Bosse Nilsson är mest förknippad med HIF efter alla sina år som tränare på Olympia. Han har också ett förflutet som Malmötränare i närtid och har ju bra koll på båda lagen. Till skillnad från många andra ser han en tydlig favorit i kvällens derby i Malmö.
– Det är ingen tvekan om att HIF är favoriter. De har bäst dagsform och vunnit mycket på sistone. Det är väl i början och fram till Mjällbymatchen det var lite svajjigt. Malmö är mer ojämna, har inte vunnit på ett tag och har osäker form. De har haft ett par nyckelspelare borta också. 

Den förre HIF-tränaren är framför allt imponerad av försvaret, men tycker att det ser allt bättre ut offensivt.
– Det är inget lag i Sverige som har bättre målvakt och försvar. Jag tycker att anfallet varit den svaga länken. Robin Simovic har varit lite Bambi på hal is i början men har kommit igång nu och tar för sig. Bedoya har sett stark ut som släpande och jag tror säkert att det funkar med Accam där om de nu väljer att satsa på det.

Ditt bästa derbyminne?
– 3-3-matchen 1993 med allt runt omkring. Jag har bra statistik med HIF mot Malmö. 2008 spelade vi riktigt bra när vi vann med 4-2. Och året efter spelade vi 1-0 och 0-0. Henke gjorde målet.

Hans ständige vapendragare i IFK Hässleholm Björn Andersson är i Danmark och ser en U21-match. Bosse åker istället till Malmö och derbyt tillsammans med sitt barnbarn Elliot.

Annars laddar Bosse Nilsson för seriematch mot Hittarp på fredag kväll. Hans IFK Hässleholm jagar segrar efter några snöpliga poängtapp.
– Vi har haft några märkliga matcher. Vi har haft två matcher i rad där vi gjort självmål, bland annat mot Råå där det blev oavgjort. Sen hade vi ett par matcher med utvisningar. I den ena blev vi en man kort i första halvlek med gjorde ändå fyra mål i andra. I den andra matchen, mot Stafsinge, höll vi trots en man mindre 1-0 fram till den 92:e minuten. Då släppte vi in ett och fick bara oavgjort, säger division 3-tränaren.

Om IFK Hässleholm letar formen, så ha HIF redan hittat den och det avgör derbyt.
– Ja, det tror jag. Derby är alltid derby men jag tror dagsformen avgör.

Torbjörn Dencker

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *