HIF – IFK Göteborg 1-2 (1-0)

Mittbacken Calle Johansson har gått från bänknötare till startspelare över en natt. I samma stund som Victor Pálsson lämnade för Esbjerg fick han chansen.

Mot IFK Göteborg gjorde han åter en stark insats och får beröm av sin målvakt:
– Han gör en jättebra match, han är fantastiskt nyttig. Där kommer HIF ha mycket nytta de närmaste åren, så honom gäller det att de tar hand om på rätt sätt, säger Pär Hansson.

Calle själv är nöjd med insatsen, men långt ifrån med resultatet.
– Det kändes helt okej för egen del, men surt att vi inte fick en poäng.

Han var nere för räkning i den andra halvleken, men reste sig och fortsatte spela.
– Jag landade på huvudet. Man tänker direkt att det är något, men det var lugnt och jag kunde fortsätta.

De som såg matchen tycker nog att kvitteringen till 1-1 en dryg kvart in i andra halvlek var aningen billig. Mittbacken håller med.
– Vi är inte beredda där och alla hade någon del i målet. De spelade på tredje person i djupet och till sist var han ren i straffområdet.

1-2-målet var ännu billigare. Pär Hansson tar på sig målet (se annan artikel) som kom att bli avgörande.
– Det målet kom också från ingenstans. Jag kunde ha täckt bollen eller Pär räddat den. Men vi hade inte flytet i den här matchen heller, säger Calle Johansson. 

Kontraktet går ut nästa sommar. I takt med bänknötandet har han också haft funderingar på att söka sig vidare.
– Det är klart man funderar, för man måste spela för att utvecklas. Men det har känts bra på träningarna och de matcher jag spelat har känts bra. Har man lite tålamod kommer chansen. När Victor försvann så öppnade det upp det för mig. Vi har snackat med andra, men samtidigt vill jag spela i HIF. Det är en bra miljö och jag trivs jättebra i Helsingborg. Det bästa är att få spela här. 

Att ta steget från bänken rakt in i hetluften har inte varit några problem.
– När man väl får chansen, så vill man spela så bra man kan och göra en så bra prestation som möjligt för att fortsätta spela. Har man varit borta ett tag blir man mer sugen när man får spela.

Har ni börjat diskutera framtiden?
– Vi har börjat litegrand och vi fortsätter prata.

Samarbetet med Frederik Helstrup fungerar bra. Han trivs ihop med sin danske lagkamrat.
– Vi fördelar rollerna bra, det känns bra att spela med honom.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se
 
Tagged with →  
Share →

3 Responses to Calle Johansson: ”Jag vill fortsätta i HIF”

  1. […] Salomonsson: ”Speciellt när man är örkelljungapåg” Calle Johansson: ”Jag vill fortsätta i HIF” Pär Hansson: ”Det är min förlust” Läs om matchen – minut för minut Resultat […]

  2. Fredrik Forever Red & Blue skriver:

    Hoppas Calle & klubben kan komma överrens om en fortsättning då det känns som Calle har samma förutsättningar som Joel & Mackan en gång i tiden att utvecklas till utlandsproffs en dag…

  3. […] Johansson själv sa så här till Alltid Fullsatt för några dagar sedan (läs mer här): – Det är klart man funderar, för man måste spela för att utvecklas. Men det har känts bra […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *