu.
För Höganäs handlar det nu om att avsluta säsongen med en seger. Tre poäng kan innebära att man avancerar från femte till fjärde plats innan det är dags att stänga säsongen.
– Ja, det är väl en placering. Men det spelar faktiskt ingen roll även om man vill avsluta snyggt. Man är väl skadad som tränare, för när tåget gick och vi inte kunde vinna serien så gick planerna lite över till nästa år, säger Jakob Augustsson och fortsätter:
– Vi gjorde en jättebra match i lördags (0-1-förlust hemma mot Dalstorp) och förhoppningsvis avslutar vi med seger. 
I förra matchen laborerade tränaren på en del positioner för att prova en del nya saker inför framtiden. Bland annat spelade högerbacken Niklas Hansen som högermittfältare.
– Vi provade en del andra grejor också med Robin Hofsö lite nerdroppad på mittfältet. Jag pusslade lite för att se inför framtiden.
Hur det blir med de inlånade BoIS-spelarna till nästa säsong är oklart. Robin Hofsö hoppade in i Landskrona BoIS match mot Halmia (3-1-seger) i går.
– BoIS vet ännu inte hur de ska göra nästa säsong, men klart är att vi är jätteintresserade av att behålla Robin. Vi får se vad som händer och vi jobbar utifrån att vi inte får behålla honom, så är det en bonus om han spelar för oss.
Måns Carlsen är skadad (ljumsken) och även målvakten Amr Kaddoura och mittbacken Fredrik Lindgren missar sista matchen borta mot Assyriska på lördag på grund av avstängningar.
 
torbjorn_dencker

Torbjörn Dencker
[email protected]

Share →

One Response to Bosse Augustsson in i ledarstaben i Höganäs

  1. Bengt Johansson skriver:

    Låter riktigt bra Höganäs BK.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *